Šta je novo?

3.5 mm pasivni zvučnici

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Da li neko zna gde imaju da se kupe mini pasivni 3.5 mm zvučnici?

3.5mm zvučnik ili konektor ? Ako je zvučnik onda je sigurno pasivan za telefon ili nešto jako malo ? Obično sa prave se sa piezo kristalom pa treba obratiti pažnju na to šta taj uređaj prima.

Pasivni zvučnici za tablet, sa banana priključkom kao za slušalice. Bilo ih je ranije na svakom ćošku, sad nema ni kod Kineza, bar ne kod ovih kod mene.

Znači "Banana priključak kao za slušalice" to je 3.5mm prečnik, zvučnik je sigurno daleko veći ? Stereo ili mono? Nesmeš da stavljaž mono priključak u stereo izlaz jer će da napravi kratak spoj na tabletu i ubije zvučni izlaz.

Ok, to onda nisu pasivni zvucnici, ali nema veze.
Realno, tesko da ces to da nadjes u doba bluetooth zvucnika. Ima 2.0 za racuanr, ali ne verujem da su dovoljno mini za tvoje potrebe.
Ja bih uzeo bluetooth koji ima mogucnost aux povezivanja

Zvučnici su recimo oko 5x5 cm. Pasivni su valjda jer nemaju sopstveno napajanje? Stereo su zvučnici, ranije su mogli da se kupe na svakoj pijaci, za walkman ako se neko seća šta je to :D . Imao sam jedne i bacio pre dve decenije, mislio sam da nikad neće zatrebati...

Bitno mi je samo da su bez sopstvenog napanja. Veličina nije toliko bitna, ali su obično tako mali, recimo 5x5 cm kao što rekoh, jer su male snage pa i nema smisla da budu veći.

Gde si video te 2.0 bez napajanja?

Nije nigde. 🤣 To što tražiš je upravo nekada daaavno išlo uz neke vokmene ili moglo da se kupi odvojeno.

Pasivni su ako nemaju ugradjeno pojacalo
A te male koje spominjes mislim da nisam video u ovom veku :)

Zvučnici su recimo oko 5x5 cm. Pasivni su valjda jer nemaju sopstveno napajanje? Stereo su zvučnici, ranije su mogli da se kupe na svakoj pijaci, za walkman ako se neko seća šta je to :D . Imao sam jedne i bacio pre dve decenije, mislio sam da nikad neće zatrebati...

Bitno mi je samo da su bez sopstvenog napanja. Veličina nije toliko bitna, ali su obično tako mali, recimo 5x5 cm kao što rekoh, jer su male snage pa i nema smisla da budu veći.

Gde si video te 2.0 bez napajanja?

a da nam okačiš neku sliku ?

Ja sam takve zvučnike pravio sam, buvkvalno iz odpada. Ako imaš malo el, znanja iskoristi ideju

@kdejan

Pogledaj neke polovne na KP, svi noviji su aktivni, cak i ovi najeftiniji imaju napajanje preko usb-a.

Nesmeš da stavljaž mono priključak u stereo izlaz jer će da napravi kratak spoj na tabletu i ubije zvučni izlaz.

Ovo iskreno nikad nisam video da se desilo na linijskom izlazu, spojiće desni kanal sa zemljom, pa svaki put kad se zezne kabl na sluškama bi se to desilo jer obično probije izolaciju i spoje jedan od kanala za zemljom. Mnogo je mala struja da bi izazvao kvar, izlaz sa pojačala je već druga priča.

@kdejan Potraži Sony SRS-5 zvučnike za walkman, ja sam ih koristio bar 15 godina. Neuništivi su, mogu da se spoje, i mogu da se kupe na ebayu i sl. za 10-15€ a vidim da ih ima i na KP za 2000 dinara.

Zavisi od izlaza na uređaju, ako je izolovan (foto ili kondenzator) ondanijeproblem ali ako nije može da izgori jedan kanal. Nema smisla rizikovati jer je isti posao.

Nazad
Vrh Dno