Ako pereš turbinu ona je ispod kanala i voda ide u prostoriju? Tako je bar kod mene.Kad ne skinem masku ostaje kondenz tacna tako da voda ide u nju pa u crevo napolje
Nije za veliko čišćenje ali za brzinsko je sasvim dobro
Ja koristim 1% i ne ispiram ga. Naprskam i ostavim.Pitanje za vas koji koristite Asepsol za dezinfekciju nakon pranja, da li koristite onaj od 1 ili od 5% i da li ga nakon nanosenja ispirate vodom ?
Imam 2 klime za pranje sad na jesen, koristim Axel Sgrasso i naravno ispiranje toplom vodom, onom rucnom prskalicom sa crevom od 5l, ali morace i Asepsol da radi, Axel ne ubija budj pa zna da se oseti i nakon pranja.
Budj se treba ukloniti,sve ostalo je" dzabe si krecio"Pitanje za vas koji koristite Asepsol za dezinfekciju nakon pranja, da li koristite onaj od 1 ili od 5% i da li ga nakon nanosenja ispirate vodom ?
Imam 2 klime za pranje sad na jesen, koristim Axel Sgrasso i naravno ispiranje toplom vodom, onom rucnom prskalicom sa crevom od 5l, ali morace i Asepsol da radi, Axel ne ubija budj pa zna da se oseti i nakon pranja.
Nisam znao za ovo, vidim hvale ga dosta. Iduce pranje moram da isprobam. Ovog puta cu Asepsolom, stoji mi tu neupotrebljen onaj od 1%, pa videcemo.Ja sam koristio neki sanytol koji je dezinfekciono sredstvo, piše na njemu da ne mora da se ispira nakon nanošenja.
Tako ce i biti, jedna ona boca od 1% za 2 klime, taman.Ja koristim 1% i ne ispiram ga. Naprskam i ostavim.
Kod obe moje klime je tako, a i kod vecine ostalih. Kod mene je 11 cm od plafona, tamo vec napisah, pa su to cuda kako oprati taj zadnji deo. Onako nekako na osecaj idem ( da nesto vidis nema teorije ), prskalica u jednu ruku, drugom opipavas da skontas dal je to sve dobro natopljeno, i kasnije isprano.Ne znam kakvog su oblika izmenjivaci unutrasnjih jedinica kod drugih modela, ali recimo kod Fujitsu LMC postoji tamo pored zida jedan "usek", recimo kao latinicno slovo V, dubine oko 3-4cm. Te ako hoces da posle Axela sve to dobro isperes, mora jedinica da bude ipak malo nize. Zato sam u onoj drugoj temi i napisao da je to pozeljno. Recimo 15cm.
Isti slucajBar ja nisam pronasao neki drugi, pogodniji nacin, nego sa ovakvom slicnom spravicom.
Ja ne razblazujem Sgrassso, i nanosim onako iz originalne flase. Imas i na njoj da stelujes onaj mlaz, pa podesim kako mi odgovara. Jednu celu flasu potrosim za jedno pranje klime.Pogledajte prilog 501450 Koristim Axel Sgrasso 50/50 voda-sgrasso, te posle 10 min njegovog delovanja sledi dooobro ispiranje vodom, ali bas dobro. Za prskanje Axelom koristim slicnu ovakvu fajtalicu, pravi bukvalno vodenu paru kada se tako podesi vrh. Moja je od 500 ml. Sa njom sigurno ceo izmenjivac, svaki njegov delic bude natopljen rastvorom Sgrasso-voda 50/50
Prosle godine sam ispirao nakon nanosenja, pa zato i pitao da li mora, da se onda ne cimam bzvz. Sad, ja klimu perem bas ono pred grejanje, kad vise nema potrebe za hladjenjem, pa tako nema ni kondenza da to ispere, a kako navode u uputstvu, Asepsol ostavlja neki zastitni film nakon nanosenja.Asepsol će se sprati sam kada je klima u režimu hlađenja. Svakako napraviti promaju kada se pokrene klima i posle par minuta se više ne oseća miris asepsola.
Ovo nije tačno, Axel Sgrasso ubija buđ, ja samo sa njim perem već godinama i nema smrada više. Turbina mora da se opere ako je klima grejala pa se nalepi prašina na turbinu, to kad ovlaži tu se stvara buđ. Prošle godine na jednoj sam samo isprkao turbinu i nisam isprao i sva buđ je nestala.Turbina MORA da se opere s vremena na vreme, sa ili bez skidanja iste. U suprotnom eto buđi opet na sve strane. Ostanu spore na turbini, ona se nakvasi, pa kad se "razmaše" eto minskog polja. Axel Sgrasso ne ubija buđ, bar mu to nije primarna namena. To je odmašćivač. Dakle ako se turbina ne vadi, mora se oprati prskalicom da bude čista. I naprskati biocidom, protiv bakterija i buđi
Može biti. Kod mene je smrad nestao kad sam počeo da perem turbinu, ali sam u isto vreme prešao sa Axel Sgrasso na MabosanOvo nije tačno, Axel Sgrasso ubija buđ, ja samo sa njim perem već godinama i nema smrada više. Turbina mora da se opere ako je klima grejala pa se nalepi prašina na turbinu, to kad ovlaži tu se stvara buđ. Prošle godine na jednoj sam samo isprkao turbinu i nisam isprao i sva buđ je nestala.
Uzeo sam ono sredstvo baš za klime, prijatelj serviser pere sa tim i kaže da mu se najbolje pokazalo.Nema tu neke sreće bez aspiratora. Prozor ne pomaže sem u slučaju da je promaja, pa da baš kroz taj prozor viče napolje. Pogotovo kad je hladno, vodena para dođe do prozora, sudari se sa hladnom vazduhom i pada dole, meša se sa vazduhom koji ulazi na donji deo prozora. Na gornji deo će nešto i da izađe napolje, ali nije to to. Pazi da ne staviš nešto što jede aluminijum, mora biti sredstvo baš za klime, da ne pojede izmenjivač
Da, razmišljao sam o tome pošto mesto za aspirator nema zbog pomenutog prozora i drvenog elementa iznad.Пошто је кућа у питању може да избуши рупу у спољном зиду за обичан вентилатор, да извлачи ваздух из кухиње.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari