To je tvoje misljenje, moje je skroz suprotno. Doduse, nisam imao prilike da vidim uzivo slike sa X200 ultra, ali sa X100 ultre jesam.
samo pogledaj bolje sta oni pisu i sta hvale.
takozvani oil painting, da li je zbog jakog denoise-a ili AI crtanja, ne znam. nista prirodno na ovoj slici nema, kao da je provucena kroz oil painting filter. lazna kosa, lazne naocare, lazna usta i lazne nozdrve. cak i taj ""more details recovered" mladez na celu je obrisan na Puri
ovde isto, da se poseces na njenu kosu koliko je preostra i vestacka, isti Samsung processing. samo sto su na Oppu ostavili beauty filter pa je lice ispeglano, ali to naravno nece napisati niti promeniti u review-u. takodje nisu ukljucili hi-res mode na Oppu da fotka u 26mpx, jer su slepci.
ista preostra fotka kao i primer gore.
obrati paznju ovde. Ovde gde Huawei izgleda kao 720p fotka, gde se opet vidi kako je svaka dlaka izostrena i koliko je kozna jakna izgubljena zbog jakog denoise-a u odnosu na Oppo, ovde kazu za Huawei, citiram " Great exposure, color, details and segmentation even in lowlight" koji detalji?

ovaj mutni denoise ili preostra kosa?
Oppo izgleda kao normalna fotografija, dok je ovo oversharp denoise haos. I samo uporedi kako je to kad Oppo izgleda "ostro" naspram Huawei-a iz par primera gore. Ne mogu da se porede. Oppo i Vivo izgledaju prirodno dok je Huawei gallery -> edit -> sharpness +70.
toliko su kontradiktorni sami sebi da je smesno.
a da ne komentarisem koliko su nesposobni da fotkaju objekte iz istog ugla. Takva firma i toliko se hvale testovima a nemaju dva stalka, ili bar jedan pa da menjaju telefone pa da slikaju iz istog ugla nego je svaka fotka prica za sebe.
ovaj primer mi najjaci. toliko je slicna fotka da su mogli slobodno dve razlicite sobe da fotkaju i da uporede, toliko znaci
za telefone koji imaju hiljadu algoritama i racunaju svaku promenu scene, osvetljenja, whitebalansa svakom milimetarskom promenom ugla, ti slikas ovo i kazes evo poredjenja.
smesni su