Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Cisto da javim ko mozda gleda da kupi televizor
TCL 55C765, Mini Led sa Quantum Dot, 55 inca i 144Hz, Google TV...
Sa promo kodom LPAQWS i danasnjim popustom za online narucivanje izadje 57.300 dinara u Gigatronu
Ko nema kesa, stavi preuzimanje u prodavnici pa uzme na odlozeno, cekove...
Postovanje, da li znate ima li nekih cescih datuma u Gigatronu kad se mogu ocekivati popusti, bas ovih dana trazim c765 i vidim sad Vas komentar, nadam se da to nije onaj popust jednom u pola godine..

Postovanje, da li znate ima li nekih cescih datuma u Gigatronu kad se mogu ocekivati popusti, bas ovih dana trazim c765 i vidim sad Vas komentar, nadam se da to nije onaj popust jednom u pola godine..
Bojim se da nije ni jednom u godinu... Ovo se tako namestilo da daju popust na taj model taj dan sa popustom za online narucivanje... Prati sve sajtove, jedino tako, i ono, vremenom ce cena pasti.

Nemam eon, za sad sam samo yt koristio. Danas sam pustio nesto preko kodija koji je na mi box-u, i mogu reci da sam se smorio. Doduse i box se dosta usporio kad je rezolucija prebacena na 4k, posto je radnije bila fhd... Posle sam bas zbog uporedjivanja pustao yt i na box-u i tv-u i stvarno je razlika ogromna...
Razlika u korist TV ili je Mi box brzi?

Razlika u korist TV ili je Mi box brzi?
О ком Ми боксу је овде реч? Има их 4 за неупућене:
  • mi box III
  • mi box S
  • mi box S gen 2
  • mi box S gen 3
Ако је реч о прва 2 - вероватно јесте ТВ бољи. Али од друга 2 нема шансе да јесте.

Да, он је већ прегажен (прегазило га време) и губи битку у данашње време са 4К садржајем.
Што се кодија тиче - филмови до 30-ак GB сигурно ће ти радити без проблема на ТВ-у. За све преко тога, а нарочито 4К blu ray remux ипак ће ти требати андроид бокс заснован на Amlogic S905x4, S905Y4 или најновијем S905x5m.
Своје искуство износим са TCL C725 који је мало старији ТВ, али генерално чипсети у телевизорима су (углавном) намењени за стриминг сервисе а они нису захтевни са високим битрејтом филмова.

Da dopunim samo, dvojka pušta sve, interfejs je često spor i deluje da se bori sa malih 2Gb RAM. Bez obzira, i dalje je uređaj za preporuku.

TV ima 3Gb RAM i izgleda da im je to mera za neki minimum da je udobnost korišćenja na višem nivou.

Да, он је већ прегажен (прегазило га време) и губи битку у данашње време са 4К садржајем.
Што се кодија тиче - филмови до 30-ак GB сигурно ће ти радити без проблема на ТВ-у. За све преко тога, а нарочито 4К blu ray remux ипак ће ти требати андроид бокс заснован на Amlogic S905x4, S905Y4 или најновијем S905x5m.
Своје искуство износим са TCL C725 који је мало старији ТВ, али генерално чипсети у телевизорима су (углавном) намењени за стриминг сервисе а они нису захтевни са високим битрејтом филмова.
Slazem se. Kad sam ja kupovao C805 bio sam skeptican u snagu Pentonic 700. Ali preko Kodi-ja rade i remuxi od 70-80-90 GB.

Ako TV poseduje USB 3.0 (plava boja) uzme se gigabitni Ethernet Network Adapter i onda je max brzina.
Sad sam uradio internet speed test na TCL C805 i lan je očigledno ograničen na 100 Mbps, a Wifi ide do max, u mom slučaju 300 Mbps kad merim sa aplikacijom, a u brauzeru izmeri 150. Stremio radi bez greške.

Na ogromnoj većini televizora je 100 Mbps, zato zahtevniji korisnici kupuju gigabitni (1000 Mbps) adapter...
Ali ne rade na svim TV ti bolji adapteri, čak i na nekim skupljim modelima tipa Samsung znaju zezati, valjda te poznatije kompanije stave zaštitu (drajveri) onda i ne prepoznaju USB hub kada se uključi u TV, dok na TCL rade najnormalnije.

Nazad
Vrh Dno