Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Do ugla je, grafička ne pada barem ne odokativno. Svakako sam prije imao support koji je ipak kratak za ovo kućište pa poručujem upravo novi.

Naletjeh danas na interesantno kućište od Gigabyte-a (C201 Panoramic ICE) pa ga uzeh onako "na slijepo" jer gotovo da ne postoji build sa njim a da je na netu (bez par shortova na YT što sam vidio), uglavnom jako zadovoljan, osvježenje posle dosadnog Pop Mini Air-a koje je jedva pola godine izdržalo kod mene. :) Zamijeno fabričke fanove sa Lian Li fanovima (side 2x Reverse Blade kao intake, a top i rear su klasični exhaust), vidjećemo temperature. Kvalitet aluminijuma solidan, prostora za cable managment takođe dovoljno, cijena skroz ok - oko 70e. Osvjetljenje je default, ne planiram da ostavim da šljašti ovako nego ne obratih pažnju prije fotografija, tek treba da se bavim time... :D
Deluje ok. Dopada mi se slot za GPU kabl na pismenom mestu.
Ali nema USB-C...

Zamijeno fabričke fanove sa Lian Li fanovima (side 2x Reverse Blade kao intake, a top i rear su klasični exhaust), vidjećemo temperature. :D
Bar još tri Lian Li reversed dole da biju pravo u grafičku i da može i ona da se razmaše, a ne da skuplja bedne tragove vazduha koje uvlači donji ventilator sa strane. :) :)

P.S. Lepše ovo Asusovo sa posta iznad od tog Gigabyte-a. ;)
P.S. 2 - Kako bi ti ovde lepo legao neki Hydrošift da skloniš ove grozne cevke od AIO. :)
P.S: 3 - Sviđa mi se tastatura i miš koje koristiš. :D

Poslednja izmena:
Ljepše dabome, mjerkam ga day one kako je izašlo ali mi se činjelo preveliko za moj sto (gledam da raširim desni zvučnik na stolu što više mogu) Ipak, sad kad sam probao ovo Gigabyte koje mi je takođe dimenzijama bilo poveliko, moguće da će sledeće kućište biti taman ovo PRIME :D Što se tiče AIO, ne smetaju mi cijevi puno, ali bi realno bilo vremenom da zamijenim NZXT sa Hydroshift 2 iz prostog razloga što sad AIO kontroler od NZXT-a držim samo zbog AIO.

Zbog ovoga volim kad Dimitri dohvati neko kućište, istrese svaku sitnicu, manu i falinku. Ako postoji, a uvek postoji...

Lian Li ? :)

ugasen :(

29PzcrbgVErmmtk3.jpg

QQ...

@illidan može li da se sedi ili, još bolje, stoji na tom retro FLP02 kućištu? ako ne može, onda baš i nije retro

Što više gluposti izmišljaju, mahom radi izgleda, sve se više zapetljavaju i sve im više fanova treba da bi dobili rezultate matorih kućišta od pre 5-10 godina sa 4 venta...
Ali zato su sve skuplja i sve manje funkcionalna.
Mašala.

Kad smo kod kućišta, sve me više svrbi za zamenim ovaj Define S iako realno nemam potrebe...

@illidan može li da se sedi ili, još bolje, stoji na tom retro FLP02 kućištu? ako ne može, onda baš i nije retro
zavisi koliko je debeo metal, ali s’obzirom da je to Silverstone mislim da mozes slobodono da sedis na njemu

A, pa samo citiram ime teme 😁

Meni je savršeno, jedino što mi se ne sviđa je što neću imati pristup prekidaču za napajanje, pošto je napajanje smešteno unutra, no dobro...

Danas nisam stigao, ali sutra ću da ga napakujem komponentama.

Ovaj lik ima gomilu recenzija kućišta (i težak irski akcent):
Flannigan izgleda kao hodajući stereotip nerd-a, ima glas koji, mene lično, poprilično iritira, ali dečko objašnjava stvari tako jasno i dobro da to može da se zanemari. Zbog njegovog videa za Antec C8 sam odlučio da mi grafička u kućištu bude u vertikalnoj poziciji...

Teško ga je razumeti s tim naglaskom ali da, prezentacija mu je koncizna i informativna i testirao je gomilu kućišta.

Imaš C8, hm? Kakav ti je fan setup?

Već neko vreme me svrbi da promenim kućište ali nikako da nađem nešto što mi odgovara u svakom pogledu, uvek ima nešto što mi smeta...
Bacih oko na Meshify 2, Asus GT302, Cougar MX600, Lancool 216...

Teško ga je razumeti s tim naglaskom ali da, prezentacija mu je koncizna i informativna i testirao je gomilu kućišta.
Imaš C8, hm? Kakav ti je fan setup?
Najbolje kućište koje sam ikada imao. Jedino što me nerviraju što su, kao i Lian Li, stavili sive gumene odbojnike. Inače imam šest fanova koji uvlače vazduh i četiri koji izvlače. Vidi se na slici na kojoj sam sve zacrveneo za RED Dead Redemption. :)
000.jpg
Već neko vreme me svrbi da promenim kućište ali nikako da nađem nešto što mi odgovara u svakom pogledu, uvek ima nešto što mi smeta...
Bacih oko na Meshify 2, Asus GT302, Cougar MX600, Lancool 216...
Sve su to dobra kućišta, ali zašto Lancool 216 pored naprednijeg Lancool 217. Hmmm, možda ti se ne sviđaju drveni delovi...

Nego, kad sam video ovaj AIO... Thermalright zeznuo i HYTE sa ekranom. Ali kućište je poprilično zanimljivo. Sviđa mi se kako su rešili dno, mirne duše mogu da se stave bilo koji fanovi i da ne remeti ostatak bilda.

I jedna domaća recenzija.

Najbolje kućište koje sam ikada imao. Jedino što me nerviraju što su, kao i Lian Li, stavili sive gumene odbojnike. Inače imam šest fanova koji uvlače vazduh i četiri koji izvlače. Vidi se na slici na kojoj sam sve zacrveneo za RED Dead Redemption. :)
Pogledajte prilog 506410

Sve su to dobra kućišta, ali zašto Lancool 216 pored naprednijeg Lancool 217. Hmmm, možda ti se ne sviđaju drveni delovi...
Naprotiv, Lancool 217 mi se baš sviđa vizuelno ali ga uopšte ne smatram naprednijim kućištem od 216. Preferiram 216 iz ovih razloga:

1. na 216 I/O može da se stavi gore ili dole što je jako pismeno; kod 217 je samo skroz dole a kućište ne držim na stolu...takođe, 216 ima Reset taster koji hoću da imam.
2. za 217 treba da imaš kratko napajanje (140-150mm) da bi ga držao popreko što omogućava da koristiš oba HDD traya, a čak i tad se dosta krive kablovi. Ok, ne drži popreko, stavi ga po dužini kao na svakom kućištu? Da, ali onda gubim mogućnost da koristim više od 2 HDD-a što bih voleo da imam i onda je isto kao i kod 216 po pitanju drajvova...
3. Kad se gore stavi 240mm AIO kao što ću ja da stavim, uz 216 se dobija pločica koju možeš da ubaciš na mesto prvog top venta da popuniš prazan prostor (što me podseća na jako pismeni 3-delni ModuVent kod starih Fractal kućišta). To se ne dobija sa 217.
4. kod 216 se donji filter izvlači spreda, za razliku od 217, što je još jedna od stvari koje volim na kućištima

Dakle, sasvim praktične sitnice koje bi mi olakšale korišćenje. Jedina praktična prednost koju ima 217 je što u paketu ima filter za prednju stranicu, za 216 bih morao da naručim sa Alija. I mogućnost za 4 HDD-a ali nemam 140mm napajanje i ne bih da savijam kablove toliko...
U suštini, većina stvari nabrojanih gore mi ne predstavlja veći problem sem tog skrnavog I/O na 217. Ne bih da pentram kućište na sto samo zbog toga plus volim da imam Reset taster kad mi zatreba.
Sem toga, oba kućišta izgledaju dobro, oba imaju odličan airflow...

Poslednja izmena:
Horor cable managment. :)
Mislio sam i ja, ali nije uopšte horor, bilo mi je baš zanimljivo dok sam prepakivao komponente iz starog kućišta u Lian Li A3. Ima sasvim dovoljno prostora da se sakriju kablovi, a 4 stranice mogu da se skinu i ostane samo kostur kućišta. Baš fino za manipulaciju.

Plus što imam full modularno napajanje, a ne koristim sata diskove, tako da iz napajanja idu samo dva standardna kabla za ploču, i jedan za grafičku. Baš clean build.

Nazad
Vrh Dno