Realno razlike su minimalne i vide se tek kada su fotografije jedna pored druge.Moj komentar se prvenstveno odnosi na rezultate na kraju klipa.
Posto je telephoto kamera jedina koja me interesuje, pisacu o njoj.
Razlike su minimalne samo ako se pravi poredjenje u idealnim uslovima, tj napolju na suncu koristeci samo 4x ili 5x koje imaju iPhone i Pixel. Odgledao sam milion review-ova i razlika je enormna u drugim scenarijima, odnosno kada se testira ceo raspon koji imaju Vivo, Xiaomi i Huawei circa 3-20x i pod razlicitim osvetljenjima. Nocu Vivo i Pixel nocu ne mogu da se porede, iPhone tek.
Pritom, kod Pixela je 5x je predugacak pocetni zum, a pritom nema potentnost da izgura 10x istog kvaliteta. Kinezi guraju pravu, ozbiljnu pricu, ozbiljan hardver koji moze lagano da izgura 3x-10x bez ikakve razlike. Ali avaj, Google sada cilja samo iPhone korisnike, i ne planiraju nikakva unapredjenja, ovo sto imaju im je vise nego dovoljno.
Da kupujem ponovo Pixel samo zbog fotografije, kupio bih 6 Pro ponovo, bez razmisljanja. Sony 1/2" (u odnosu na 1/2.55" kod 10 Pro) telephoto senzor, 4x, legacy verzija gcam-a, klasa.
Ali sledeci telefon ce definitivno da mi bude neki kinez. ***. iPhone i Pixel su dobri point n shoot telefoni za ljude koji sporedno fotkaju. Njihova dominacija sa kamerama je davna proslost, i ne vidim da ce nesto da se promeni po tom pitanju uskoro.