😂😂😂😂😂Stavi bolje jos 2!
Jednu u kupatilo, da ne trazi slucajno sledecu godinu! 😀
Svakako je Panasonic dobar ali mislim da ti je to puno para samo za hlađenje. Imaš neki Fujitsu tipa ASEH12KLTA (General, isto što i Fujitsu) za 60k.Model je Panasonic inverter klima uređaj KIT-BZ35-ZKE
Razlika je 120eur, jer su oni za venting tresnuli 100eur više za montažu. Tako da je zapravo 220, što opet ne zvuči mnogo, ako je ubogi Housel radio skoro 25 godina.
Dobra je to cena i ta klima može i da greje taj prostor.
![]()
KIT-BZ35-ZKE (CS-BZ35ZKE + CU-BZ35ZKE)
S više od 30 godina iskustva i prodajom u više od 120 zemalja širom svijeta, Panasonic je neupitno jedna od vodećih tvrtki u sektoru grijanja i hlađenja. S razgranatom mrežom proizvodnih pogona i instituta za istraživanje i razvoj, Panasonic isporučuje inovativne proizvode koji sadrže najnovije...www.aircon.panasonic.eu
www.notebookcheck.net
Now, Xiaomi has officially announced the availability of the Mijia Air Conditioner Pro Eco series in Europe. The Mijia Air Conditioner Pro Eco 2.6kW retails for 600€, while the Mijia Air Conditioner Pro Eco 3.5kW is priced at 700€.
u Hrvatskoj je ova od 3.5 kW,oko 640evra.![]()
Xiaomi launches smart air conditioners in new market
The Xiaomi Mijia Air Conditioner Pro Eco 2.6 kW and Mijia Air Conditioner Pro Eco 3.5 kW have been launched in Europe. Appearing earlier in 2025, the company has now announced the pricing and availability of these two smart home devices. Features include an AI mode for enhanced energy...www.notebookcheck.net
Dobro veče, šta je preporuka ili best bay sada u 2025 god, za grejanje koja klima 12ica ???
Grejem se već 10 god na mideu mission prva serija, prezadovoljan. Usled proširenja kvadrata, nju ću da prebacim u jednu sobu. A novom nekom njoj da zamenjm mesto.
Midea misija je modulirala ne ispod 200-230w, (u specifikaciji je minimum oko 100w što jeste tacno ali to je samo za onu opciju do 8c, opcija protiv smrzavanja objekata, tipa vikendice) a mogla je da se natera na ozbiljnjm minusima sa turbo opcijom da povuče i 1720 max.
Da postoji ista nova sad bi pazario 🙂
Šta su preporuke ?
Ova Mida mislim da ima pdisign oko 3.8kw
Do koliko para, koju kvadraturu grejes?
a kad zena kaze "nesto sam razmisljala ... " tu vec znas da si poginuo! 😛Pa dobro, nemoj staviti ni jednu, ali nemoj posle da se žališ kada uveče legneš da spavaš, a žena kaže "nešto sam razmišljala o još jednoj klimi..." pa počne da drobi posle čega nećeš spavati pola noći.
Kao sto jozza rece, nemoj da diras mideu, dodaj Daikin ftxc20e u tu sobu 12m2 i uzivaj. Ona nisko modulira a svakako 12tica za 12m2 je overkill.
Pa pitao si za savet, mi smo ti ga dali 🙂
Ne znam ko je od nas pljuvao "kineze" i uzdizao "japance" ja sam ti dao krajnje dobronameran savet iz mog ugla.
Imam i mideu, a imam i gree, pored toga imao vox, a sad sam i ponosni vlasnik daikina, pa sam ti shodno nekom svom licnom iskustvu sa tim sto imam i sto sam imao, dao i savet.
Tvoje je da li ces ga prihvatiti ili ne, daleko od toga da pljujem bilo koju klimu
Zbog koje prednosti ? Niske modulacije ?
Šta je sve bolje kod daikina u odnosu na ostale sto imas ?
Bio je na forumu član koji je imao 12 komada 7ica tošiba na kuci, fazon u svakoj prostoriji.
Taj je bio pobednik 🙂
Ja sam od samog početka tu i naravno da ću da hvalim ono što imam i koristim. Ako si došao ovde da mutiš vodu (a nisi jedini) to ovde ne prolazi. Takvih likova masu ima koji su banovani jer su kulturni kao i ti pa ti vidi da im se pridružiš.Skupo 🙂
Situacija je takva da svakako moram da izmestim misiju spoljašnju jedinicu 3 metra dalje od trenutne pozicije.
Pa reko ovamo ako je prebacim ide sve isto iste cevi...
A novu sa tom novom pozicijom spoljašnje.
Sad iscitao celu temu ok Midei xtrim, posto sam bacio oko na nju, pa me nesto omracila ta neka prica o diftostu na +15 🙂
Rado bih brezles onu bez e, stari model. Al mi je prevelika za tu poziciju gde mi je i misija.
Posle 10ak godina vidim i dalje masu istih likova koje uzdizu japance i pljuju kineze 🙂
Nista se nije promenimo haahha
Inace za 10 godina midea mission radi kao prvog dana, i ako je bas bas isforsirana na 58 +12 kvadrata.
-Za to vreme crkla ploĉa unutrasnje jedinice, negde pisle 5-6 god, dan pre je vise puta nestajala i dolazila struja mozda zato bem li ga.
-Prozujao lager na motoru turbine, resen zamenom celog motora jer samo lager zeznuto za menjati. Čuo se na niskim obrtajina, tipa kad je u stend baju klima i na prvom ali manje.
- jako požutela ( soba jeste na jugo-zapadu) ali ne gadja sunce u nju ditektno.
Modulaciju radi savrseno, odrzavanje temp isto tako, ali do neke odredjene temp. Kod vecih hladnoca sam morao da dizem zadatu temp za 2-4 od željene.
Sto je i normalno svaka bi na toliku kvadraturu.
Pozdrav svima.
Jeste, on je pobednik jer je u velikoj kući stavio 12 klima a ne jednu od 30.000 BTU pa kroz vrata da greje celu kuću. Pošto ja imam 5 onda sam ja jako drugo mesto, zadovoljan.Bio je na forumu član koji je imao 12 komada 7ica tošiba na kuci, fazon u svakoj prostoriji.
Taj je bio pobednik 🙂
Dobro veče, šta je preporuka ili best bay sada u 2025 god, za grejanje koja klima 12ica ???
Grejem se već 10 god na mideu mission prva serija, prezadovoljan. Usled proširenja kvadrata, nju ću da prebacim u jednu sobu. A novom nekom njoj da zamenjm mesto.
Midea misija je modulirala ne ispod 200-230w, (u specifikaciji je minimum oko 100w što jeste tacno ali to je samo za onu opciju do 8c, opcija protiv smrzavanja objekata, tipa vikendice) a mogla je da se natera na ozbiljnjm minusima sa turbo opcijom da povuče i 1720 max.
Da postoji ista nova sad bi pazario 🙂
Šta su preporuke ?
Ova Mida mislim da ima pdisign oko 3.8kw
Ju, ju, ju 🙂Ja sam od samog početka tu i naravno da ću da hvalim ono što imam i koristim. Ako si došao ovde da mutiš vodu (a nisi jedini) to ovde ne prolazi. Takvih likova masu ima koji su banovani jer su kulturni kao i ti pa ti vidi da im se pridružiš.
A onda ovo dalje, pa ja ne znam da li je ovo Zona Sumraka, šta li... Ti hvališ taj Mission kao Triger svoju metlu u seriji ¨Mućke¨, koristi ¨istu¨ metlu 20 godina a za to vreme je nebrojano puta zamenio dršku i četku.
Mission je dobar model koliko sam ispratio i mislim da svima radi tih 10 godina.
Moje prve Fujitsu su iz 2011 i nikad ništa nije menjano. Toliko o japancima i nama ¨likovima¨.
Jeste, on je pobednik jer je u velikoj kući stavio 12 klima a ne jednu od 30.000 BTU pa kroz vrata da greje celu kuću. Pošto ja imam 5 onda sam ja jako drugo mesto, zadovoljan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari