Šta je novo?

[DISKUSIJA] Šta je trenutno najisplativije za kopanje

Ja bih zaobisao.
Koliko znam samo sell orderi stoje nikakva potraznja trenutno (prucam o OTC trgovini)
Majnovali su ga neki poslednje cca 2 nedelje i cekaju da dampuju. Barem prema mom saznanju.

Solo btc 💪
Male šanse ali dobitak masivan, a i u zadnje vreme je sve češći slučaj, ne znam sa čime je kopano ovoga puta ali pre par meseci je BitAxe sa 500Ghz iskopao blok 😵‍💫

135500.png

Koje su trenutno od cetvrte serije Rtx graficki najbolje za kopanje ? zasto je ovako umrla ova tema, zar je moguce da niko nista ne kopa ?

Nema šta da se kopa više :) Evo sad sam gledao WhatToMine, sa mojim (sada već bivšim) rigovima i da ne plaćam struju zaradio bio 0,79$ od ETC-a dnevno :ROFLMAO:

Ja sam sad upravo gledao bas isti site Whattomine i ukucao sam rig 6x 4070Ti, i da je struja besplatna, kopa oko 2.5$ po danu, a rig 6x4060 kopa oko 1$, pa sta je ovo, omg :(

rtx generacija 4 je po meni promasena investicija sve ispod 4090 genercaija u grafikama se ugradjuju "mrtvi" procesori , a cena karti u nebesa. 4090 i 80 imaju velikih problema sa konektorom koji veoma lako mogu izgoreti. NAcin izrade tumacim od strane nvidie kao jedan vbeliki bezobrazluk jer grafikama na grani od 12 volti ne ugradjuju osigurace. Mnogo skupa investicija za karte sa cenom od 1000-2000 (i vise) evra da ubace osigurace par komada i da opterete cenu karte za 1-2$. Mislim ...

Najbolje grafe ispadose rtx gen 3 i ove spec nvdie derivate cmp sa hbmc memorijom.

Jad i beda pune 4 godine vec. alt coini nisu mrdnuli (za mene alt coin su oni koji se mogu kopati grafikama) , alternativa asic_u (bla .bla . bla).

Nista na bolje se nije promenilo , nazalost samo na gore:

-Pre pola godine coinforall sajt je popio sankcije i ugasen , tako da je xpm ostao bez svog najboljeg pula, pa sam bio prisiljen da se prebacim na xpmfprall koji je cesto zagusen , prebukiran i koji baca skoro 8% stale i duplicate share sa veoma cestim prekidima u konekciji.
-Pre nekih 14tak dana hakovan je xeggex. Pored svega negativnog jos je i dif otisao u nebesa 10.9656 tako da je nagrada dosta manja.

I pored svega negativnog , na papiru, daje 50-80% vise nego prvo "plasirani" na whattomine.

Zima u toku drva nestala kroz dimnjak , greju prostorije. Za to najbolje sluze , manje su sansi grafike da se pokvare (jer se greje jedino gpu , koji pak ima bolje hladjenje od memorija) Sto je "idealno" za penzionerke koju se pred kraj svog zivotnog veka.

Cao ljudi.
Da li se isplati kopati ista sa RX6800??
Mozda je jos bolje pitati da li se ista isplati kopati sada?

rtx generacija 4 je po meni promasena investicija sve ispod 4090 genercaija u grafikama se ugradjuju "mrtvi" procesori , a cena karti u nebesa. 4090 i 80 imaju velikih problema sa konektorom koji veoma lako mogu izgoreti. NAcin izrade tumacim od strane nvidie kao jedan vbeliki bezobrazluk jer grafikama na grani od 12 volti ne ugradjuju osigurace. Mnogo skupa investicija za karte sa cenom od 1000-2000 (i vise) evra da ubace osigurace par komada i da opterete cenu karte za 1-2$. Mislim ...

Najbolje grafe ispadose rtx gen 3 i ove spec nvdie derivate cmp sa hbmc memorijom.

Jad i beda pune 4 godine vec. alt coini nisu mrdnuli (za mene alt coin su oni koji se mogu kopati grafikama) , alternativa asic_u (bla .bla . bla).

Nista na bolje se nije promenilo , nazalost samo na gore:

-Pre pola godine coinforall sajt je popio sankcije i ugasen , tako da je xpm ostao bez svog najboljeg pula, pa sam bio prisiljen da se prebacim na xpmfprall koji je cesto zagusen , prebukiran i koji baca skoro 8% stale i duplicate share sa veoma cestim prekidima u konekciji.
-Pre nekih 14tak dana hakovan je xeggex. Pored svega negativnog jos je i dif otisao u nebesa 10.9656 tako da je nagrada dosta manja.

I pored svega negativnog , na papiru, daje 50-80% vise nego prvo "plasirani" na whattomine.

Zima u toku drva nestala kroz dimnjak , greju prostorije. Za to najbolje sluze , manje su sansi grafike da se pokvare (jer se greje jedino gpu , koji pak ima bolje hladjenje od memorija) Sto je "idealno" za penzionerke koju se pred kraj svog zivotnog veka.
IMam besplatne struje od solarnih panela, a ne prodajem struju elektrodistribuciji off grid sam sistem sad ide ljeto imacu struje dosta za trosenje a ovako ce mi samo propasti ta struja.
Koje graficke bi mi preporucio za kopanje ?

@Polary
nece ti se ni kartice isplatiti, ako imas od prijatelja da je nekome neki rig slobodan...... matematike nema nikakve, bolje ne ulazi u to, bice ti mirna glava :)

Има ли шта да се копа са маторим R9 380 4GB картицама?
Ја сам такве имао још 2018 када сам их заменио новијим. Превише су трошиле у односу на оно што ископају у односу на друге.
Друг има неких 8000 картица заосталих, а може да их премести на југ Косова и Метхохије
(има неку опцију 'бесплатне' струје). Плаћао би само халу и обезбеђење.

Друга опција је да их прода, само не верујем да вреде нешто посебно.
Ако се више исплати да их ''упосли'' уместо да их прода, онда их неће продавати, па нека раде док не поцркају,
свакако се сада не исплати куповати друге картице.

Rx 580 na veliku idu po 20e komad ako ne i manje tako znaci te 380 bi isle mozda za 10e kom i na sve to malo je trziste ovde za 8000 kartica. Ne mogu nista da kopaju te karte.

Има ли шта да се копа са маторим R9 380 4GB картицама?
Ја сам такве имао још 2018 када сам их заменио новијим. Превише су трошиле у односу на оно што ископају у односу на друге.
Друг има неких 8000 картица заосталих, а може да их премести на југ Косова и Метхохије
(има неку опцију 'бесплатне' струје). Плаћао би само халу и обезбеђење.

Друга опција је да их прода, само не верујем да вреде нешто посебно.
Ако се више исплати да их ''упосли'' уместо да их прода, онда их неће продавати, па нека раде док не поцркају,
свакако се сада не исплати куповати друге картице.
1. Nema nista od kopanja sa tim karticama i sa novim je neisplativo.
2. Na Kosovu i Metohiji je zabranjeno kopanje, cak i da placa regularno struju, oduzimaju svu opremu za kopanje + ako ga uhvate rizikuje da plati i veliku kaznu (pouzdana informacija).

Rx 580 na veliku idu po 20e komad ako ne i manje tako znaci te 380 bi isle mozda za 10e kom i na sve to malo je trziste ovde za 8000 kartica. Ne mogu nista da kopaju te karte.

Ја сам последње комаде из те серије (конкретно MSI и ASUS STRIX R9 380 4gb) продавао у току 2021 године за по 200~250 евра комад. Могао је и он, али није хтео... А причао сам му у то време.
И сад ако би успео да их прода и по тим малим ценама, опет нису то мале паре. Али питање је где наћи толико купаца за те картице.

1. Nema nista od kopanja sa tim karticama i sa novim je neisplativo.
2. Na Kosovu i Metohiji je zabranjeno kopanje, cak i da placa regularno struju, oduzimaju svu opremu za kopanje + ako ga uhvate rizikuje da plati i veliku kaznu (pouzdana informacija).

Што се тиче одузимања, то је обезбеђено, обзиром да је у питању локација једног њиховог тзв ''функционера'' да га тако назовем, тамо се сво ово време нешто копа, ко год је у тзв ''власти'' тамо. Не бих да објављујем слике, углавном је у питању огроман простор.

Ја сам последње комаде из те серије (конкретно MSI и ASUS STRIX R9 380 4gb) продавао у току 2021 године за по 200~250 евра комад. Могао је и он, али није хтео... А причао сам му у то време.
И сад ако би успео да их прода и по тим малим ценама, опет нису то мале паре. Али питање је где наћи толико купаца за те картице.

Што се тиче одузимања, то је обезбеђено, обзиром да је у питању локација једног њиховог тзв ''функционера'' да га тако назовем, тамо се сво ово време нешто копа, ко год је у тзв ''власти'' тамо. Не бих да објављујем слике, углавном је у питању огроман простор.
E to je onda nesto dr. Izgleda da je isto kao kod nas.🤣

Da se nadovezem na pricu. Druze NISTA danas nije sigurno. Pogotovo NE dole :(

Narodski bolje da se mane corava posla. Od funkcionera bjez daleko. :( Ko sa djavolom tikve sadi o glavi mu se obijaju.

E to je onda nesto dr. Izgleda da je isto kao kod nas.🤣
Ne znam odakle ti logika da je tamo nesto drugacije nego kod nas moze da bude isto ili gore, ne vidim ni jedan jedini razlog da tamo bude bolje nego ovde.
Da se nadovezem na pricu. Druze NISTA danas nije sigurno. Pogotovo NE dole :(

Narodski bolje da se mane corava posla. Od funkcionera bjez daleko. :( Ko sa djavolom tikve sadi o glavi mu se obijaju.
Ljudi pricate kao da se ovde radi o 8000 cackalica i dajte savete kao mani se fukacionre kao da savetujete pubertetliju da treba da popravi jedinice u skoli da se lepse obraca roditeljima. Ti ljudi koji o kojima se ovde radi su svakako u bog zna kakavim pricama 8000 kartica kupiti i imati prostor za to jel vi razumete sto je to i da taj lik koji to sve drzi koliko njega boli uvo za to kada mu stoji tako godinama. 8000 kartica po 200e komad kada su bile nove ti je vec 1600000 eura i sada ti delis savete kao pazi se fukacionera . . .

8000 grafika * 20 = 160 000

Ko sto sam pre nekoliko dana pomenuo polazim od sebe. Da pokusam da se drzim teme trenutno nije nista isplatljivo. Grafike su stare i veoma je suzen krug izbora sta pustiti pa makar bila struja dzaba. U ovoj slagalici treba da se poklope 3 stvari sto je gore nego u onom crtanom film kada cas imas konzervu ali nemas kljuc pa obratno.
Znaci imam 8k grafika , neko "politicki jak" mi nudi prostorije, dzaba struju i zastitu na okupiranoj teritorji. Neka hvala prvo bi tom tipu ponudio da uzme grafike, nek plati dzuture i nek sam radi posao. Vlasnik 8k kartica ih je vec sve otplatio run today to fight another day. KiM je <3 RS.

Vrh Dno