Šta je novo?

[A1] Kucni net

Treba mi neki promoter za A1 mobilni net i kucni net koji daje akciju dobru uskoro istice ugovor hvala.Arandjelovac

Ako ima neki agent mts za mobilni net i kucni net koji nudi dobre uslove nek pusti poruku u pvt hvala.Grad Arandjelovac

Ovaj ZTE MF296R je preslab za moju lokaciju u Beogradu na A1 mrezi. Za vikend sam ga testirao u selu i brzina je 119/11.5, bez problema (KucniNet Plus)

za one koji imaju neku od MC888 varijanti (obican, ultra, pro), da li vam puca mreza?
Razmisljam o kupovini ZTE MC888, ali me plasi cinjenica da na netu ima dosta izjava kako puca konekcija.

… problem je ako si u zoni preopterećene bazne stanice… eksperimentiši sa traženjem neke od manje opterećenih u svojoj blizini, a ako ne pomogne samo bolji ruter pomaže… ja sam sa B628 uspeo da ‘nadjem’ još jednu BS u blizini, koja je izgleda manje opterećena… u prepodnevnim satima, ne ide do deklarisane brzine, baš varira.. ali, izgleda da su oslobodili upload i on je konstantno 30-40Mbps (?!)… da li je do agregacije ili su to svesno tako ostavili, ne znam… sa zaključanim b1+b3, mnogo bolja situacija i investicija u bolji ruter je po svemu sudeči dobra ideja…

Nemam jos MC888 pa opcija pronalazenja i kacenja na drugu BS nije opcija. Posto ovaj MF296R jedino valja kada si jedini na BS.
Veceras posle ponoci mi prebacuju mobilni paket na A1, pa cu probati da uporedim modem i telefon (4CA).

Ako neko ima MC888 (obican, pro) i voljan je da pozajmi na dan da testiram, bio bih zahvalan :)

Zadnjih par dana mi oko 21h pukne internet odjednom i moram da ga restartujem. Imam Huawei B535. Čitam na forumu da ima nekih modovanja da radi bolje pa ako može neko pojašnjenje?

Nemam jos MC888 pa opcija pronalazenja i kacenja na drugu BS nije opcija. Posto ovaj MF296R jedino valja kada si jedini na BS.
Veceras posle ponoci mi prebacuju mobilni paket na A1, pa cu probati da uporedim modem i telefon (4CA).

Ako neko ima MC888 (obican, pro) i voljan je da pozajmi na dan da testiram, bio bih zahvalan :)
Mislio sam sa trenutnim, po stanu, kući…

Zadnjih par dana mi oko 21h pukne internet odjednom i moram da ga restartujem. Imam Huawei B535. Čitam na forumu da ima nekih modovanja da radi bolje pa ako može neko pojašnjenje?
HuaCtrl (verzija 1.0.32) android app već dosta puta pominjana u ovoj temi. Zaključaj verovatno na B1+B3 bandove i srećno.
Ono što treba (ponovo) reći da i ovo ne mora skroz pomoći. Bazna stanica ti posle nekog vremena prosto isključi agregaciju (nema više 4G+)... bez obzira što si ti zaključao bandove i brzina se sroza... što opet zavisi od lokacije itd. U tom slučaju može se osvežiti agregacija tako što dodaš još jedan band da bi bazna registrovala nekakvu promenu. Recimo B7 kog A1 ne koristi uopšte ali ništa zato.

Ako tebi puca net redovno oko 21h to liči da je do bazne stanice.

… iz koje app ili skripte aktivirate ‘cell lock’…?! Da li uopšte radi na A1..?

… hvala! Btw, kome znač - iz LTE Managera, na Huawei ruterima, moguće je zaključati bandove na iOSu… naravno, na ruteru koji to podržava…

Na kraju prostorije mi stoji Huawei B535 i ne pokriva mi signal do poslednje prostorije, na koji način je najbolje da proširim signal, kupio bih neki bolji ruter do 100 eur sa access point, repeater ili šta već treba? Kabal bih izbegao ili eventualno do druge prostorije od rutera.

Bolje uzmi neki ekstender dometa za utičnicu. Svi ruteri imaju maksimalnu dozvoljenu snagu i ne pomažu mnogo kada sigma, prolazi kroz zidove i podove.

… najzad sam locirao A1 BS koja dominira na mojoj lokaciji, a nije mapirana na CellMapperu… prošao oko nje par puta cellmapperom i sada su stvari malo jasnije… da li je cellmapper sam mapira iz ‘signal trailsa’…?!

Imam Xiomi ekstender i nisam zadovoljan kako radi hteo bih neko ozbiljnije rešenje.
Nijedan ekstender ne radi kako treba na 2.4 GHz. Jedino 5GHz na 2.4 kad ekstendujes nema problema. Ili mora biti pun signal odnosno da je extrnder ne vise od 6 metara od glavnog rutera.
Svakako najbolja opcija je 5GHz na 2.4 da spustis. 6 metara je i dalje idealna udaljenost

Nijedan ekstender ne radi kako treba na 2.4 GHz. Jedino 5GHz na 2.4 kad ekstendujes nema problema. Ili mora biti pun signal odnosno da je extrnder ne vise od 6 metara od glavnog rutera.
Svakako najbolja opcija je 5GHz na 2.4 da spustis. 6 metara je i dalje idealna udaljenost
Ovaj moj podržava samo 2.4 ghz. Razmišljam o mesh sistemu ili nešto drugo.

Ovaj moj podržava samo 2.4 ghz. Razmišljam o mesh sistemu ili nešto drugo.
Mesh radi dobro ali to bi morao dva rutera najbolje istog tipa da umrezis jedan na kabel drugi na mesh mode. Repeater svaki ima problema iz mog iskustva ako je na wifi4. Najbolje kad bi mogao na wifi 6 on ima ko LTE/5G tehnologije. Ali to ti je 20ak hiljada oprema ako hoćeš da bude kako treba.

Ovo ne bih najcrnjem neprijatelju predlozio.Iole ko zna kako funkcionisu ekstenderi zna da je to najvece smece od tehnologije ikad napravljeno.Nek kupi covek krsten router i uveze to 1000 puta ce bolje raditi nego sa ekstenderima.
Ja sam npr koristio huawei b818 solo u kuci 50ak kvadrata na sprat.Nije lose radilo al je neuporedivo bolje mreza "progledala" kad sam ga turio u bridge mode sa Asus RT AC 66U B1.

Tp-link archer mr200
Valja li za kucni net? Dodjoh u posed jednog. Koristio se u Slovackpj za njihov Orange mobilni net

Jedno pitanjce... Pokusavam da nadjem razliku izmedju ZTE MC888 i ZTE MC888PRO. Koliko vidim MC888PRO ima drugi cip za wifi6, moze duplo vise korisnika da se konektuje i on je CAT19 za razliku od MC888 koji je CAT16.. Svakako oba su 4CA pa mi brzina nista ne znaci jer A1 za kucni net sigurno nece dati gigabitni protok, pa da iskoristim CAT19..
Meni svakako wifi od rutera ne igra ulogu posto mu wifi gasim i prebacujem na AP ubiquit u6 mesh

Jedino sto na KP MC888pro je crni od T-mobile provajdera pa ne znam dal ima nekih zackoljica. dal su petljali. A MC888 je ZTE beli original.
Pa me zbog toga vise vuce na beli..

Ima li MC888PRO nekih drugih prednosti ?

… najzad sam locirao A1 BS koja dominira na mojoj lokaciji, a nije mapirana na CellMapperu… prošao oko nje par puta cellmapperom i sada su stvari malo jasnije… da li je cellmapper sam mapira iz ‘signal trailsa’…?!
14610?

14568… uopšte nije na lokaciji na kojoj sam pretpostavio, na potpuno drugom mestu - u naseljenijem i radnim danom okupiranijem delu centra grada…

Jedno pitanjce... Pokusavam da nadjem razliku izmedju ZTE MC888 i ZTE MC888PRO. Koliko vidim MC888PRO ima drugi cip za wifi6, moze duplo vise korisnika da se konektuje i on je CAT19 za razliku od MC888 koji je CAT16.. Svakako oba su 4CA pa mi brzina nista ne znaci jer A1 za kucni net sigurno nece dati gigabitni protok, pa da iskoristim CAT19..
Meni svakako wifi od rutera ne igra ulogu posto mu wifi gasim i prebacujem na AP ubiquit u6 mesh

Jedino sto na KP MC888pro je crni od T-mobile provajdera pa ne znam dal ima nekih zackoljica. dal su petljali. A MC888 je ZTE beli original.
Pa me zbog toga vise vuce na beli..

Ima li MC888PRO nekih drugih prednosti ?

MC888 Pro T-mobile ne uzimaj ako hoćeš band i cell lock :)

Nazad
Vrh Dno