Nemanjaazr
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.09.2017
- Poena
- 60
Imam iRačun izgubio sam Visu, jel moram u ekspozituru ili može online da se podnese zahtev za novu, dolazi li nova kući ili moram u ekspozituru da idem po nju?
Najbolje pozovi pa ce ti oni reci. Ako si izgubio, neka ti je blokiraju pa usput i pitaj sta treba da se radiImam iRačun izgubio sam Visu, jel moram u ekspozituru ili može online da se podnese zahtev za novu, dolazi li nova kući ili moram u ekspozituru da idem po nju?
Hvala na odgovorima. Sa fizičkom visa karticom nisam mogla da podignem novac na Raiffeisen bankomatu u Hrvatskoj, probaću danas da platim u prodavnici sa digitalnom preko RaiPay-a, hvala još jednom.Pošto je u inostranstvu, možda to pravi problem sa aktivacijom fizičke kartice, ako uopšte na nju misli (ostalo je nejasno, kao i to na koji Raiffeisenov bankomat misli, jer srpska banka nema nikakve povlastice po tom pitanju). Svakako, korišćenje digitalne trebalo bi da jeste rešenje. Aktivira se u aplikaciji, doda se u RaiPay ili drugi novčanik i spremna je za korišćenje. Naravno, napomena je da u inostranstvu treba paziti, jer je prodajni kurs preko 120 dinara, a tu je i dodatna naknada od 1%, pa da se slučajno ne završi u minusu nakon knjiženja.
Uz proviziju od 1EUR u okviru UniCredit grupeUniCredit
Da, nakon par dana.Stigle su mi fizicke kartice (iRacun) - da li ce se ove digitalne same skloniti iz aplikacije kada aktiviram
@alek6legenda može i to bez ponovnog video poziva u Više/Onlajn ponuda/Računi. Postoji mogućnost i da Visa dinarsku karticu po izboru (plastičnu i/ili digitalnu) tražiš da ti vežu za devizni. Ako je potrebno, proslediću ti u pp tekst zahteva. U tom slučaju se zadužuje samo tekući za potrošnju u Srbiji, a u inostranstvu isključivo ako je naplatna valuta RSD (Temu, Aliexpres...), dok bi sa deviznog plaćao u inostranstvu u evrima koliko imaš na deviznom, tj. blokirana je autokonverzija. Provizija za korišćenje kartice u inostranstvu je 1% po transakciji.
Znači poštanska pa OTP po pitanju kupovina deviza?@dex986 ne daju značajan ustupak uz Premium i ako ti je kurs, odnosno kupoprodaja deviza bitna, razmotri druge opcije. Drugom članu sam čak predložio da otvori dinarsku i deviznu Visa internet u Poštanskoj kako bi mogao to da koristi i zbog plaćanja u inostranstvu. Kod njih je preko e/mBankinga trenutno prodajni 117.6436, a kupovni 116.9406. Alternativno, u OTP uz Prestiž (sa online otvaranjem godinu dana besplatno) i odgovarajuću visinu plate možeš da ostvariš to pravo.
ili Addiko (kurs je vidljiv u aplikaciji). S tim što, od nedavno nemaju više mRačun pa je platni račun sa osnovnim uslugama alternativa. Kako je jedan član naveo, na poseban zahtev se može uzeti i Master kartica za 600 dinara na ime troškova izdavanja.Znači poštanska pa OTP po pitanju kupovina deviza?
118.3466 bas sad probao da kupim 20 evra. Za divno cudo nije lose, obzirom da se secam da je bilo preko 119. Otp prestiz je 118.5 ako nemas privilege da kupujes po srednje kursu. Postanska stedionica je ok, ne znam za nlb imali si u oni super kurs negde oko 117.8-117.9 za kupovinu 3000 evra na mesecno nivou al ne znam jel su to ukinuli jer vidim da imaju druge pakete sad.Da li neko ima Premium račun u Raiffeisen banci i koliko košta konverzija dinara u evre?
Imao sam jezivu glavobolju sa Addikom po pitanju otvaranja računa.ili Addiko (kurs je vidljiv u aplikaciji). S tim što, od nedavno nemaju više mRačun pa je platni račun sa osnovnim uslugama alternativa. Kako je jedan član naveo, na poseban zahtev se može uzeti i Master kartica za 600 dinara na ime troškova izdavanja.
Ovaj deo mi nije jasan, pa nije Addiko bas srpska banka?Hrvatima ne odgovara da nijedna srpska banka uđe na njihovo tržište
AIK i Alta su bili kupci akcija Addika i hteli da budu većinski vlasnici, ali je taj plan propao zbog intervencije ECB. Verovatno zato se špekuliše da AIK kupuje Rajfajzen, ali to je i dalje neformalno.Ovaj deo mi nije jasan, pa nije Addiko bas srpska banka?
Ta spekulacija bi mene zivotno poremetila i ne bi mogao da se pomirim sa takvom realnoscu. Bukvalno bi aik upropastio RFB…AIK i Alta su bili kupci akcija Addika i hteli da budu većinski vlasnici, ali je taj plan propao zbog intervencije ECB. Verovatno zato se špekuliše da AIK kupuje Rajfajzen, ali to je i dalje neformalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari