Šta je novo?

Meta Quest 3 VR

Probao sam pre jedno mesec dana, videh fliperi u listi rekoh hajde da probam to u VR i prijatno sam se iznenadio.
U smislu doživljaja ne može da se poredi sa fliper igricama, prilično verodostojan osećaj pravim fliperima.
Ima gomilu tematskih stolova na bazi raznih filmova mislim da sam izbrojao nekih 20~.

Postoji i MR opcija gde možeš da ubaciš stolove u svoj stan/kuću što je prilično dobra fora.
Preporuka za probati svakako, i dobra igra za uvod u VR svet.

Samo je mana sto je izgleda svega par stolova uključeno u osnovnu igru, ostalo se kupuje i to po prilično visokim cenama.
Imaš naravno narodnu verziju gde je sve otključano.
Puno hvala! Nemam još uređaj ali razmišljam da uzmem. Da li je 128GB verzija dovoljna?

To zavisi od toga kako ga planiraš da ga koristiš. Meni je 128gb sasvim ok, pošto na njemu drzim samo osnovne user friendly stvari za goste koji bi da probaju.
Sve ostalo ide stream preko mreže filmovi/pcvr.

Ali ako nameravaš da ne brišeš igre i da držiš filmove na njemu onda 512gb.
Igre su u proseku 2-5gb, mada ima 10ak većih koje su 20-30gb. Filmovi 2D/3D računaj skidaš 4k rezoluciju znači 10-20gb, dok 180/360* 8k sadržaj ide od 10-70gb.

Puno hvala! Nemam još uređaj ali razmišljam da uzmem. Da li je 128GB verzija dovoljna?
Mislim da bi ti bila sasvim dovoljna 128GB verzija a razmisli i o povezivanju VR-a na PC. U tom slučaju nisi vezan isključivo za Quest 2/3 naslove već možeš na svojoj konfiguraciji da poteraš i veliki broj PCVR naslova. Tada bi imao i mogućnost da instaliraš Visual Pinball za koji postoji veliki broj tabli i sve to besplatno.
Što se eventualnog gledanja filmova/serija tiče, umesto kopiranja filmova na sam Quest 3 preporučujem Strimio aplikaciju i neki add-on (ja koristim Torrentio), imaćeš osećaj da si u bioskopu ili da imaš u sobi TV ogromnog formata.
Za povezivanje Quest 3 na PC preporučujem aplikaciju Virtual Desktop. Nije besplatna ali u tom slučaju nema potrebe da kupuješ Meta Quest link kabl,

Vrh Dno