Šta je novo?

[DISKUSIJA] Šta je trenutno najisplativije za kopanje

Ja bih zaobisao.
Koliko znam samo sell orderi stoje nikakva potraznja trenutno (prucam o OTC trgovini)
Majnovali su ga neki poslednje cca 2 nedelje i cekaju da dampuju. Barem prema mom saznanju.

Solo btc 💪
Male šanse ali dobitak masivan, a i u zadnje vreme je sve češći slučaj, ne znam sa čime je kopano ovoga puta ali pre par meseci je BitAxe sa 500Ghz iskopao blok 😵‍💫

135500.png

Koje su trenutno od cetvrte serije Rtx graficki najbolje za kopanje ? zasto je ovako umrla ova tema, zar je moguce da niko nista ne kopa ?

Nema šta da se kopa više :) Evo sad sam gledao WhatToMine, sa mojim (sada već bivšim) rigovima i da ne plaćam struju zaradio bio 0,79$ od ETC-a dnevno :ROFLMAO:

Ja sam sad upravo gledao bas isti site Whattomine i ukucao sam rig 6x 4070Ti, i da je struja besplatna, kopa oko 2.5$ po danu, a rig 6x4060 kopa oko 1$, pa sta je ovo, omg :(

rtx generacija 4 je po meni promasena investicija sve ispod 4090 genercaija u grafikama se ugradjuju "mrtvi" procesori , a cena karti u nebesa. 4090 i 80 imaju velikih problema sa konektorom koji veoma lako mogu izgoreti. NAcin izrade tumacim od strane nvidie kao jedan vbeliki bezobrazluk jer grafikama na grani od 12 volti ne ugradjuju osigurace. Mnogo skupa investicija za karte sa cenom od 1000-2000 (i vise) evra da ubace osigurace par komada i da opterete cenu karte za 1-2$. Mislim ...

Najbolje grafe ispadose rtx gen 3 i ove spec nvdie derivate cmp sa hbmc memorijom.

Jad i beda pune 4 godine vec. alt coini nisu mrdnuli (za mene alt coin su oni koji se mogu kopati grafikama) , alternativa asic_u (bla .bla . bla).

Nista na bolje se nije promenilo , nazalost samo na gore:

-Pre pola godine coinforall sajt je popio sankcije i ugasen , tako da je xpm ostao bez svog najboljeg pula, pa sam bio prisiljen da se prebacim na xpmfprall koji je cesto zagusen , prebukiran i koji baca skoro 8% stale i duplicate share sa veoma cestim prekidima u konekciji.
-Pre nekih 14tak dana hakovan je xeggex. Pored svega negativnog jos je i dif otisao u nebesa 10.9656 tako da je nagrada dosta manja.

I pored svega negativnog , na papiru, daje 50-80% vise nego prvo "plasirani" na whattomine.

Zima u toku drva nestala kroz dimnjak , greju prostorije. Za to najbolje sluze , manje su sansi grafike da se pokvare (jer se greje jedino gpu , koji pak ima bolje hladjenje od memorija) Sto je "idealno" za penzionerke koju se pred kraj svog zivotnog veka.

Cao ljudi.
Da li se isplati kopati ista sa RX6800??
Mozda je jos bolje pitati da li se ista isplati kopati sada?

rtx generacija 4 je po meni promasena investicija sve ispod 4090 genercaija u grafikama se ugradjuju "mrtvi" procesori , a cena karti u nebesa. 4090 i 80 imaju velikih problema sa konektorom koji veoma lako mogu izgoreti. NAcin izrade tumacim od strane nvidie kao jedan vbeliki bezobrazluk jer grafikama na grani od 12 volti ne ugradjuju osigurace. Mnogo skupa investicija za karte sa cenom od 1000-2000 (i vise) evra da ubace osigurace par komada i da opterete cenu karte za 1-2$. Mislim ...

Najbolje grafe ispadose rtx gen 3 i ove spec nvdie derivate cmp sa hbmc memorijom.

Jad i beda pune 4 godine vec. alt coini nisu mrdnuli (za mene alt coin su oni koji se mogu kopati grafikama) , alternativa asic_u (bla .bla . bla).

Nista na bolje se nije promenilo , nazalost samo na gore:

-Pre pola godine coinforall sajt je popio sankcije i ugasen , tako da je xpm ostao bez svog najboljeg pula, pa sam bio prisiljen da se prebacim na xpmfprall koji je cesto zagusen , prebukiran i koji baca skoro 8% stale i duplicate share sa veoma cestim prekidima u konekciji.
-Pre nekih 14tak dana hakovan je xeggex. Pored svega negativnog jos je i dif otisao u nebesa 10.9656 tako da je nagrada dosta manja.

I pored svega negativnog , na papiru, daje 50-80% vise nego prvo "plasirani" na whattomine.

Zima u toku drva nestala kroz dimnjak , greju prostorije. Za to najbolje sluze , manje su sansi grafike da se pokvare (jer se greje jedino gpu , koji pak ima bolje hladjenje od memorija) Sto je "idealno" za penzionerke koju se pred kraj svog zivotnog veka.
IMam besplatne struje od solarnih panela, a ne prodajem struju elektrodistribuciji off grid sam sistem sad ide ljeto imacu struje dosta za trosenje a ovako ce mi samo propasti ta struja.
Koje graficke bi mi preporucio za kopanje ?

@Polary
nece ti se ni kartice isplatiti, ako imas od prijatelja da je nekome neki rig slobodan...... matematike nema nikakve, bolje ne ulazi u to, bice ti mirna glava :)

Nazad
Vrh Dno