Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

BTW, pogrešio sam...i na Lancool 216 se donji filter izvlači otpozadi.

U suštini, većina stvari nabrojanih gore mi ne predstavlja veći problem sem tog skrnavog I/O na 217. Ne bih da pentram kućište na sto samo zbog toga plus volim da imam Reset taster kad mi zatreba.
I ja kućište držim na podu, između ormana i police i zbog toga nisam mogao da uzmem Lian Li kućišta kojima su power tasteri napred i nikako mi ne bi bili lako dostupni. Koliko je meni poznato, jedina krštena kućišta kojima su I/O portovi na vrhu su upravo Antec C8 (postoje odlične gumene "kapice" za USB i audio port), Lian Li 011D Mini v2 (istina, mora da se namesti) i Phanteks NV5 i NV7. Ja sam želeo NV7, ali je preveliko za moje prostor.
Ne računam tu Thermaltake Tower kućišta koja su živa muka za kablove i čeprkanje po njima.
A i Lancool 217 je jedino kućište sa dva power tastera - dole gde je Lian Li logotip ustvari taster, a drugi na vrhu prednje maske.

Poslednja izmena:
Realno, audio port ne koristim a i ne ubadam i vadim stvari iz USB portova često, ne bi mi predstavljalo toliki problem da se savijem ponekad...gunđam više iz principa. Nedostatak Reset tastera mi je veći problem, koristan je ponekad i ne vidim zbog čega bih morao da tražim neke partizanske metode da izmajmunišem reset kad mi zatreba. Plus je I/O s leve strane pa dodatno komplikuje stvari...
Sem toga, Lancool 217 mi je sviđa.

Dopao mi se i Asus GT302. Gotivim izgled i taj kockasti motiv svuda, I/O je ok, navodno je izrada dobra, dolazi sa solidnim ventovima, svi komentari koje sam video hvale airflow i temperature iako nema onaj side intake fazon kao Lancool, PSU shroud je pun rupa i ima prorez za GPU kabl na pismenom mestu a gornja stranica je jedna od najboljih koje sam video - lako se otvara, filter se kao skida, lako se skida i ceo gornji deo a kad se stavi AIO gore i skloni filter, stranica ima hrpu velikih rupa pa izduv praktično nije ni blokiran.
Ne sviđa mi se samo što nema očiglednih mesta gde bih mgao da dodam još neki HDD i što se donji filter vadi otpozadi...nisam oduševljen ni full mesh stranicom bez filtera ali ona može da ide pozadi a staklo na "biznis" stranu. Svejedno, ventovi će da uvlače malo prašine kroz nju i odatle.
GT302 i Lancool 216/217 su mi glavni kandidati ali ima i drugih solidnih kućišta...

Naleteo sam na Thermaltake Ceres 500 i dopada mi se. Izgled definitvno polarizuje, nisam fan "spojlera" napred, ali funkcionalno je jako dobro kučćšte.
Prednja, zadnja i gornja stranica su pune krupnih rupa, kao i PSU shroud pa je airflow odličan. Ima filtere napred, gore i dole, lako se stavljaju i skidaju, prednji se izvlači spreda, kad se skine gornju velike rupe ostavljaju neometan izduv za AIO.
I/O je na solidnom mestu I dobar, ima sve šta treba.
Ima mesta za 5 HDD-ova, što je čudo za moderna kućišta. Ima i GPU sag bracket.
Sviđa mi se i kako su rešili otvaranje staklene stranice. Rudimentarna ali efektna "bravica" kojom je vrlo lako otvoriti i zatvoriti staklo, koje je plus na šarkama.

Dakle, izgled nije po svačijem ukusu ali je pismenije od mnogih kučišta. Šteta što je skupo i nema 20GB/s USB-C...

Realno, audio port ne koristim a i ne ubadam i vadim stvari iz USB portova često, ne bi mi predstavljalo toliki problem da se savijem ponekad...gunđam više iz principa. Nedostatak Reset tastera mi je veći problem, koristan je ponekad i ne vidim zbog čega bih morao da tražim neke partizanske metode da izmajmunišem reset kad mi zatreba.
Ne koristim ni ja taj Audio port, a i retko koristim USBove koji nisu na matičnoj, ali je lepo videti da na C8 imaju gumene kapice koje to pokrivaju, a i tako lepše izgleda. Plus ima reset taster. :) Jesi li video Antec Flux, ne-pro verziju, pogotovo SE verziju koja nema ni staklenu stranicu ?? Nije preterano skupo i deluje lepo. Imaš dva HDD-a a i C8 i Flux mogu to da podrže.
Znam da ima ljudi koji koriste HDD-ove, ali je meni lično "svanulo" sa pojavom i pojeftinjenjem M2 SSDova, tako da mi je sada nezamislivo da koristim bilo šta osim M2 SSDova. Naravno, imam klasične HDDove za bekap podataka, ali u računaru nikad više.
Što se Asus GT302 tiče, kako bi preživeo rupičastu zadnju stranu koja nema sitni filter ( ćini mi se, nisam sto posto siguran ), jer znam da si to navodio kao manu. A veruj mi da nije, jer je tako i kod C8 - mnogo doprinosi airflow-u i sasvim dovoljno zadržava prašinu, ma koliko to glupo zvučalo.
Thermaltake Cerea 500 se meni lično ne sviđa, deluje nekako "kičasto", isto kao, na primer, ASUS Hyperion. Naravno, to je samo moje mišljenje. Ja sam obožavao Tower 500 iako se većini ne sviđa ni malo, no to je moj čudan ukus.
Ja se iskreno nadam da će Lian Li napraviti i V2 verziju 011D koja nije MINI, jer ako to urade to će biti jedino kućište zbog kojeg bih promenio C8, koje mi je gotovo savršeno, ali oni sivi gumeni odbojnici me tako nerviraju... :) :) Rado bi ih skinuo da me još više ne nervira kada nema tih odbojnika. :)

E da, Flux SE mi je takođe privukao pažnju. Dobar airflow uz otsustvo stakla i tapacirane stranice...jedino mi se ne sviđa otsustvo filtera na prednjoj strani. A u jednom threadu je neko pokazao da je HDD cage dosta blizu ivice kućišta pa mora debelo da se saviju SATA kablovi. Ako bih još diskova, imam adapter koji se šrafi u rupe u 120mm fanove pa mogu da ga nabudžim na PSU shroud.

Kad smo kod filtera, da - jedna od stranica na GT302 jeste full mesh ali ona bi ionako išla na drugu stranu. Mada, opet bi tu ulazila prašina...

Meni su uvek smetali ti gumeni grometi. Lakše se provlače kablovi kad ih nema a realno ne kriju ništa - svejedno se vidi da kablovi izlaze odatle. Ako su ivice adekvatno zaobljene da ne režu kablove, nije mi problem ako nema grometa.
Ako bi da sakriješ rupe s kablovima, one šine/poklopci a la NZXT su mnogo bolje rešenje.

C8 je definitivno dobro kućište, samo nešto ne gotivim akvarijume i mnogo stakla...mada mi se dopao Phanteks NV5.

Poslednja izmena:
Vrlo zanimljivo...

Još jedno kućište koje služi da izgleda lepo na stolu i u YT klipovima...

Mozda ti je interesantno FSP CUT593P ce u oktobru biti na akciji...
Bacio sam pogled ranije, nije mi se dopalo...

Nešto drugo što mi je privuklo pažnju je Asus GT502:

Akvarijumi nisu moj tip ali ovaj deluje dobro napravljen. Asus na skupljim modelima ima dobru izradu i primećuje se...s druge strane, smejao sam se kad sam video zadnji side panel na toliko hvaljenom Phanteksu G500A, toliko je tanak da se čoveku bukvalno savio od težine u ruci kad ga je skinuo...
Filteri svuda, donji se lako vadi spreda, lako se skidaju paneli i dobro su montirani, gornja stranica ima krupne rupe za izduv, flexibilna poleđina, dosta mesta za diskove, dobar I/O sa 20 Gbps USB-C portom što je standard za Asus a retkost kod drugih...
Mislim da sam potcenio Asus kućišta, heh.

Kad smo kod akvarijuma, dopao mi se i Phanteks NV5, Antec C7 i C8, a i Thermaltake ima par solidnih modela...

Konačno se neko setio da uvozi MONTECH kućišta. Cena za OVAKO DOBRO kućište sa 3x140MM ARGB fanovima je i za naše uslove veoma povoljna. Da su Power taster i USBovi gore umesto na dnu, Montech HS02 Pro bi se našao kod mene...

inace je stigao o11d mini v2 flow kod madjara, razmisljam se da ga pazarim za koju nedelju

I ja sam se razmišljao da ga uzmem, a onda pomislim da će, možda, uskoro da se pojavi 011D v2 koje nije mini i onda bih se ubio. Ne zato što sam potrošio pare na mini, nego što bi morao po treći put da skidam, premeštam i postavljam komponente u kućišta. :)

Air 903
Konačno se neko setio da uvozi MONTECH kućišta. Cena za OVAKO DOBRO kućište sa 3x140MM ARGB fanovima je i za naše uslove veoma povoljna. Da su Power taster i USBovi gore umesto na dnu, Montech HS02 Pro bi se našao kod mene...
Air 903 Max je verovatno best buy kod nas...
Mada, Lancool 216 je tu negde sa cenom i takođe odličan.

Jeste da se Nik trudio da dokaže da ovo nije Lancool 207, ali samo da zameniš prednju masku i niko ne bi primetio razliku...

Jeste da se Nik trudio da dokaže da ovo nije Lancool 207, ali samo da zameniš prednju masku i niko ne bi primetio razliku...

Malo je veći od Lancoola ali nekako staje manje no u Lancool (kraće napajanje i samo 1 HDD). Plus nema filter napred (nema ni 207 ali može da se naruči odvojeno) i dole je onaj magnetni koji je gore rešenje od onog na Lancoolu...
Jedino što ima više mesta za kablove pozadi jer je šire.

Misli se prvenstveno na prekopiran položaj napajanja, dva ulegnuta ventilatora dole, plus podrška za grafičku na apsolutno isti sistem kao u 207, itd, itd...

CM Cosmos je meni top top, samo sto i njega vise nema u nabavci?!

Uf, da je ovome HS02 power taster gore, a ne na dnu rado bih ga pazario. Taman bi onaj prostor ispod napajanja popunio kontrolnim ekrančićem...

Nije loše, pismeno dizajnirano...
Jedino mi se ne sviđa I/O.

Bacio sam pogled ranije, nije mi se dopalo...

Nešto drugo što mi je privuklo pažnju je Asus GT502:

Akvarijumi nisu moj tip ali ovaj deluje dobro napravljen. Asus na skupljim modelima ima dobru izradu i primećuje se...s druge strane, smejao sam se kad sam video zadnji side panel na toliko hvaljenom Phanteksu G500A, toliko je tanak da se čoveku bukvalno savio od težine u ruci kad ga je skinuo...
Filteri svuda, donji se lako vadi spreda, lako se skidaju paneli i dobro su montirani, gornja stranica ima krupne rupe za izduv, flexibilna poleđina, dosta mesta za diskove, dobar I/O sa 20 Gbps USB-C portom što je standard za Asus a retkost kod drugih...
Mislim da sam potcenio Asus kućišta, heh.

Kad smo kod akvarijuma, dopao mi se i Phanteks NV5, Antec C7 i C8, a i Thermaltake ima par solidnih modela...

Asus ima dobru izradu i na AP201, Corsair 3500X mu nije ni blizu po debljini i kvalitetnu završne obrade a skuplje je jer je akvarijum.
Ovi sad popularni akvarijumi su jedan od gadnijih trendova među kućištima.

Ima i poneki dobar ali svejedno preferiram klasični metalni monolit a la old Fractal...

Ja sam u 5.25 bay na mom starom Xigmatek kućištu metnuo jedan stariji HDD koji vibrira ali radi odlično u onaj adapter sa silikonskim mountom, nečujan je.

Nazad
Vrh Dno