Ne možeš iz Srbije da uvežeš Paysend i PayPal.Tek sam registrovao Paysend nalog, nisam još pokušavao da pošaljem pa ne vidim gde mi ponudi slanje sa Paypala
Ovo može, znači karticom preko PS, koji inače ovde ima svoju temu, pa možeš da pogledaš iskustva.Ili skinuti novac na neku od naših kartica pa da pošaljem nekim drugim putem?
A kako da skinem novac kod nas sa PayPala na neku karticu (imam recimo Master debit i Visa Prepaid od NLB Komercijalne banke), bez nekih komplikacija? Ili na devizni račun u banci može li, ono putem Iban-a i swift-a?Ne možeš iz Srbije da uvežeš Paysend i PayPal.
Ovo može, znači karticom preko PS, koji inače ovde ima svoju temu, pa možeš da pogledaš iskustva.
povezao sam Master Debit ali ako sad krenem u transfer (znam da će da potraje nekih par dana) da li ja imam neke obaveze da prijavim taj priliv (banci,državi) ili slično? I naravno, pri pokušaju da prebacim nekih 10-ak € pojavljuje mi se ovo.....Dodaš karticu na PayPal i povučeš pare. Najbolje Visa ako imaš eur na PayPal pa u podešavanjima podesiš Visa karticu isto na eur.
Prošlo sa PayPala ali kad sam namestio da je valuta kartica i transfer u dinarima, ali nije još leglo na račun u NLB banci......Ne mora nužno da potraje, postoje i instant varijante, ali to zavisi od banke i kartice. Ne znam konkretno kako NLB to obrađuje, a možda ni ne može da prođe PP ili ćeš iz bezbednosnih razloga morati sa sačekaš nekoliko dana ili pišeš podršci, ima raznih situacija. Edit: Lično nemam dovoljno iskustva da bih ti pomogao sa konkretnim problemom koji ti je iskočio.
Banke, inače, ne traže opravdanje priliva po kartici (mada često imaju naknade za to, a konkretno se u tarifniku čini da ih NLB nema), ali to svakako spada u priliv koji podleže porezu. No sve zavisi od tačnog iznosa, što je opet priča za sebe, tj. nema direktne veze sa PP. Podleže porezu i ako ti neko prebaci (regulatorno gledano pokloni, jer postoji porez na poklon) mnogo novca u dinarima (a ako bismo bili pedantni, čak bi i sitni iznosi mogli/morali da se prijave, pa da dobiješ rešenje da si oslobođen od poreza, iako to zvuči apsurdno i niko to u praksi ne radi), prostim nalogom za prenos unutar Srbije, ali za manje iznose te neće juriti. Ti reče da tvoj nije manji, ali opet ne znamo tačno.
ne znam šta je mnogo ali je u pitanju po nekih 500€ 5-6 puta godišnje? Sada treba da prebacim sa PayPala tako nekih 500 € (prošlo mi je u međuvremenu 20 € u dinarima i leglo na račun) pa da li je to neki iznos za koji podležem 'sankcijama i monitoringom' od strane države?Ne mora nužno da potraje, postoje i instant varijante, ali to zavisi od banke i kartice. Ne znam konkretno kako NLB to obrađuje, a možda ni ne može da prođe PP ili ćeš iz bezbednosnih razloga morati sa sačekaš nekoliko dana ili pišeš podršci, ima raznih situacija. Edit: Lično nemam dovoljno iskustva da bih ti pomogao sa konkretnim problemom koji ti je iskočio.
Banke, inače, ne traže opravdanje priliva po kartici (mada često imaju naknade za to, a konkretno se u tarifniku čini da ih NLB nema), ali to svakako spada u priliv koji podleže porezu. No sve zavisi od tačnog iznosa, što je opet priča za sebe, tj. nema direktne veze sa PP. Podleže porezu i ako ti neko prebaci (regulatorno gledano npr. pokloni, jer postoji porez na poklon) mnogo novca u dinarima (a ako bismo bili pedantni, čak bi i sitni iznosi mogli/morali da se prijave, pa da dobiješ rešenje da si oslobođen od poreza, iako to zvuči apsurdno i niko to u praksi ne radi), prostim nalogom za prenos unutar Srbije, ali za manje iznose te neće juriti. Ti reče da tvoj nije manji, ali opet ne znamo tačno.
Leći će onda kada banka proknjiži (edit: leglo dok sam pisao, hahah), a tebi se svakako više isplati da povežeš neku Visu radi izbegavanja koverzije u dinare.Prošlo sa PayPala ali kad sam namestio da je valuta kartica i transfer u dinarima, ali nije još leglo na račun u NLB banci......
Svaki iznos podleže praćenju, banke su dužne da dele sve podatke o transakcijama. Nema sasvim tačnog odgovora na pitanje kada bi te "sankcionisali". Pošto navodiš relativno redovan priliv, čini se da nešto radiš, pa bi onda najbolje bilo da to i regulišeš i tako izbegneš neprijatnosti. I za to postoji npr. ova tema.ne znam šta je mnogo ali je u pitanju po nekih 500€ 5-6 puta godišnje? Sada treba da prebacim sa PayPala tako nekih 500 € (prošlo mi je u međuvremenu 20 € u dinarima i leglo na račun) pa da li je to neki iznos za koji podležem 'sankcijama i monitoringom' od strane države?
Obrati se support-u sa sledećim upitom:Kako da skinem novac kod nas sa PayPala na Visa Prepaid od NLB Komercijalne banke?
xxxx su poslednje 4 cifre. Ne postoje garancije da će ti agent izaći u susret. Alternativno, sačekaj da se zatvori taj chat pa pokreni novi sa upitom da se kategorija promeni na Debit. Zbog novog načina knjiženja, pretpostavljam da će NLB primeniti kupovni, a ne prodajni kurs kao ranije. Jedino Visa Debit podržava instant transfer sa raspoloživošću kroz nekih pola sata i kraće, eventualno nekoliko sati i prilikom zahteva za izdavanje obavezno naglasi da želiš vezivanje za devizni račun.Can you please change category of my Visa card ending xxxx to Credit?
Da li treba da prijavis porez - to je pitanje za tebe, da li je zarada.ne znam šta je mnogo ali je u pitanju po nekih 500€ 5-6 puta godišnje? Sada treba da prebacim sa PayPala tako nekih 500 € (prošlo mi je u međuvremenu 20 € u dinarima i leglo na račun) pa da li je to neki iznos za koji podležem 'sankcijama i monitoringom' od strane države?
E sad pošto si se zeznuo pa povukao u banku pod jurisdikcijom NBS, imaš ako si nezaposlen obavezu da sam sebi uplatiš zdravstveno i socijalno, ako prebaciš 150 evra i porez državi, na kraju balade izgubićeš oko 30%, a ako sve izignorišeš i ništa na platiš stići će ti čestitka za 3-4 godine iz poreske uprave pa će koštati još više....da li ja imam neke obaveze da prijavim taj priliv (banci,državi) ili slično?
U prilogu je lista zemalja iz kojih se uz samo 2% provizije može slati direktno sa PayPal-a na bilo koju karticu/račun bilo gde u svetu posredstvom Paysend-a.Ne možeš iz Srbije da uvežeš Paysend i PayPal.
Nije samo zarada (u smislu naknade za neku uslugu) oporeziva, ali oni u nedostatku dokaza sve smatraju zaradom, tj. nameću najvišu stopu poreza. Zato bi u suštini trebalo sve prijavljivati (osim ako nije baš nešto očigledno, npr. prebacivanje između svojih računa ili na račun supružnika ili deteta, gde je svaki iznos poklona neoporeziv), da posle ne bude problema.da li je zarada
Zasad je probno preneo samo desetak dolara, ne treba ga baš ni zastrašivati, hahah.E sad pošto si se zeznuo pa povukao u banku pod jurisdikcijom NBS
Da, da, to je zvanično i krenulo je ove godine, o čemu je i sam Paysend pisao na blogu ovde. Švajcarske nema jer nije deo Evropskog ekonomskog prostora (EEA).U prilogu je lista zemalja
A otkud 2%? Na blogu pominju dodatnih 0,4%. Uz uobičajenih 1% ispada 1,4%.uz samo 2% provizije
Da sad piše 1+0.4%, u junu je pisalo 1+1% (vidiš iz timestamp-a moje prepiske sa njima da je info od početka juna).A otkud 2%? Na blogu pominju dodatnih 0,4%. Uz uobičajenih 1% ispada 1,4%.
Mislim da ne postoji dovoljno mali iznos povlačenja, a koji bi povukao za sobom mogućnost da ne podležeš obavezi plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje ako si nezaposlen, ispravi me ako grešim.Zasad je probno preneo samo desetak dolara, ne treba ga baš ni zastrašivati, hahah.
Video sam, ali u prepisci se ne pominje taj procenat, a objava na blogu je iz maja, čim je uvedeno.vidiš iz timestamp-a moje prepiske sa njima da je info od početka juna
To je jedna stvar, ali ciljam na to da su minimalne šanse da će ga cimati za taj sitniš, kad bi ostalo na tome. Ali pošto ipak planira mnogo više prebacivanja, moraće to da reguliše.ispravi me ako grešim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari