Kao što je
@rafiki naveo, možda imaju centralni magacin.
Meni su poslednje patike iz Sport Vision stigle sa adrese a kojoj SV nema prodavnicu, a na nalogu spakovanom uz proizvod je I pisalo "centralni magacin".
Pretpostavljam da im je redosled:
Poručeno više proizvoda - vidi da li negde imamo sve, a onda ide prioritetom, iz centralnog magacina, pa verovatno iz prodavnice gde imaju više komada konkretnog artikla.
Dropšiper po definiciji nema lager, ne bavi se logistikom. Samo oglašavanjem i promocijom.
Kod nas je veći broj online prodavnica koje prvo naruče, pa onda iz svog magacina proslede kupcu.
Da opet napravim poređenje sa mojim, estetski i front end funkcionalno veoma skromnim webshop, ali stanje ažurno skoro u realnom vremenu, jer fiskalna kasa i website koriste istu bazu.
Već sam pisao, možda baš u ovoj temi, kako sam nedavno bio prinuđen da slažem online kupca. Imamo neke zaštitne podloge za pikado koje držimo 3-5 modela, po jedan komad. Kad se proda, uvezemo drugo. Prodaje se, grubo, jedna podloga mesečno. Nedavno, dodje čovek u prodavnicu, izabere proizvode, uzme jednu podlogu i u slično vreme čovek online poruči istu tu podlogu. Ove godine smo prodali jednu, to je bila druga, a u 5 sekundi treća. Čoveku smo rekli da je bila greška na sajtu, da nema trenutno na stanju. Kolike su šanse da bi mi poverovao da smo u razmaku od 5 ili 15 sekundi prodali dve?! Evo, baš sad smo je prodali, keve mi.
Kada imaš prilike da vidiš kako radi maloprodaja I webshop, u svim svojim segmentima, tokom nekoliko meseci, postaneš potpuno drugačiji kupac i u potpunosti promeniš listu stvari koju očekuješ ili koja ti smeta ili koju zameraš prodavcima.