Šta je novo?

Xbox Series X / S

• Začetnik teme Začetnik teme Gdin_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je neko skoro uzimao Game Pass Ultimate? Prolaze li Gift kodovi za Indiju na starim nalozima? Radi li ona fora sa uplatom Core-a pa pretvaranja na Ultimate? Hvala

Krenula je danas rasprodaja igara za Crni Petak i traje do 03.12.
Bome toliko su digli cene nekim igrama da su sada na popustu koliko su do pre par meseci kostale po redovnoj ceni.
Npr Witcher 3 Complete edition secam se da sam kupio za nekih 300din, a sada je 320 lira sto je oko 770din.
Da se ne lazemo i dalje je to jeftino i ima povoljnih igara na rasprodaji ali nije to ni blizu kao sto je bilo npr pre dve godine.
Sva sreca pa sam nakupovao igara na vreme pa ne moram da listam toliko akcije. Bacim pogled sa vremena na vreme da malo parim oci iz dosade ali nista tu ne bude da bih izdvojio toliki novac za to.

Poz ekipice - kakvo je stanje sad sa expansion karticama - klincu prijateljicinom smo uzeli xbox series s - sjajna mašinica.
Sad bi mu uzeli expansion card od 1 tb - je l Seagate I dalje najbolja opcija? (Ako je ikad i bila 😄)

Dugo nisam kupovao igrice, da li je i dalje najjeftinije preko turske i da li prolaze nase kartice?

Ja konačno skupio hrabrost, promenio na Južnu Koreju store i radi, sa vizom virtuon uzeh beyond the ice palace 2 (na akciji) i eto igram kao da je '88

Ako prekinem GP koji ide preko turske i automatski se obnavlja mesečno više neću moći da ga vratim?

Ovo i mene zanima, zaboravio sam da otkažem i pre nekoliko dana su mi skinuli 799 lira, što je oko 16,5 €, tj. previše za to koliko koristim GPU. Prethodna cena je bila ok, čak i samo za održavanje, ali ovo je već preterivanje, čak i ako je skoro duplo jeftinija od nove cene za GPU u skupljim regionima.

Meni se nije obnovilo jer nisam imao para na kartici, stigao mejl:
"Update your payment information to renew your Xbox Game Pass Ultimate subscription
We attempted to renew your Xbox Game Pass Ultimate subscription on November 9, 2025, but the charge of TRY 799.00 to Visa ** was unsuccessful.

To avoid cancelation, please update your payment information or choose another method of payment for your subscription."

Posle par dana preko konzole samo išao na update payment info (mislim, ni ne sećam se tačno), uglavnom samo išao dalje, ništa nisam morao da menjam od info, i prošla je obnova.
U pitanju je bila VISA RF banke.

Ja sam vala otkazao GPU, imam do 23. decembra, pa ako baš nekad zatreba, videćemo dal će hteti da obnovi...

Vala Sony udario na MS svim silama. Do skora nisi mogao da dodaš našu karticu na PS Store nikako. Ni Paypal nalog. Sad ladno prolazi. Ja pazario na India nalogu Premium preplatu za 50eu. Sony popustio ograničenja a MS pooštrio. Umesto da bude kontra kao i do sada. U ovom trenutku mi je isplativije da imam Sony nego XBox.

Vala Sony udario na MS svim silama. Do skora nisi mogao da dodaš našu karticu na PS Store nikako. Ni Paypal nalog. Sad ladno prolazi. Ja pazario na India nalogu Premium preplatu za 50eu. Sony popustio ograničenja a MS pooštrio. Umesto da bude kontra kao i do sada. U ovom trenutku mi je isplativije da imam Sony nego XBox.
Pa pitanje je samo vremena dok ne ograniče ni oni. Nema smisla birati tabor, svi su isti, sve su "for profit" organizacije.

Po meni Game Pass Ultimate za 16e preko Turske i dalje ima smisla, iako je sada jača cena. Ko već ima šta na Game Passu da igra, jelte. A i 2026 će izgleda biti vrhunska godina što se igara tiče.

Јел за куповину преко Кореје или Чилеа стављамо фиктивну локалну адресу као за Турску? И јел пролази Visa ?

Ni na jednom regionu nije trenutno jeftino kao sto je pre bilo, pa ni na Turskom.
Mozda sam to samo ja, ali meni su i ove igre na jeftinijim regionima i sa popustima skupe (mislim na novija izdanja koja su stara godinu-dve).

Jel jeftin taj Chile? Da pokušam i ja sa Visa karticom...
Nema više jeftino, sem ako i dalje hoćeš da uzimaš matore igre dopunama i VPN-om kod Erdogana. Nove igre su svuda "skupe", ALI postoje jeftiniji regioni od US, kao npr Čile.

Vidim da je za neke igrice najjeftinija Indija. Da li je neko skoro kupovao tako igrice i da li prolaze nase kartice?

Jel moguće da za promenu gamertag traže 10$?

Imam jedno pitanje, da li je neko uspeo/pokušao da pređe sa Ultimate plana na ovaj novi Premium preko Turske? Meni ne da ni preko telefona ni preko računara (neki je problem preko browser-a), pa ću probati večeras preko konzole. Dođem do opcije da pređem na Premium, i onda kad treba da kliknem na Subscribe apsolutno se ništa ne dešava.
1764580826978.png

Imam jedno pitanje, da li je neko uspeo/pokušao da pređe sa Ultimate plana na ovaj novi Premium preko Turske? Meni ne da ni preko telefona ni preko računara (neki je problem preko browser-a), pa ću probati večeras preko konzole. Dođem do opcije da pređem na Premium, i onda kad treba da kliknem na Subscribe apsolutno se ništa ne dešava.
Pogledajte prilog 515518
Ja sam upravo to obavio, ali sve preko konzole. Imao sam Ultimate, tj. imam ga još uvek, do 23.12. Otkazao sam ga pre nekoliko dana i izabrao opciju da mi isteče do kraja plaćenog perioda, pa da ga isključe. Danas sam samo otišao u podešavanja na konzoli, u deo za pretplate, i izabrao da promenim plan na Premium. Tražio mi je da ponovo unesem podatke kartice, a adresu u Turskoj je zapamtio od ranije. Nakon toga sam potvrdio da želim ponovo da uključim "recurring billing" i da će mi od 23.12. svakog meseca naplaćivati 409 TRL. Malo samo sačekao i dobio potvrdu, sada za pretplatu stoji ponovo da je sve aktivno i da se od 23.12. menja na Premium. Kartica je Intesa MC, ista kojom sam plaćao i Ultimate.

Malo sam istražio i skontao da mi je Premium sasvim solidna opcija s obzirom na to koliko sam koristio Ultimate. Igre mi apsolutno ne trebaju na dan kada izađu, jedino me zanima da li će Premium obuhvatiti igre koje su mi već instalirane, a u okviru GPU su. Cena je malko više od 8 €, što je malo više nego što je pre poskupljenja bio GPU.

Poslednja izmena:
Pa pitanje je samo vremena dok ne ograniče ni oni. Nema smisla birati tabor, svi su isti, sve su "for profit" organizacije.

Po meni Game Pass Ultimate za 16e preko Turske i dalje ima smisla, iako je sada jača cena. Ko već ima šta na Game Passu da igra, jelte. A i 2026 će izgleda biti vrhunska godina što se igara tiče.
Trenutno nema potrebe za cimanjem preko Turske, osim ako neko ne zeli da mu skida sa kartice svaki mesec.

"Defaultni" US nalog je generalno prostiji i trenutno isplativiji sa core/essential (+1 month ultimate) kodovima nego direktna mesecna TR pretplata.

Jel se zna na koju foru nekad prođe kupovina iz walleta nekad ne? Pričam za turski store. Nekad hoće i sa konzole nekad neće ni preko vpn.

Jok, kod mene je isto, trenutno mi ne radi već više od mesec dana, mada sam sad prešao na čile. Tamo funkcioniše normalno kartica preko konzole.

GP Ultimate na K/P-u.
21 mesec 17.000din, 13 meseci 11.000din.
Još su i koliko-toliko ok cene.

Da li to dobiješ ceo nalog ili polovinu?

GP Ultimate na K/P-u.
21 mesec 17.000din, 13 meseci 11.000din.
Još su i koliko-toliko ok cene.
Не може 21 месец никако, макс је 36 месеци гп коре, што му дође 14.4 месеца+1 месец гп улт=15.4 месеци гп ултимате

Nazad
Vrh Dno