Šta je novo?

[A1] Kucni net

… odlična je alternativa xDSLu, plus mobilnost kome znači(studenti i sl…)… meni, u centru Zaječara, problem pravi lokacija - izmedju dve BS, kao da se takmiče koja će da nadvlada… kada je na jednoj od njih isključen neki od bandova(noću), sve je ok - RSRQ i SINR odlični! Tada su brzine i stabilnost savršene, više od deklarisane paketom… kasnije u toku dana je RSRQ -19dB i SINR ‘pliva’ u jednocifrenim, nižim vrednostima… ne znam da li bi mogao nekako da sugerišem (kome?!) da se sektori prekontrolišu, pošto je očigledno da se duboko preklapaju…

Zanima me jedna stvar, ako neko zna. Na sajtu nigde ne mogu da nadjem da je kucni net paket za 4g mrezu. Ruter koji se daje je samo 4G, ali sta ako neko ima 4G/5G ruter van paketa. Recimo ZTE MC888. Da li ce raditi samo na 4G ili ce biti i 5G? Radi li agregaciju kombinujuci 4g i 5g ?

Apsolutno netačno. A1 5G je već dostupan u skoro celom Nišu (ne delovima), ima 5G signala i u Leskovcu (skoro ceo grad)....

Ja sam u Leskovcu radničko naselje i ne mogu se pohvaliti brzinom, imam brži paket 100/10 i retko baš retko kada predje i 40 mbs a upolad koji je letos bio dobar blizu 10 mbs sada je ispod 5 mbs.
Naj bliža antena je daleko oko 400 m.
Evo trenutne brzine.

Prilozi

• Screenshot_20251113_190949_Chrome.jpg
    Screenshot_20251113_190949_Chrome.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 28
Noću je naj sporija brzina, ispod 10 mbs. Rano pre podne nisam proveravao, ajde sutra ću.

… da, noću verovatno ostane samo B30 na toj BS… ako je i u jednom trenutku brzina dobra, onda je do opterećenosti BS ili je problem do interferencije izmedju dve…

koliko smo mi zaostali u odnosu na EU , i mobilna i kucni internet bezicni

Moja prija isto ima problem sa net , uvalili mangupi i sad nezna kako da odkaze

Sve je pitanje lokacije i provajdera na toj lokaciji, ima i u EU mesta gde nema ili vrlo slab signal.

Na 20km vazdusnom linijom,od Berlinskog aerodroma nisam imao nikakav protok na O2. Signal dobar ali internet mrtav. Verujem da ima na mnogo mesta a ne da je sporadicno.

Šta mislite hoće li nama, korisnicima kućnog neta, omogućiti upgrade na nove pakete?

Nazad
Vrh Dno