Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ne bi trebalo da pravi problem jer rade na drugacijim frekvencijama i ne bi trebalo da ima smetnji jedni od drugih

… pretpostavljam da je tako, sigurno da su to uzeli u obzir prilikom projektovanja… svakako je bazna preopterećena i izbegao bi je, iako dominira signalom u mom kraju… u mom slučaju, kada je 14166 BS odabrana, brzine su svaki put bolje…

Da li postoji neki način da se izvuče veća brzina? Da promenim kanal? Ne razumem se u ovo pa ako moze mala pomoć. Na telefonu imam do 100 mbps a na ruteru oko 10... U pitanju je ZTE MF296R

Prilozi

• IMG_20251009_194925.jpg
    IMG_20251009_194925.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 56
Da li postoji neki način da se izvuče veća brzina? Da promenim kanal? Ne razumem se u ovo pa ako moze mala pomoć. Na telefonu imam do 100 mbps a na ruteru oko 10... U pitanju je ZTE MF296R
Postoji mogućnost da izvučeš veću brzinu, tako što češ da postaviš antenu na krov i priključiš u ruter kao na primer ja. Onda je i signal bolji, ali preko noći ne može da izvuče više od 10 Mbps. Barem sa onim starim ruterom MF293N, ne može više od 10 Mbps preko noći. Piše ti u ranijim komentarima koji je razlog i od koliko do koliko časova je smanjena brzina.

Ja sam prešao na ovaj aktuelni paket od 50 Mbps/10 Mbps, pa sam otišao danas u Beograd da preuzmem taj novi ruter MF296R, jer ga ovde nema, niti može da se poruči. Download brzina sa njim ide od 40 Mbps, pa do preko 50 Mbps. Pogledaj test brzine:

Prilozi

• Screenshot-nettest.ratel.rs.jpg
    Screenshot-nettest.ratel.rs.jpg
    166.7 KB · Pregleda: 26
Čitam i ne snalazim se

Nemoj se ljutiti, ali teško će neko sad gubiti vreme da ti objašnjava nešto što je na temi objašnjeno uzduž i popreko, a sam se nisi potrudio da pročačkaš temu u kojoj sve piše.

Za početak saznaj sa koje bazne stanice hvataš signal pa pomeri ruter na poziciju u stanu gde imaš najmanje fizičkih prepreka prema toj baznoj stanici.

… koju antenu koristiš…?!
Sad zbog 3.5 GHz ne znam da li je pametno traziti yagi na primer koji podržavaju te vece frekvencije. Odnosno da su elementi na njima sitni dovoljno da hvataju te manje talasne dužine. Sad sam malo gledao jedino sam nasao 700 do 2700 sto spada u nas LTE opseg mreže.

A gde se priključuje ta antena, ja plaćam za 100/10 ali retko kada prede brzina i 50 mbs. Izgleda da sam se džabe zaleteo za veću brzinu kada od toga nema ništa.

Vrh Dno