Šta je novo?

TWS slušalice

Časti se. Ne znam šta se dešava sa prethodnim modelima, da li im cene padaju ili ih jednostavno zamene novim. Izvesno je da će biti isti slučaj.

Uzeh i ja famozne t3 pro za 780 dinara. Ovo su mi prve tws slušalice pa da podelim neke prve utiske, ako nekome bude značilo. Prvo sam se raspitivao ovde za neke do 100e ali rekoh bolje prvo da vidim jel su tws uopšte za mene.

Prva stvar, kutijica u kojoj stoje slušalice. Ovo mi je najveća zamerka kod njih. Veoma je jeftina i klimava. Ako se kutija prodrma malo naopačke otvoriće se, a i slušalice će ispasti jer magnet nije jak. Taj magnet se može skroz oprostiti, ali klimavi i slab poklopac ne mogu, jer koja je poenta i da su 5 evra slušalice ako će ispasti i izgubiti/polomiti se. Tako da ne bih preporučio držanje u rancu npr, već u nekoj manjoj torbici, gde nema mesta razbacivanju.

Zvuk je, ne računajući cenu, okej. Treble je slab ali kad se pojača zvuk ili sam treble onda malo para po ušima. Nije uglađen. Tehnički detalji poput soundstage i imaging su jako slabi, u suštini ono što se i očekuje od slušalica ovog ranga, pogotovo za tws.

Ono što me je iznenadilo je da ne postoji nikakva statička buka iliti šum, jer se neki ljudi žale na to i kod dosta skupljih tws, a meni se dešavalo da to čujem i kod žičnih.

Konekcija je dobra, nisam još testirao na veću daljinu. Desna slušalica iz nekog razloga neće često da se konektuje iz prve, pa moram da zatvorim i otvorim poklopac da bi se povezala, a nekad i da potpuno ugasim slušalice (izvade se obe i drži se senzor 10 sekundi na obe).

ANC radi, filtrira niske tonove i to je otprilike to. Nisam još testirao unutar autobusa npr, ali ako smanji niske tonove motora spolja, verujem da će i iznutra. Transparentni mod radi sasvim okej.

Pozivi još nisu testirani ali biće jer sam ih i kupio za online pozive.

Aplikacija je okej i veoma minimalistička. Slušalice podržavaju i AAC konekciju što se ne vidi u aplikaciji, tako da to morate da podesite u podešavanjima telefona. Na androidu se nalazi u developer options.

Još jedna mala zamerka je što nema google fast pair, iako to postoji kod ostalih jeftinih slušalica.

Ovo je neka objektivna recenzija. E sad tu naravno ulazi u priču cena i za 800 dinara nema mnogo mesta nekoj probirljivosti, osim za labavu kutiju iza čega i dalje stojim. Za te pare ako obavljaju dobro pozive i održavaju konekciju, dobre su.

A što se tiče tws-a, ipak ću ostati na žičnim slušalicama. Meni je ipak lakše da samo ubodem kabl i ne mislim ni o čemu i pritom dobijem mnogo bolji zvuk, što je meni glavna stavka. Jedina prednost kod tws-a mi je što se lakše javljam na pozive, ne moram da raspertlavam kabl dok me neko zove.

Na konto klimanja, moguće da si dobio defektni primerak. Upravo sam ih tresao baš jako i nije se otvorila kutija. Mrda se poklopac u stranu malo kada prstom pritiskam, to da. Ali ne otvaraju se moje.

Gde sve TWS da gledaš kroz prizmu T3 pro. Probaj kroz aplikaciju da podesiš ekvilajzer prema onom testu, ali istina je da nije neki zvuk za TWS, bar ove druge koje imam. Međutim, nije ni loš kad se podesi.

Kutija je i kod mene ok. Ne otvara se sama. Automatski se uparuju multipoint, iPad i tel, a na poslu tel i komp. Šljaka to super. AAC se sam aktivirao.

A što se tiče tws-a, ipak ću ostati na žičnim slušalicama. Meni je ipak lakše da samo ubodem kabl i ne mislim ni o čemu i pritom dobijem mnogo bolji zvuk, što je meni glavna stavka.
Nešto najbolje što sam kupio u skorije vreme su žičane Apple slušalice sa lighting ulazom. Samo 3-3500 din.
Uskoro moram iste takve ali sa C ulazom za S24+ a i kasnije kad budem uzeo noviji iPhone.
Em savršen zvuk, em vraća silne uspomene. 😊

Pravimo off ali, od kada sam uzeo ksc75 EarPods ni ne koristim. Da, nije isti tip slušalica ali zvučno su minimum klasa iznad.

Moguće onda da je defektni primerak, meni se otvara relativno lako kad se prodrma. A za tws ajde za zvuk đene đene, sigurno su skuplje osetno bolje, nego to konektovanje, podešavanje, aplikacija nekako mi previše posla u odnosu na utakanje kabla. Moguće i da je do navike samo.

Prema Scarbir-u trenutno najbolje tws sluške do 50$ su Realme Buds Air 7 a do 25$ su najbolje Baseus Bass BP10 Pro/ EP10 Pro

Poslednja izmena:
Moguće onda da je defektni primerak, meni se otvara relativno lako kad se prodrma. A za tws ajde za zvuk đene đene, sigurno su skuplje osetno bolje, nego to konektovanje, podešavanje, aplikacija nekako mi previše posla u odnosu na utakanje kabla. Moguće i da je do navike samo.
Kakva aplikacija, ja ne razumem šta se tebi dešava. Ja čim otvorim kutiju ona je nakačena na 2 poslednja uređaja, apsolutno ništa ne radim. Potpuno isto mi rade sve njihove slušalice.

Aplikacija služi da se podesi EQ, ako ima potrebe, i upgraduje firmware, ako postoji noviji. Nakon toga nije potrebna nizašta. EQ je umemorisan u slušalici.

Konekcija je dobra, nisam još testirao na veću daljinu. Desna slušalica iz nekog razloga neće često da se konektuje iz prve, pa moram da zatvorim i otvorim poklopac da bi se povezala, a nekad i da potpuno ugasim slušalice (izvade se obe i drži se senzor 10 sekundi na obe).

Bez brige, to se desava i kod mene na Sony WF-1000XM5... Stavim ih, izadjem napolje, kad ono samo jedna povezana...
Probaj prvo da vadis iz kutijice tu koja se ne povezuje, stavis samo nju u uho, pa onda drugu.

Prolematican je Bluetooth za te namene, nikada nije bio zamisljen da se preko nega gura toliki protok.
Nikad neću da ih se odreknem. Jedino ako ukinu.

Ne znam gde si ih uzimao, ali ovde su ti jeftinije https://fonly.rs/shop/apple-earpods-sa-usb-c-konektorom/. To je A1 u stvari.

Te slusalice su obican krs, posebno za te pare...

Tvoj problem sa Sony nema nikakve veze sa blutut već sa konkretnom slušalicom i/ili telefonom.

Bez brige, znam. Hteo sam da podelim gde ima da kupi jeftinije, možda još nekom znači. Potrošeno par nula i jedinica, život ide dalje.

Obzirom da sam za mesec dana odradio prenos vlasnistva, zamenio celokupni kocioni sistem, kupio odmah dobre zimske gume, zatamnio sva stakla i odradio registraciju znaci mi svaki dinar.
Hvala ti, jos jednom.

Nazad
Vrh Dno