Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Nemoj ulaziti neko vreme na njega da ne bi ugrozio glavni acc.
Hoće li neko da rizikuje? :)
2TB 2.5" za $16,
4TB za $26 sa novčićima i kuponima

I just found this on AliExpress:
US $21.45 | Fast SATA SSD Sata Hard Drive Disk Sata3 2.5 Inch 2TB 1TB 560MB/S High Speed Hard Disk Internal Solid State Drives HD For Laptop
Baš lepa cena, ali nova je radnja, disk je verovatno prespor, samo da ne rikne brzo isplatilo bi se. Verovatno bi stigao ovaj disk ako se na to misli samo je pitanje kakve su mu iznutrice.

Poslednja izmena:
Ranije sam kupovoa i pisao ovde o raznim D class mini audio pojacalima sa Alija.
Nedavno sam odlucio probam i neka AB class pojacala.
Narucio jedno 2.1. Posle nekoliko dana testiranja, mogu reci da sam bas zadovoljan.
Neverovatan zvuk za 6eur. Ko neko klasicno pojacalo iz 80tih. stim sto ovo moze da pokrece i subwoofer.
Mnogo topliji i lepsi zvuk po meni nego bilo koje D class pojacalo do 20-30eur.
Nedostatka ovih AB min u odnosu na D class, potrebno ozbiljnije napajanje tzv dual 12V AC i mnogo vise se greju. Kolko znam efikasnonst ovih pojacala je oko 50%, a D class preko 90%.
Ako nekoga zanima mislim da je ovaj prodavac najeftnjiji i to preko Srbije (skuplje je preko MKD).

Prilozi

• Screenshot 2025-09-04 131930.png
    Screenshot 2025-09-04 131930.png
    389.9 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Baš lepa cena, ali nova je radnja, disk je verovatno prespor, samo da ne rikne brzo isplatilo bi se. Verovatno bi stigao ovaj disk ako se na to misli samo je pitanje kakve su mu iznutrice.
Ima nekoliko radnji koje prodaju iste diskove i cene su slične. Sve su baš nove prodavnice, sem jedne, koja ima 3.4 ocenu. Zato i pitah da li ima hrabrih :)

Choice proizvodi su sa jacom Ali garancijom. Za par disputa sam refund dobio posle minut mozda i manje.

Ima nekoliko radnji koje prodaju iste diskove i cene su slične. Sve su baš nove prodavnice, sem jedne, koja ima 3.4 ocenu. Zato i pitah da li ima hrabrih :)
Verovatno iza svih prodavnica je isti vlasnik. Mozda je ovo ona fora sa sd karticama unutar diska, ko ce znati. Ali sto se moze sa sigurnoscu tvrditi je da ovaj disk ne moze nikako biti brz na duze staze kad se malo popuni(na fotografijama kazu da su brzine 400/300, realnija je polovina od toga, kad se popuni opet sve to na pola) , ne moze imati dobar kontroler i nandove, po meni, dosta losiji sigurno od zuto crnog kodaka, koji je random crkavao, verzija od 1TB posebno.

Verovatno iza svih prodavnica je isti vlasnik. Mozda je ovo ona fora sa sd karticama unutar diska, ko ce znati. Ali sto se moze sa sigurnoscu tvrditi je da ovaj disk ne moze nikako biti brz na duze staze kad se malo popuni(na fotografijama kazu da su brzine 400/300, realnija je polovina od toga, kad se popuni opet sve to na pola) , ne moze imati dobar kontroler i nandove, po meni, dosta losiji sigurno od zuto crnog kodaka, koji je random crkavao, verzija od 1TB posebno.
Evo ga rivju

Nisam pogresio iznad kako sam ga opisao :D , on je dobio startne brzine 350/300, a sa h2test je islo oko 30MB, plus greske na upisu. Prave kinezi slicne i sa 16TB. Treba se drzati proverenih Netac, mozda Walram, eventualno Oscco itd...

Ovo neka kopija Ugreen.

Flagovan, imaš više naloga, pazi da ti sve ne banuju što rade u zadnje vreme često.
Merge boss i nije nešto za koine
Po kom osnovu fleguju?
Ja na zalivanju dobijam po 10 kapi na prvom acc sa kojim sam igrao, i tada samo sa njim, a kasnije sam aktivirao još 2 na kojima paralelno zalivam i dobijam nagrade.
Ja imam 2 acc pre svega za zalivanje, različiti mejlovi i plaćanje, jedan sa PP, a drugi GP.

Po osnovu iste IP adrese, istog telefona ako se igra preko klon aplikacija, kako se koriste adrese ili kartice koje su iste na više naloga itd..

Da li nekom stigao USB power meter ona verzija kws-x1, nije mi jasno kad recimo proveravam neki adapter on tamo u auto protokol čekiranju sve pokaže da ima ali na tom istom adapteru ne radi samsung-ov fast charge 2.0. ne znam šta treba tačno gledati na njemu a da ima veze sa sa sfc 2.0?

Poslednja izmena:
Ne mogu Edit pa evo da odgovorim sam sebi i kolegama pa možda tako pomognem na neki način vezano za ovo pitanje. Ono što sam primetio konkretno za Samsung je to da kabal mora strogo da bude sa dobrim čipom po mogućstvu sa emarker čipom i 240 w najsigurnije, jer u tom slučaju na ovim punjačima koji daju USB power delivery 3.0 sa sve pps dobijem napon 3.3-11V na 4.5A, koliko sam razumeo tematiku sve ispod 4,5A a na 10 v konkretno za samsung-a neće davati sfc 2.0. Jer primera radi kad se stavi lošiji kabal dobije se 3.3-11V 3A što je nekih 30-ak vati što je ekvivalent sfc verziji 1.0. tako da ko je kupio ovaj USB power metar vrlo je korisna stvarčica, jer na isto može da proveri kvalitet kaula i propusnost istog kao i adapter koji će puniti. Ovde bih hteo da napomenem da sam imao neki punjač koji uspeva da izvuče 4.1A na pps ali ni on nije bio dovoljan za sfc 2.0, jednostavno telefon mora imati 4.5A na tom delu i kroz kabal i na adapteru.

• Sonizoon format u fat32
Za sve koji zele da formatiraju vecu flesku pod win 11 u fat32 a nemaju takvu opciju, ovaj program radi super posao.

Poslednja izmena:
Sta se deasava sa Merge Boss. Juce i danas mi daje samo po 1 coin za isporuku kupcima.
И код мене на једном налогу, на којем одавно добијам само 10мл за заливање, па га и не користим, иако има преко 20 000 коина.

Kolege forumasi, imate li neku preporuku za drzac kartica - card holder (vozacka, saobracajna, licna i eventualno jos jedna, dve bankovne)?
Zelim da bude sto uzeg profila, nije neophodno da ima pregradu (stipaljku) za novac.
Imam jedan holder vec par godina, staje dosta kartica, cak i malo novca ali propao vec a i hteo bih nesto tanjeg promera.

Upravo i ja trazim tako nesto. Izbor je velik, ali ako neko ima preporuku bilo bi super.

Već treći put dobijam paket sa više porudžbina u njemu i treći put niška carina naplaćuje PDV samo za jedan artikl. Pošto se dešava treći put za redom, ne verujem da je slučajnost,tako da sve pohvale za njih!

Ne mogu da nadjem poruku ali da se zahvalim onome ko je našao Soundcore 2 za 20e. Stigao i odličan je. Usb C punjenje. Buni me što na kutiji piše da se koristi punjač od 0,1-10 w, ja izgleda takav nemam. Imam Anker od 25w, sa dva USB C i jedan USB A. Da tražim neki ili šta da radim?Čime ga punite? Nemam laptop, ni računar kući.

Ne mogu da nadjem poruku ali da se zahvalim onome ko je našao Soundcore 2 za 20e. Stigao i odličan je. Usb C punjenje. Buni me što na kutiji piše da se koristi punjač od 0,1-10 w, ja izgleda takav nemam. Imam Anker od 25w, sa dva USB C i jedan USB A. Da tražim neki ili šta da radim?Čime ga punite? Nemam laptop, ni računar kući.
Daj link, to mi je promaklo!

MKD4,440.13 | Anker Soundcore 2 Portable Wireless Bluetooth Speaker Better Bass 24-Hour Playtime 66ft Bluetooth Range IPX7 Water Resistance
Ovaj sam kupio ali kroz coinse. Sad vidim imaju dole i neki kuponi. MKD nalog.
Tnx, istražiću najbolju opciju!

U ovom trenutku ćeš ga iz Srbije teško uzeti za te pare, bila je neka akcija prethodne nedelje pa su bile baš povoljne cene. I ja sam uzeo jedan, mada nije ni sad skup, mislim da izađe oko 24-25.

Soundcore 2 je odlicna cena sve ispod 20 dolara. Ja sam prezadovoljan.

Kupih 64GB za 0.51$, otići će nekom na poklon, nisam siguran kolko je dobra... MKD+ coins + kupon

US $8.85 | Kodak Dual USB Flash Pen Drive Memory Stick USB3.2 Gen 1 OTG Portable U Disk 32gb 64gb 128g 256g For Phone Computer

Kolege forumasi, imate li neku preporuku za drzac kartica - card holder (vozacka, saobracajna, licna i eventualno jos jedna, dve bankovne)?
Zelim da bude sto uzeg profila, nije neophodno da ima pregradu (stipaljku) za novac.
Imam jedan holder vec par godina, staje dosta kartica, cak i malo novca ali propao vec a i hteo bih nesto tanjeg promera.
Ti držači kartica uništavaju kartice.
Stružzu ih sa strana što iziskuje da kartice počinju da se "ljušte" odnosno da se odvajaju slojevi.

Ti držači kartica uništavaju kartice.
Stružzu ih sa strana što iziskuje da kartice počinju da se "ljušte" odnosno da se odvajaju slojevi.
Donekle tacno. Krenula je da mi se minimalno raslojava samo jedna kartica, i to prva do ivice holdera. Ostale i dalje perfektne. Posle cca 3 godine koriscenja.

Vrh Dno