Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Kad Leon krene da hekla motornom pilom 😈

Video Game Pain GIF by CAPCOM

Ocene su slabije od 4ke (92 prosek), sto je mozda i ocekivano obzirom koliko je dobra 4ka. Svakako ce se igrati 😀

Kao i uvek, RE engine je dobro optimizovan

koga zanima, upravo ide LIVE

Ima li neko da je probao na win10, da li uopste moze? Ne mili mi se prelazak na win11 samo zbog igre 😀

Uzeo za PS5, skida se...
Sutra ne znam u koje vreme se otključava igra
Hype je tu 🔥
Zbog Resident Evil 2 sam zavoleo gaming, horor žanr, naučio engleski, omiljeni serijal uz sve svinjarije od igara! 😂

Uzeo za PS5, skida se...
Sutra ne znam u koje vreme se otključava igra
Hype je tu 🔥
Zbog Resident Evil 2 sam zavoleo gaming, horor žanr, naučio engleski, omiljeni serijal uz sve svinjarije od igara! 😂
Sutra ujutru u 6 po nasem se otkljucava

preload vec radi, a izasli i novi nvidija drajveri za igru danas.

1772124889648.png

Kod mene za 15min (u 19:30) na PS5 indijskom nalogu.
Noćas ce Grace da podvriskuje

Spremite braon donji veš početak igre je baš ozbiljan horor, pogotovo sa sluškama 😃
Dosta podseća na Silent Hill 2 Redwood hotel atmosferu.
Grafički na PS5 onako kao i svako Resident, boje isprane i na OLED TV ali radi stabilno dal 60 FPS nema podešavanje u vezi toga.

Sedmorici ljudi na forumu što imaju Switch 2, ima i kao Generations edicija sa 7, 8, i Requiem u jednom paketu za oko 90 eura. Izađe oko 30 po igri. Sve su key card doduše ali opet. Ko nije prešao ništa od toga okej je dil skroz.

Pogledao sam malo gameplay-a na yt i baš mi se svidelo. Do sada nikada nisam igrao Resident Evil, nijedan deo. Pa me zanima šta preporucujete da prvo odigram? Vidim da četvorku svi hvale, mislio sam sa njom da krenem.

samo sam je probao uz kafu, na pocetku u gradu na onoj kisi izgleda fenomenalno.
probao performanse, u 4K sve na max bez RT i bez FSR tu na kisi u gradu 75-85fps, kad udjem na mesto zlocina skoci za 15fps
sa RT na high i FSR ON, oko 70fps na kisi

Pogledao sam malo gameplay-a na yt i baš mi se svidelo. Do sada nikada nisam igrao Resident Evil, nijedan deo. Pa me zanima šta preporucujete da prvo odigram? Vidim da četvorku svi hvale, mislio sam sa njom da krenem.
Krenuo 1, 2, 3, 4 i zaglavio jer sam igrao na VR pa me upucalo malo. Nastavljam 4 flat kako već danas od pocetka. Inace 2 je numero uno igra serijala. 7 i 8 svi pljuju jer je u drugacijem duhu ali nisam probao tako da...ovo su ti moji dojmovi od kako pratim serijal zadnjih par god.

1 nije remasterovan pa si osudjen na osvezenu verziju iz 2000 i neke za gamecube da je radjena mislim.

Probao sam i ja malo koliko sam imao vremena. Optimizacija je stvarno vrhunska i nije mi žao dati pare iako je single player igra. Na Silent Hill f mi je gorio PC.

Mali spojler za ljude koji su krenuli igru:
Zar onaj hotel ne izgleda kao da niko u njega nije ušao 100 godina? što je čudno jer su se nova ubistva tek desila ako ne igriješim...

Znači 2 pa 4 pa može komforno na 9 ? Ja za sada sam prešao samo 3, Survivor i Code Veronica

1 nije remasterovan pa si osudjen na osvezenu verziju iz 2000 i neke za gamecube da je radjena mislim.

ima neki remaster za ps3/ps4, igrao sam ga pre ~10 godina na četvorci

@Vuletaa

Trojka je usko vezana za Racoon City, gde se odvija radnja devetke, šteta bi bila da ga prekočiš. Inače, možda nepopularno mišljenje, ali meni je trojka omiljen deo. Ali originalna trojka sa keca, ne ovo obogaljeno i osakaćeno đubre od pre 5-6 godina.

Resident 7 i 8 nisu resident evil igre po bukvalno ničemu osim nazivu I sto su u RE8 ubacili Chrisa zbog bolje prodaje.
Uglavnom RE7 je stvarno spasio Resident Evil serijal I hvala im za to ali ja ga igrati neću.
Jednostavno Resident Evil i prvo lice ne idu u mojoj glavi vetarana serijala od RE1 OG
Igrao sam sinoć jedno 2h sa sluškama mogu vam reći da sam se dobro iscimao sa Grace je ozbiljan horor za sad u rangu Silent Hill 2 remake, a sa Leon je neki mix između RE2 i RE4 remake, uglavnom oba karaktera su baš spori što dodaje tenziji.
Nadam se da ne umire nijedan od dva karaktera inače dižemo nemire Na ulicama 😂

Znači 2 pa 4 pa može komforno na 9 ? Ja za sada sam prešao samo 3 i Code Veronica
Kec ti je ubedljivo najteža igra u serijalu dobrim delom zbog te fiksne kamere
Imaš sličan remaster ili kako već RE0
Ako hoćete da znate celu priču mora više igara da se igra, a možete pogledati i na YT retrospektivu.
RE0
RE1
RE2 & 3 u isto vreme se dešavaju
RE Code Veronica
RE4
RE5 može da prođe
RE6 ni štapom ne dirati čekamo remake od nule
RE7&8 nisu resident evil igre niti imaju bukvalno 1% veze sa pričom
RE9 zatvara repove is prve 3 igre tako nešto kažu.
To je ovako iz glave serijal, ima još igara one FPS to nisam nikad ni probao

Probao sam i ja malo koliko sam imao vremena. Optimizacija je stvarno vrhunska i nije mi žao dati pare iako je single player igra. Na Silent Hill f mi je gorio PC.

Mali spojler za ljude koji su krenuli igru:
Zar onaj hotel ne izgleda kao da niko u njega nije ušao 100 godina? što je čudno jer su se nova ubistva tek desila ako ne igriješim...
Baš imam želju da vidim kako izgleda igra na jakom PC sve na max na 4k OLED TV
Na PS5 izgledaju boje isprane, baš loše naspram prelepih boja u Clair obscur expedition 33 koji je me oduvao i vratio veru u gaming.

Jednostavno Resident Evil i prvo lice ne idu u mojoj glavi vetarana serijala od RE1 OG

Bravo. Zbog pomenutog razloga nisam takao 7 i 8, iako sam čuo da su ubacili kasnije third-person view kao dlc.

Edit : inače, pogledah poređenje PS5/PS5 pro, konačno može da se kaže da pro dolazi do izražaja. Razlika je evidentna. Naravno, ne znači uopšte da je obična petica dovoljna za uživanje, samo pro daje ful užitak bez kompromisa.

Nazad
Vrh Dno