Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Daj Boze da ode iznad 90k, da prodam sve i da se nadam da necu pomisliti da ce prebaciti 100k i ostanem u svemu 😀

Vracamo se na cene ali samo da dodam, meteor je bukvalno nekada davno izbrisao planetu 😀. Restartovao je totalno

Sto se tice cena koga zanima trenutno se verovatno prikluplja likvidnost od longova. Oticemo sigurno na 92-95k taman da se ponadaju svi i onda opet bam novi leg down da se otme novostecena likvidnost od longova sa 80k.
Kako si ti mudar, na sve imaš odgovor i sve znaš.

Mana BTC-a je što nema fizičku formu kao FIAT i zlato, pa se jednim klikom može izbrisati.
Ako zaista veruješ u to, onda ne razumeš uopšte kako BTC funkcioniše.
Jedini način da se BTC "izbriše" je da izmeniš sadržaj blockchain-a na svim nodovima istovremeno. Prema tome, BTC ima fizičku formu u vidu svih računara, diskova i miner-a koji učestvuju u mreži

Ja cu biti slobodan,eth cena kratkorocno odnosno do kraja god,hvala
Dugo je mesec dana u kriptu. Recimo samo da sam sad u longima sa SL koji pomeram kako idemo gore. Usao kad smo se odbili od 2600$ zone. Mislim da cemo dotaci 3200 sigurno a posle videcemo. Ako niste usli u longove sad je malo kasno ( ali nisam stavio nikakav TP iz razloga sto uvek moze da bude preokreta FOMO od praznika ) , ako vec udjete neka to bude sa tight SL.

Dugo je mesec dana u kriptu. Recimo samo da sam sad u longima sa SL koji pomeram kako idemo gore. Usao kad smo se odbili od 2600$ zone. Mislim da cemo dotaci 3200 sigurno a posle videcemo. Ako niste usli u longove sad je malo kasno ( ali nisam stavio nikakav TP iz razloga sto uvek moze da bude preokreta FOMO od praznika ) , ako vec udjete neka to bude sa tight SL.
Na kojoj to menjačnici postoji tight SL koji neće wick-om biti gadjan u cent već prvu noć?

Na kojoj to menjačnici postoji tight SL koji neće wick-om biti gadjan u cent već prvu noć?
Kolega ako se vec citira post onda se podrazumeva i da je procitan sa razumevanjem. Rekoh da je po licnom misljenju zona za ulazak prosla ali ako se vec mora( zeli da rizikuje ) onda jedino tako.

Svi bi da udju na 120k ali nece niko na 80k. Strah je cudo i emocionalna kontrola najteza za savladati.

Ma video sam i evo jos nisam izasao🤣

Upravo tako 😀

Sta fali da odemo jos malo gore 😀

Izgleda da je to-to .

Mozemo opet na dole.
Zasto tako mislis?
Nisam pisao neko vreme jer mi uopste nije jasno sta se desava. Jako je cudna situacija i definitivno ce se desiti nesto. Znam da su se svi naplasili i da ne deluje dobro ali... Ovo ne lici ni na jedan bear do sada. Znas i sam kako btc pada kad pukne balon a altovi se prepolove za 2 dana. Inace altovi rokaju kao ludi kad BTC stucne ali sada se to ne desava.
Meni deluje kao novi krug akumulacije. Nema smisla ali ovakav ciklus jos nismo imali, svasta je moguce.

Nisam pisao neko vreme jer mi uopste nije jasno sta se desava. Jako je cudna situacija i definitivno ce se desiti nesto. Znam da su se svi naplasili i da ne deluje dobro ali... Ovo ne lici ni na jedan bear do sada. Znas i sam kako btc pada kad pukne balon a altovi se prepolove za 2 dana. Inace altovi rokaju kao ludi kad BTC stucne ali sada se to ne desava.
Meni deluje kao novi krug akumulacije. Nema smisla ali ovakav ciklus jos nismo imali, svasta je moguce.
Meni je svakako interesantno jer je opet krenuo neki krug ljudi da mi se javlja da želi da uđe u kripto, ne znam zašto, ali očito su uspeli nekako da animiraju ljude. Verovatno je povećan medijski pritisak...
Što se cena tiče mislim da idemo sada malo gore, pošto nije bilo mrtve mačke kako dolikuje.
Posebno očekujem altove da skoče jer je to dobar način da se privuče retail i navuče likvidnost 🤣

Altovi izgledaju odlicno, ima tu potencijala. S druge strane nema smisla da BTC izgleda lose u ovim uslovima osim ako ga vestacki drze jako nisko. Oni padovi i postovi ovde kako je sve gotovo i kako svi prodaju... Definitivno lici na otresanje.
Videcemo sta decembar nosi. Da li ce biti klasicne prodaje pred katolicki Bozic ili iznenadjenje koje niko ne ocekuje 😉
Kazem, ne znam sta se desava. Nisam mogao sve ni da pratim sta se desava tako da ne znam na koji period se igra ova igra velikih igraca.

Zasto tako mislis?
Desilo se da je Wall street preuzeo priču. Deluje da će se btc kretati kao berza, samo na sterodima, bez klasičnih ciklusa na koje smo navikli. Bar dok ne pokupe likvidnost od retail trejdera, pa će onda malo da uspori sa ovim "kraj ciklusa" korekcijama.

Zasto tako mislis?
Saj, obično su ovakvi tvoji postovi u istoriji ovog foruma bili bearish signali, ali šalu na stranu, slažem se, ko god je malo duže u ovome zna kako btc a pogotovo altovi mogu u sat vremena da iskrvare, ovo definitivno ne liči ni na jedan ciklus do sada.

Ps: u poslednje tri reči opisana cela suština kripta od početka do kraja: SVAŠTA JE MOGUĆE 🙂))

Imao sam ja i brdo postova pre pocetka svakog bull-a ali se to ne pamti. Svaki put zapenim na akumulaciji
Salu na stranu, jako je cudno i jasno mi je zasto je pola ljudi u panici i zasto ljudi prodaju. Svi mi senzori vriste da je gotovo, puca, ali nije to to. Previse sam ciklusa prosao. Ne pada BTC onako kao do sada a altovi su trebali vec 3x da prezive genocid a to se ne desava. Vise nemamo cikluse na koje smo navikli, veliki igraci su odavno usli i drze vecinu novcica. Kada nam sve otresu bice raketa. Uvek urade ono sto ne ocekujemo, uvek bude novi zaplet.
Da, jeste to sustina u 3 reci, slazem se.
Bice bolje 😉

Ekserom zakucani btc na 91500 🙂

Imao sam ja i brdo postova pre pocetka svakog bull-a ali se to ne pamti. Svaki put zapenim na akumulaciji
Salu na stranu, jako je cudno i jasno mi je zasto je pola ljudi u panici i zasto ljudi prodaju. Svi mi senzori vriste da je gotovo, puca, ali nije to to. Previse sam ciklusa prosao. Ne pada BTC onako kao do sada a altovi su trebali vec 3x da prezive genocid a to se ne desava. Vise nemamo cikluse na koje smo navikli, veliki igraci su odavno usli i drze vecinu novcica. Kada nam sve otresu bice raketa. Uvek urade ono sto ne ocekujemo, uvek bude novi zaplet.
Da, jeste to sustina u 3 reci, slazem se.
Bice bolje 😉

Stari dobri Saj, večiti optimista. Čovek koji je ostao u LTC kada je Čarli Li javno izveo rugpull na vrhu i zbrisao sa parama. 🤣
Se još nadaš penziji od kripta? Ja sam evo na pragu penzije investirajući u druge stvari. I to baš u pravi momenat, hoće AI da me ostavi bez posla.
Ne pričam ovo da te zezam, čisto ti skrećem pažnju koliko tvoje iskustvo zna da popusti pred tvojim nerealnim očekivanjima.

Moje očekivanje je da je zenit za kripto pređen. Sad kad kripto nije uspeo da ispuni očekivanja većine iz ovog ciklusa, svi pokušavaju da smisle neki novi narativ zašto je to tako i zašto večiti uspon kripta i dalje nikad neće stati, kao kada je nekada izmišljena fraza "digilno zlato", jer je Bitcoin pokazao da ne može da bude svakodnevni novac iz prvobitnog narativa. Po mom skromnom viđenju stvari, era narativa je krenula da se gasi kada je cena znaš-već-čega počela da divlja. Sad smo sve dublje u "bullshit walks" vremenu kada investitori polako sve manje veruju pričama i beže u realne, opipljive vrednosti.

Jos pre 8-9 godina se moglo sa sigurnoscu prognozirati, da ce vecina scamova/shitova gravitirati ka 0, ako kripto ima u planu da opstane, samo je bilo pitanje trenutka. To je bio neophodan korak. 99% coina je kreirano iskljucivo sa ciljem da se drugoj strani otme novac/btc/eth na osnovu nekih prica o tehnologiji i sta vec izmisle...
Tako da se sve odvija po planu, sto se kripta tice, ne moras da se sekiras 🙂.

Zasto tako mislis?
Ja sam Bearish vec dugo dugo . ( mislim da sam u Maju prelomio sve da prodam ili tako nesta je bilo ) . EDIT: Ima post na forumu tacno kad ( Maj 12-ti . )
Mene iznenadjuje da se ovoliko dugo drzao iznad 100 k .
Ljudi uglavnom pricaju o "jos jednom skoku na jesen" ili su tako pricali tokom leta
Za mene je to izvrstan pokazatelj da do tog skoka nece doci .

Ili ajde ovako pogledaj kad je Tramp najavio zadnji put tarife zbog kineskog "rare earth-a" ( bio je 10-ti opktobar ) pogledaj sta je cena tad uradila ( koliko je pala )
U medjuvremenu te tarife su sklonjene par dana kasnije i oni se dogovorili ( dakle razlog za pad je nestao )
A sta je sa cenom ? ( nije se vratila na taj nivo nikad vise )
E sad ako ti to ne govori da nismo vise u BULL-u i da ulazimo u BEAR ( tacnije vec smo usli ) onda ne znam sta da ti kazem dalje .

A pre pravog BEAR-a mora da dodje BULL TRAP ( dobro ne mora ali verujem da je ovaj skok BULL Trap )

I da mozda si upravu mozda moze otici do 100-105-110 hiljada .
Pitanje: Da li je vredno rizika ?
Uvek vecina ceka da skoci jos malo da bi prodala . Problem je sto vecina nikad ne doceka taj zadnji "jos malo"

Ali ajd da se nelazemo
Sta goda ja rekao SAJ ti ces biti tvrdoglavi optimista koji kasni sa prodajom tako da ....

Nazad
Vrh Dno