Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

7 Pro i dalje ljulja. :love:
Meni najdrazi telefon sto sam ikad koristio a promenio sam posle njega sigurno 7-8 flagship modela. Najbolji odziv ekrana i haptics i dan danas mislim. Jedino su zvucnike znacajno unapredili serijom 9 i to je to, meni licno dizajn gemeraciju u nazad otišao.

Ja koristim 7 Pro jos uvek, vrv prelazim na 10 Pro XL.

Ali jedna stvar mi je samo bolja na 9-10 seriji, ravan ekran.

Okej, jeste lepo na 7 Pro kad je zakrivljen i onda ti prsti lepo klizi za back, ali prosto mi ta zakrivljenost em oduzme ekrana em u dosta slucajeva se stvara odsjaj na tom prevoju, tako da sam vise za ravne ekrane.

Ali da nisam proklet i volim da promenim, msm da bi koristio 7 pro dok ne crkne nacisto, a evo tri godine roka bez ikakvog problema, cak ga koristim dosta vise nego prosecan korisnik. Prvi fon koji je kod mene duze od 2 godine.

Da, ravan ekran je must. Odbio sam paket sa iPhone 17 Pro Max jer se grebe na pogled, tako da jos ne znam kad ce 7 Pro biti zamenjen i koji model. Sad razmisljam da sacekam S26 Ultra.

Tensor ili Snapdragon meni lično je svejedno, ali količina grešaka u izradi iz generacije u generaciju (plus softverskih brljotina, i njih bude nedopustivo puno).
Dečje bolesti koje su trebale biti preležane odavno ali iz nekih razloga nije tako.

Tensor ili Snapdragon meni lično je svejedno, ali količina grešaka u izradi iz generacije u generaciju (plus softverskih brljotina, i njih bude nedopustivo puno).
Dečje bolesti koje su trebale biti preležane odavno ali iz nekih razloga nije tako.
Izbacio je i video na svom privatnom kanalu na YT. Morao sam da prokomentarišem 😄

Zeznuto je pozicionirati i prodati high end telefon po ceni koja to nije :)
Stara priča o jeftinim i skupim farmerkama :)

Kakve nebuloze majko mila. Bukvalno ne postoji jedan jedini aspekt u kom je tensor bolji od zmaja niti jedina stavka koja pogoduje korisniku telefona. To sto prave SoC za duplo manje para a telefon naplate kao full flagship je druga stvar.
I pls, nećemo da se primamo na fore AI, NPU, custom rešenja.

Sto svakako ne čini pixel lošim, sporim i slično, al nećemo preterivati.

Poslednja izmena:
Evo zahuktalo se na mom komentaru, čak ga je dovoljno pogodio da je i on sam odgovorio 😄

Bukvalno ne postoji jedan jedini aspekt u kom je tensor bolji od zmaja
Jedino je bolji Guglu jer dobije čip za duplo manje para haha

I pls, nećemo da se primamo na fore AI, NPU, custom rešenja.
90% nebuloze. Većina, možda i sve već portovano na druge telefone i čak brže radi.

Sto svakako ne čini pixel lošim, sporim i slično, al nećemo preterivati.
Svakako. Najveći problem je politika Gugla

Realno razlike su minimalne i vide se tek kada su fotografije jedna pored druge.Moj komentar se prvenstveno odnosi na rezultate na kraju klipa.

Ja ne znam kako ste uopšte mogli da gledate ovo poređenje, ja prekinuo posle 2min 🤢
Ovaj "model" da je sniman filmskom kamerom opet bi izgledala loše...🫣

Realno razlike su minimalne i vide se tek kada su fotografije jedna pored druge.Moj komentar se prvenstveno odnosi na rezultate na kraju klipa.

Posto je telephoto kamera jedina koja me interesuje, pisacu o njoj.

Razlike su minimalne samo ako se pravi poredjenje u idealnim uslovima, tj napolju na suncu koristeci samo 4x ili 5x koje imaju iPhone i Pixel. Odgledao sam milion review-ova i razlika je enormna u drugim scenarijima, odnosno kada se testira ceo raspon koji imaju Vivo, Xiaomi i Huawei circa 3-20x i pod razlicitim osvetljenjima. Nocu Vivo i Pixel nocu ne mogu da se porede, iPhone tek.

Pritom, kod Pixela je 5x je predugacak pocetni zum, a pritom nema potentnost da izgura 10x istog kvaliteta. Kinezi guraju pravu, ozbiljnu pricu, ozbiljan hardver koji moze lagano da izgura 3x-10x bez ikakve razlike. Ali avaj, Google sada cilja samo iPhone korisnike, i ne planiraju nikakva unapredjenja, ovo sto imaju im je vise nego dovoljno.

Da kupujem ponovo Pixel samo zbog fotografije, kupio bih 6 Pro ponovo, bez razmisljanja. Sony 1/2" (u odnosu na 1/2.55" kod 10 Pro) telephoto senzor, 4x, legacy verzija gcam-a, klasa.

Ali sledeci telefon ce definitivno da mi bude neki kinez. ***. iPhone i Pixel su dobri point n shoot telefoni za ljude koji sporedno fotkaju. Njihova dominacija sa kamerama je davna proslost, i ne vidim da ce nesto da se promeni po tom pitanju uskoro.

Nazad
Vrh Dno