A pa sad je prosireno kad su istu napravili samo AT/DE je bila levalna.Ovde listaju malo vise drzava od DE/AT. Mozda neko od zapadnih (ili istocnih, a bogumi i severnih) komsija moze da potvrdi da li je legalno kod njih?
A kazu prepisan Nemacki, secam se te situacije, totalno debilna svakako.Sam atest je 100 eura, ali atest treba da kaze da je prerada u skladu sa zakonom. Vece pitanje je sta nas zakon kaze o ovome, da li priznaje ECE "anekse" ili ne. jer ako nas zakon ne priznaje mozes da atestiras do sutra... figurativno govoreci.
Setite se paradoksa od pre par godina da je u Srbiji u prodaji bio potpuno nov Audi sa xenonima od 25W (sve fabricki) koji vlasnik nakon kupovine nije mogao da registruje jer u nasem ZOBS bila formulacija Xenon = obavezne prskalice za farove, a ECE direktiva (ne znam sad tacno koja) kaze za izvore svetla jace od 2000 lumena = obavezne prskalice a po kome je taj auto i izasao iz fabrike bez potrebe za prskalicama. Kako je onda uopste auto bio dozvoljen za prodaju? Posle se to ispeglalo, ali eto kad je zakon malo u raskoraku sa ostatkom sveta...
Englezi da, ali oni nisu u EU, ovo vazi za clanice EU.Ne verujem da ce ovo da zazivi. Koliko sam citao Englezi se naveliko bune zbog led sijalica Austrija predlaze da se ukinu Led i vrate halogene a brat mi zivi u Norveskoj i zali mi se da umeju cesto da ga zaslepe led svetla. O ovim nasim sto ugradjuju sta stignu pa kazu nije mi niko blicao ne bih da komentarisem
![]()
Evropska unija povlaÄi sijalice koje koriste milioni: VozaÄi u Srbiji ni ne slute Å¡ta im sledi
Halogene sijalice odlaze u proÅ¡lost, vozaÄi moraju preÄi na LED ili sledi kazna!www.sd.rs
Pa vecina hoce stajling da lepo izgleda, davnih dana pre 20+ godina(kad su se pojavili aftermarket xenoni) sam ljudima objasnjavao da sto je veca K vise se svetla gubi na putu jos kad je mokro, pa svi hteli 8K 10K, pa se vracali kad su shvatili da to ne svetli pa po mom nagovoru kupovali 4300-5000 K tad sam govorio ljudima ako zele da najbolje vide na putu to je od 4000-4300K, max da idu do 5000K ako bas zele belju boju i da bude atraktivan far a da ne gube previse jer sve preko po mokrom se ne vidi.I dalje ne razumem forsiranje 6000K "boje". Da, deluje atraktivnije, al daj ti meni ono sto se bolje vidi put po kisi, a to je zuckasto. OSRAM je poceo da se bakce time, Philips nesto ranije, ali OSRAM za sad samo H4 a Philips nehomologovan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari