Šta je novo?

AIK Banka

Šteta. Mislio sam da vadim evre iz Yettel-a i prebacujem na non stop štednju sa deviznim, ali ispostavilo se da bi to objektivno bilo mnogo gore. Na 2000€ bi mi održavanje pojelo kamatu, tako da se ne isplati.

Kako se prebacuje plata? Automatski vide uplatu ili mora da se nosi neka potvrda od poslodavca?
Automatski se evidentiraš kao primalac zarade kada ona legne. Isto važi za platu unapred, tu su čak i naglasili da je automatski.

Da li se kamata obračunava na trenutni iznos na štednom računu, jer planiram da posle početnog iznosa, novac sukcesivno prenosim sa osnovnog računa.
Pa da, to i jeste suština štednje po viđenju. U suprotnom bi bila oročena na jedan mesec (ili kraće). Svakog dana ugrubo dobijaš 1/365 × 5% × iznos. Ako danas na računu imaš 100.000, za današnji dan dobijaš otprilike 1/365 × 5% × 100.000 ≈ 13,7 dinara. Sutra, recimo, dodaš 10.000, znači ukupno imaš 110.000, pa za taj dan dobiješ malo više, negde oko 15,07 dinara. I tako dalje. To se sve 1. novembra sračuna i tada ti isplate konačnu kamatu. Ostaje samo pitanje u kom trenutku prave presek, jer ti slobodno možeš da šetaš novac više puta u toku dana.

Izgleda da su mi racunali punu kamatu.
Definitivno jesu, tačan iznos za šest dana, korektno.

Al bez paketa tekućeg računa, meni su obračunali 0.01%.
I to je nešto, jer po ugovoru uopšte nije definisana kamata za klijente koji nisu korisnici paketa. Član 10 to reguliše i baš je ili-ili između korisnika Start paketa i korisnika Advance i Supreme koji nisu primili zaradu sa jedne strane (baš tako taksativno navedeno), te korisnika Advance i Supreme paketa koji su primili zaradu s druge strane. Trećeg nema.

Na 2000€ bi mi održavanje pojelo kamatu, tako da se ne isplati.
Ne bi sasvim, budući da bi na taj iznos mesečna kamata bila malo preko četiri evra, dok je održavanje Start paketa 150 dinara.

U vezi ove Nonstop štednje, mora se otvoriti bar Start paket račun, ako štednja traje samo 12 meseci dali se nakon tih 12 meseci može račun zatvoriti bez troška ili se održavanje računa stornira ako se sav novac povuče sa računa pa nebude nikakvih promena u budućnosti ili se održavanje mora plaćati određeni period i nakon isteka te štednje ?

Da li onaj osnovni racun od 150 din mesecni podrazumeva i devizni multivalutni racun. Ako je tako zasto onda za njega izdaju samo DINA karticu? drugo pitanje da li za ino placanja naplacuju 1%? trece pitanje je kolika je kamta na dobro jutro stednju? ne mogu naci podatak na sajtu

i da podelim informaciju mozda ce nekom znaciti
Poštovani, dnevni limit za podizanje na našim bankomatima je, u zavisnosti od tipa bankomata, 40.000,00 RSD ili 150.000,00 RSD. Dnevni limit za podizanje u EUR je 1250 EUR. Srdačan pozdrav.

račun zatvoriti bez troška
Ovo je sad standard za fizička lica u svim bankama, zatvaranje računa je besplatno.

održavanje računa stornira ako se sav novac povuče sa računa pa nebude nikakvih promena u budućnosti ili se održavanje mora plaćati određeni period i nakon isteka te štednje ?
Zvanično nemaju takvu olakšicu, tj. u teoriji mogu da ti naplaćuju održavanje unedogled. Kako je u praksi, ne bih znao.

Da li onaj osnovni racun od 150 din mesecni podrazumeva i devizni multivalutni racun.
Mislim da ne (ranije forme tog računa ga nisu imale), ali svakako može da se otvori devizna non-stop štednja.

Ako je tako zasto onda za njega izdaju samo DINA karticu?
U tom slučaju ne bi bilo neke posebne razlike između njega i Advance paketa. Retko ko uz platni račun sa osnovnim uslugama (to je zapravo Start) nudi više od Dine, jer je ideja da im plaćaš više ako želiš više. 😃

drugo pitanje da li za ino placanja naplacuju 1%?
Pa da, to je i deo tarifnika. Neki su se ovde žalili i da su im više uzimali, pa su pisali prigovore. Jedan je javio da mu je takav prigovor usvojen, a drugi da nije.

kolika je kamta na dobro jutro stednju? ne mogu naci podatak na sajtu
Ovde imaš moje isto pitanje, a sledeće dve poruke su dva oprečna odgovora. Jednome su ponudili nešto zanemarljivo sitno, a drugi kaže da ima 1,5%, ali račun je nasledio iz Sberbanke.

Pitam se gde su im ovakvi bankomati. To su sigurno neki baš stari, ali lično ih nisam video. Gde god da sam bio, novi su, a imaju čak i zone 24/7 sa onim naprednim NCR-ovim.

Da li onaj osnovni racun od 150 din mesecni podrazumeva i devizni multivalutni racun. Ako je tako zasto onda za njega izdaju samo DINA karticu?
Ako nije u paketu, za običan devizni takođe izdaju Dinu. Za korišćenje na bankomatu (isplata/uplata) i plaćanje u Srbiji uz bankarsku autokonverziju.
Drugo pitanje da li za ino placanja naplacuju 1%?
ili 1.5%, naplaćuju za potrošnju Masterom.
Trece pitanje je kolika je kamta na dobro jutro stednju?
To je za račune preuzete iz Sberbanke. Klijenti koji su izvorno u AIK banci se ne važe.

Nazad
Vrh Dno