Ja verujem 10 puta vise u BTC nego u fiat, zlato, s&p500, nekretnine i neznam ti sta pa taman 10 morbiusa ovde nam govorilo da je to ponzi, da nema svrhu itd. Mozda sam lud al vreme ce pokazati.
Ja sam par meseci pre kripta, počeo da ulažem u S&P 500 i Nasdaq, porfolio mora biti diverzifikovan, a zlato sam prodao jer mi se čini da je ATH, a i odlična je bila dobit.
U kriptu sam u minusu jedno 25%, ali opet je to najdinamičnije i najzanimljivije tržište, jer berza je troma spora i dosadna.
Mi stariji sem otimačine sa deviznom štednjom,pamtimo i svet bez interneta😂
Nisam ja mnogo mladji od tebe, sećam se i ja kada sam ulicom Srpskih vladara (današnja Kralja Milana) gazio novac, koji je povetarac nosio kao da je lišće.
😁
Ali mora se izaći iz pećine i prihvatiti nova tehnologija, odnosno odbaciti ta tehnofobija. U protivnom bićeš finansijski pregažen.
A i što se tiče dinarske štednje, imao si savršeno vreme, poslednjih 10 godina, gde je dinar bio zakucan za evro, kamate su bile i 6%, sada su pale na 4 do 4,5%, a država ti odavno daje garanciju na depozit od 50.000 evra u slučaju bankrota. E sad što su 90ih ljudi bili finansijski nepismeni, pohlepni, naivni i što su verovali toj državi koja je bila odsečena od normalnog sveta, to je druga priča.
Misliš da kineski starci i srednja generacija, ne bi voleli da ostanu digitalno nepismeni kao naši starci i ta srednja generacija ? Pa voleli bi, ali ko te pita kada ti država ukine fiat novac i sve transakcije postanu digitalne, plaćanje preko wechat i alipay aplikacije.
To čeka i nas, a kripto tržište će drastično smanjiti broj altova, na kraju će ostati samo par komada, odnosno jedan, kao što će i nacionalne valute nestati, jer će biti dovolja jedna ili par ako opstane par blokova u podeli sveta.
Što je najsmešnije čak i materijalno bogatstvo i moć odredjenih porodica koje vladaju svetom, nije nešto što će trajati večno, jer u nekoj daljoj budućnosti to će biti prevazidjeno, jer će bukvalno sve biti pristupačno.
Ja da sam zli moćnik, ja bih težio tome da zaustavim tehnološki napredak ove civilizacije, a ne poput Maska da pričam o nacionalnom dohotku za većinu ljudi, jer AI će preuzeti skoro sve poslove.