Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Ja sam Bearish vec dugo dugo . ( mislim da sam u Maju prelomio sve da prodam ili tako nesta je bilo ) . EDIT: Ima post na forumu tacno kad ( Maj 12-ti . )
Mene iznenadjuje da se ovoliko dugo drzao iznad 100 k .
Ljudi uglavnom pricaju o "jos jednom skoku na jesen" ili su tako pricali tokom leta
Za mene je to izvrstan pokazatelj da do tog skoka nece doci .

Ili ajde ovako pogledaj kad je Tramp najavio zadnji put tarife zbog kineskog "rare earth-a" ( bio je 10-ti opktobar ) pogledaj sta je cena tad uradila ( koliko je pala )
U medjuvremenu te tarife su sklonjene par dana kasnije i oni se dogovorili ( dakle razlog za pad je nestao )
A sta je sa cenom ? ( nije se vratila na taj nivo nikad vise )
E sad ako ti to ne govori da nismo vise u BULL-u i da ulazimo u BEAR ( tacnije vec smo usli ) onda ne znam sta da ti kazem dalje .

A pre pravog BEAR-a mora da dodje BULL TRAP ( dobro ne mora ali verujem da je ovaj skok BULL Trap )

I da mozda si upravu mozda moze otici do 100-105-110 hiljada .
Pitanje: Da li je vredno rizika ?
Uvek vecina ceka da skoci jos malo da bi prodala . Problem je sto vecina nikad ne doceka taj zadnji "jos malo"

Ali ajd da se nelazemo
Sta goda ja rekao SAJ ti ces biti tvrdoglavi optimista koji kasni sa prodajom tako da ....
Ali složices se da je jul ,avgust bio fin skok i Eth,bnb,sol i jos nekih ,a i da je na jesen btc i napravio ATH

Ali složices se da je jul ,avgust bio fin skok i Eth,bnb,sol i jos nekih ,a i da je na jesen btc i napravio ATH
Slazem se ja imam "obicaj" da izadjem "malo ranije" ili "prerano". Definisi kako oces.

Iskreno bitnije mi je da ne bidem u kriptu kada je BEAR nego da budem u kriptu do kraja BULL-a

Imam jedan predlog. Pošto se ovde dosta nas bavi analizom i progonzom, bilo bi lepo da evidentiramo šta i kad je ko predviđao i ostavimo to da stoji. Pa kad prođe određeno vreme, da pogledamo i prokomentarišemo.

Ukoliko bi ste prihvatili da to uradite, stavite like na post, ako se skupi bar 5 ljudi, napravicu neku najzgodniji varijantu i šaljem ovde da popunimo, sve transparentno.

Na kraju smo meseca pa evo nekih utisaka. Od proslog javljanja, cena je probila 100k. Mislio sam da nece i tu sam pogresio.Sta me je ponelo? To sto je deo ciklusa kada sam ocekivao euforiju i kraj ciklusa.Ono gde sam ipak izrazio sumnju i ostavio rezervu, je to sto ovaj swing nije dospeo 1.61 FIBB proslog swinga.Takodje sam mislio da cemo (opet zbog pretpostavljene euforije) lako da probijemo R1 (godisnji), a tu je bila i sredina kanala kao otpor. Ono sto je ukazivalo na ovaj pad je i volumen pri vrhu proslog swinga. Ok. Dosta posipanja kamenjem. Idemo na analizu. Sada smo u prilicno depri fazi. Pominju se nizi targeti,mrtva macka i gotovo svako govori o proboju MA50 na nedeljnom nivou. I ja sam pre ovog pada to gledao, ali shvatam da ne treba da gledam ono sto drugi gledaju.😎Zato se vracam smesnon chartu (u ovim tuznim vremenima)🙂 koji sljaka kao kristalna kugla.. Vidimo da cena dosla gotovo do 128k i vratila se na polovinu izmedju 96 i 64k. (80k)U sustini, sve izgleda ok. Nalazimo se na dnu kanala, sa volumen spajkom koji je bio samo jos na pocetku ciklusa i oko 100k(vrh proslog swinga). Moje tumacenje je da je oko 100k bio transfer ka institucijama. Volume spike je u principu dobar na dnu i predstavlja akumulaciju.Osim toga osim dna kanala imamo i godisnji pivot tu kao podrsku a i 1.27fibb proslog ciklusa.U toku decembra ocekujem da krenemo ka Pivotu za sledecu godinu koji je oko 100k.Ako tu nadjemo podrsku, picimo dalje , a ako nadjemo otpor, mozda se iz ormana pojavi i ta crknuta macketina😼. Pozz & happy trading
1764431976909.png

Poslednja izmena:
Vracamo se na cene ali samo da dodam, meteor je bukvalno nekada davno izbrisao planetu 😀. Restartovao je totalno

Sto se tice cena koga zanima trenutno se verovatno prikluplja likvidnost od longova. Oticemo sigurno na 92-95k taman da se ponadaju svi i onda opet bam novi leg down da se otme novostecena likvidnost od longova sa 80k.
1. 92-95k
2. Next leg down
3. " Ako niste usli u longove sad je malo kasno ( ali nisam stavio nikakav TP iz razloga sto uvek moze da bude preokreta FOMO od praznika ) , ako vec udjete neka to bude sa tight SL. "

Poslednja izmena:
Uvek moze neki short da se otvori na x20 ili x50 leverage 🤣

Dokle sad? 80k?
Dokle im se cefne. 70k range je veoma izgledan pogotovo posle vesti sto je kolega poslao da ce MSRT iliti po novom strategy morati da proda ukoliko dodje do prosecne cene kupovine. A da li ce doci do toga, verovatno hoce i toga sam se plasio i da ce Sejlor biti nova zrtva. To ce verovatno biti glavni kapitulacioni dogadjaj u 2026. Onaj big news koji ce nas dovesti do ranije pomenutog dna od 50-60k.

15 januara MSCI donosi konacnu odluku da li ce kompanije se preko 50% kapitala u kriptu ispasti iz globalnog indexa a to se sve radi zbog MSRT-a jer neko mora da bude zrtva novog narativa.

Ne radi se o prosecnoj ceni kupovine, vec o vrednosti kompanije ondnosno mstr akcija. Ako cena akcija bude padala brze od cene btc u problemu su.Screenshot_2025-12-01-17-56-48-573_com.android.chrome.png
U sustini ako cena mstr padne jos 10% vise nego btc morace polako da prodaju da bi isplacivali dividende. Sto ce verovatno i da se desi ako ih iskljuce iz indeksa. Sigurno da nece sve morati da prodaju ali dovoljno je i malo da se pojaca fud.

Naravno da ide gore kad sam izasao iz svega

Naravno da ide gore kad sam izasao iz svega
Necu da ti solim ranu,ali onaj dan kada si napisao da si izasao iz svega hteo te pitati sta ces ako krene gore,ja sam prodso jedan eth na 3090,i postavio kupovinu na 2680(koja naravno nije prosla), čisto sam hteo da ako prode uzmem malo za kafanu,ali odgovara mi i eth na vecim nivoima naravno...

A sta cu, uletecu ponovo u jednom trenutku. Samo mi nije jasan ovaj rast danas. Jedino sto se dogadja jeste da ce najverovatnije smanjiti kamatne stope, al to se vec znalo

A sta cu, uletecu ponovo u jednom trenutku. Samo mi nije jasan ovaj rast danas. Jedino sto se dogadja jeste da ce najverovatnije smanjiti kamatne stope, al to se vec znalo
market imbalance, daily FVG pogledaj i bice ti jasno, zato ce i biti pullback, jer ga opet imamo.

uhvatio sam aziju sinoc na shortu nije mi se posle ni spavalo, eth oko 300%, btc 600%, male sume jer je ltf short bio.
danas sam ga dunuo da ne kazem popusio shortanjem, no dobro, u plusu sam.

po elliottu imamo jos jedan low da uhvatimo pre nego se ispalimo, ignorisuci 4y cycle. u suprotnom DCB i ende, pakuj kofere, motaj kabloe kako god.
kome nije tesko nek isprati sledece datume DEC 5, 11, 19, 28, bice strave i uzasova

edit: najbitniji datum zaboravih, 26.1.2026

Poslednja izmena:
Slucajno, a verovatno namerno, u trenutku kada je najveci fud i btc pao preko 40k od vrha stize nova likvidnost. Pohod na Sejlora odlozen dok ne presusi novi izvor. Steta sto nismo insajderi. 🙂

Teško je pogodit tržište, uvek se nađeš na pogrešnoj strani, iz iskustva govorim.Istraživanja pokazuju da čak 90% profesionalnih trejdera na kraju bude u minusu.Naročito je opasno trejdati sa shitcoinima
Ako želite long-term profitirati, samo stack SATS. Kad je fear ekstreman, tada povećajte stackovanje. Vreme koje gubite prateći cene i prateći shitcoin trejdere i kripto kanale sa tehničkom analizom i kripto jutubere možete iskoristiti da pratite Bitcoin podcaste i poboljšate svoje razumevanje Bitcoina. Čitanje knjiga kao što su Bitcoin Standard, Fiat Standard, Broken Money, Fiat Food itd ili odvojite vremena da pregledate ovaj domaći sajt https://bitcoin-balkan.com/ pomoći će vam da steknete bolje razumevanje bitcoina i samim tim imate veci conviction baš kad je fear najveći.
Manje stresa i puni džepovi.

Ne radi se o prosecnoj ceni kupovine, vec o vrednosti kompanije ondnosno mstr akcija. Ako cena akcija bude padala brze od cene btc u problemu su.
U sustini ako cena mstr padne jos 10% vise nego btc morace polako da prodaju da bi isplacivali dividende. Sto ce verovatno i da se desi ako ih iskljuce iz indeksa. Sigurno da nece sve morati da prodaju ali dovoljno je i malo da se pojaca fud.
Dividende su resili sa rezervom dolara gde su pokriveni za celu godinu dana. Tako da nece nista biti od lova na Saylora.

Dividende su resili sa rezervom dolara gde su pokriveni za celu godinu dana. Tako da nece nista biti od lova na Saylora.

“People who use fiat currency as a store of value? We call them poor.” - Michael Saylor​

Sad su im znaci dolari dobri 🙂

Nista nisu resili, samo su kupili vreme. Prodavali su akcije firme kako bi kupovali btc na ath ali na 80k nisu mogli to isto da urade jer su im sad potrebne rezerve dolara. U sustini prodali akcije kompanije novim investitorima kako bi isplacivali dividende starim. (Nesto poznato zvuci) Poslovni model im je takav da kompanija moze da opstane samo ako cena btc zauvek raste.

Krah mstr je vrlo izvestan, samo sto je tesko prognozirati kad, ali to bi bilo dno bear marketa. To svakako ne bi unistilo btc, samo bi mu znacajno oborilo cenu.

U medjuvremenu je sve moguce, licno se ne vezujem za cikluse i datume vec pokusavam da se prilagodjavam situaciji i trgujem samo kratkorocno i samo spot u prethodnih godinu dana. Npr. svakako postoji i mogucnost da drzave ili centralne banke krenu da prave zalihe btc-a u bliskoj buducnosti sto bi znacajno promenilo situaciju. Ali licno mislim ako se to ikad desi, da ce se to desiti kada se pocisti selyor i otkloni opasnost kvantnih racunara.

Izgleda da je bottom in. To bi bilo to od bear marketa.

Nazad
Vrh Dno