Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Ne, za razliku od RE8 gde je trece lice bilo dodato kasnije kroz DLC i gde se videlo da nije izvedeno dobro kao u RE2-RE3 rimejcima,
ovoga puta u RE9 izvodjenje je dizajnirano za oba - i za prvo i za trece lice.

Kako su uradjene onda cut scene? Cisto sumnjam da je i to dizajnirano za prvo i trece lice. Sigurno su se odlucili za samo jedan pravac ili grijesim?

Ovo deluje dosta fino - i iz prvog i iz trećeg lica, međutim, zar ovo neće biti nekakav open world, nešto je klaustrofobično...

Kako su uradjene onda cut scene? Cisto sumnjam da je i to dizajnirano za prvo i trece lice. Sigurno su se odlucili za samo jedan pravac ili grijesim?
uradjeno je i za prvo i za trece, takodje su rekli da ce biti opcija da se perspektiva menja automatski u zavisnosti od scene tj cutscene, onako kako oni misle da je najbolje za pricu

Ужасава ме глупаво и усиљено псовање и ф-ворд у новим РЕ играма.

"Јури ме зомби, фак шит коксакин кант..."

Ако им је идеја да привуку неваспитану десингерица-омладину, тренд ретардације је, изгледа, општи.

Mene ovo baš podseća na Haunting Ground, samo joj pas fali

Ne sumnjam da ce igra biti dobra igra ni se nekin horror.

Resident Evil Requiem PC Requirements​

Minimum:
  • Requires a 64-bit processor and operating system
  • Processor: Intel corei5-8500 / AMD Ryzen 5 3500
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: GeForce GTX 1660 6GB / Radeon RX 5500 XT 8GB
  • DirectX: Version 12
Recommended:
  • Requires a 64-bit processor and operating system
  • Processor: Intel Core i7-8700 / AMD Ryzen 5 5500
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: GeForce RTX 2060 Super 8GB / Radeon RX 6600 8GB
  • DirectX: Version 12

РЕ Енџин, очекивано.
Праши то и на ПС4 слим. Свака част за оптимизацију.

Realno, Recommended: imam, prvi put u zivotu hahaha 😀

Vreme je da se uzme novi PC!
Leon is back!

Kolega sa foruma i ja uzeli PS5 preorder čim je pušten 🙂

Ako je nešto sigurno poslednjih par godina, to su RE igre, jednostavno su sve dobre.

Ne bih se složio
RE7 teški promašaj nije se tako trebala zvati igra, FPS i Resident ne idu u istu rečenicu nikako.
RE8 džabe i treće lice igra je očajna, kartonski vukodlaci, paranormalne gluposti.
RE2 najbolji remake ikada verovatno
RE3 dosta osakaćen ali može da prođe
RE4 remake genijalno urađeno bukvalno sve je unapređeno.
Mislim da je Capcom shvatio šta prodaje Resident igre, zombiji i stari likovi, a ne ove paranormalne gluposti.
Nije mi jasno zašto jednostavno svake 3,4g ne izbace Resident na isti fazon kao oni animirani filmovi, da gameplay i atmosfera budu Vrhunski, otkinuli bi se od zarade.

a vidis, meni su 7 i 8 (village) predobre igre, cak razmisljam da village predjem jos jednom

@marko
RE7 nije FPS (first person shooter), nego je pitanju je survival horror iz prvog lica. Nije cak ni akcioni horror (sto je svakako plus).

A mozda je i najznacajnija moderna RE igra, jer je vratila serijal na pravi kolosek posle RE6 i onih sporednih igara.
Dobro, najznacajnija pored RE2 Remake.

@Macka
Jesu (pre)dobre igre, samo ima mnogo glasnih ljudi koji bas bas ne vole to izvodjenje iz prvog lica. 🙂

Poslednja izmena:
A Code Veronica?

Prva igra (za koju ja znam) da ne moze da se igra bez Windows 11...
Cemu to?

Da je to razlog valjda bi sve igre od Oktobra na ovamo radile samo na Win 11.

Pa ranije je bilo, a valjda je i sada isto, da samo "zvanicna" podrska developera prestaje, igra ce verovatno raditi bez problema na win10, isto ko sto su "win10 only" igre dobrim delom radile na win7.

Q. The seventh title offered a strong VR experience. Are there any plans to bring parts of this game into VR?
A. At this time, there are no plans to bring any parts of Resident Evil Requiem to VR platforms.
Nakon RE 7, Village i 4 Remake, izgleda da je Sony zavrnuo slavinu za VR portove 😭

U startu su rekli da neće razvijati VR. A ko zna kad bude VR3 onda će Sony da podmaže za neki update. Mada dotle će i RE10 🤣

Nazad
Vrh Dno