Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Ispada da jedino sada moze zima da me zezne u proveri, ako bude slaba. Razmisljam da bi bilo sasvim ok da ove godine bude bar 15 dana non stop -20C, da bi dobio potpunu sliku ovog modela. Budi Bog sa nama koliko smo mi (neki od nas) na forumima "nenormalni" zbog tamo ... nekih ... uredjaja :LOL::ROFLMAO:

Ispada da jedino sada moze zima da me zezne u proveri, ako bude slaba. Razmisljam da bi bilo sasvim ok da ove godine bude bar 15 dana non stop -20C, da bi dobio potpunu sliku ovog modela. Budi Bog sa nama koliko smo mi (neki od nas) na forumima "nenormalni" zbog tamo ... nekih ... uredjaja :LOL::ROFLMAO:
Kad sam uzeo kmcg,nervirao sam se sto na nizim temperaturama i nije nesto(izmedju ostalog) ali onda skontam da te nize temperature kod nas i ne postoje i da je ona i sama po sebi mnogo vise nego je potrebno! :D No,bolesssssss je svacija! ;)

Zdravo svima,
Načitah se ovde o klimama, ali i dalje nisam siguran šta da kupim, pa bih zamolio za malu pomoć sve vas.

Ukratko o novom stanu. U pitanju je novi stan, dnevni boravak 22kv, jedna soba 11kv, druga 15kv i hodnik 8.5kv .
Ja sam inicijalno hteo da uzmem da montiram Mitsubishi 12 SRK35ZS-WF/SRC35ZS-W, i da iz dnevne sobe dogrevam ostatak stana dok bih u jednu sobu iskoristio norveski radijator koji već imam dok ovu manju sobu od 11kv.
Međutim prodavac mi je rekao da je klima koju sam odabrao svakako dobra ali ne za moje potrebe jer ja njen potencijal ne mogu da iskoristim jer bi bila postavljena dijagonalno od vrata sobe, (instalacija je ostavljena prilikom zidanja, pa ne bih da razbijam pola sobe da promenim da lokacija bude tako da duva u vrata).

Predlozio mi je da uzmem jednu 9ku za dnevnu i dve 7ice za druge dve sobe za najbolje rezultate. Modeli koje mi je preporučio:
1. https://www.inelektronik.rs/fujitsu-inverter-klima-uredjaj-asyg09kete-b-aoyg09keta
2. https://www.inelektronik.rs/fujitsu-inverter-klima-uredjaj-rsg07kete-aoyg07keta

Ja sam mislio da stavim ili dve iste 9ke ili 9 i 7, ne mogu da odlučim, plašim se da možda ne bude dovoljno. Norveški bih svakako prebacio samo u spavaću sobu za dogrevanje po nekad, mada mislim da neće biti potrebe.
Ja se najviše plašim da ova 9ka ne bude dovoljna za dnevni i dogrevanje možda hodnika ukoliko nešto uspe COP je 4.52, takođe sam našao https://www.inelektronik.rs/fujitsu-general-inverter-klima-ashg09kgte-aohg09kgcb koja ima COP 5.00 ali sad nisam siguran da li uzimam to ili ne, mala je razlika u ceni, a uz to možda je Fujitsu ipak bolji, iako je General ćerka firma.

Malo sam odužio post, izvinjavam se. Nadam se da neko može malo da mi olakša izbor i nedoumice.
Hvala svima unapred!

Kad sam uzeo kmcg,nervirao sam se sto na nizim temperaturama i nije nesto(izmedju ostalog) ali onda skontam da te nize temperature kod nas i ne postoje i da je ona i sama po sebi mnogo vise nego je potrebno! :D No,bolesssssss je svacija! ;)
Ako mislis na temperature oko nule, manje vise ni jedna nije bog zna sta, ali od nekih -4-5 pa na dole meni idealno radi. Tiho, kulturno, ujednaceno.
Neki kontrolni df na oko 3h po 4-5 min ( za razliku kad je ono oko 0c, pa rastegne df na 15 minuta )
Ali opet sve zavisi od prostora.
Inace kmcg je dosta ozbiljnija masinerija od kmcc.

Zadnja dva dana u CG trazim ovu klimu i vidio razliku u cijeni i nigdje je naci ne mogu. Rado bi je kupio i stavio umjesto tek namontirane Midee, ali evo mi se ne da😃

Zadnja dva dana u CG trazim ovu klimu i vidio razliku u cijeni i nigdje je naci ne mogu. Rado bi je kupio i stavio umjesto tek namontirane Midee, ali evo mi se ne da😃
Taj rad, treba da se namesti ovako nesto kad si tu negde pred kupovinom klime, a sad da skidas-menjas ono sto ti vec zavrsava posao, ne ide :)
Jednostavno imao je covek srece.

Zdravo svima,
Načitah se ovde o klimama, ali i dalje nisam siguran šta da kupim, pa bih zamolio za malu pomoć sve vas.

Ukratko o novom stanu. U pitanju je novi stan, dnevni boravak 22kv, jedna soba 11kv, druga 15kv i hodnik 8.5kv .
Ja sam inicijalno hteo da uzmem da montiram Mitsubishi 12 SRK35ZS-WF/SRC35ZS-W, i da iz dnevne sobe dogrevam ostatak stana dok bih u jednu sobu iskoristio norveski radijator koji već imam dok ovu manju sobu od 11kv.
Međutim prodavac mi je rekao da je klima koju sam odabrao svakako dobra ali ne za moje potrebe jer ja njen potencijal ne mogu da iskoristim jer bi bila postavljena dijagonalno od vrata sobe, (instalacija je ostavljena prilikom zidanja, pa ne bih da razbijam pola sobe da promenim da lokacija bude tako da duva u vrata).

Predlozio mi je da uzmem jednu 9ku za dnevnu i dve 7ice za druge dve sobe za najbolje rezultate. Modeli koje mi je preporučio:
1. https://www.inelektronik.rs/fujitsu-inverter-klima-uredjaj-asyg09kete-b-aoyg09keta
2. https://www.inelektronik.rs/fujitsu-inverter-klima-uredjaj-rsg07kete-aoyg07keta

Ja sam mislio da stavim ili dve iste 9ke ili 9 i 7, ne mogu da odlučim, plašim se da možda ne bude dovoljno. Norveški bih svakako prebacio samo u spavaću sobu za dogrevanje po nekad, mada mislim da neće biti potrebe.
Ja se najviše plašim da ova 9ka ne bude dovoljna za dnevni i dogrevanje možda hodnika ukoliko nešto uspe COP je 4.52, takođe sam našao https://www.inelektronik.rs/fujitsu-general-inverter-klima-ashg09kgte-aohg09kgcb koja ima COP 5.00 ali sad nisam siguran da li uzimam to ili ne, mala je razlika u ceni, a uz to možda je Fujitsu ipak bolji, iako je General ćerka firma.

Malo sam odužio post, izvinjavam se. Nadam se da neko može malo da mi olakša izbor i nedoumice.
Hvala svima unapred!
09KGTE je ozbiljniji uređaj u odnosu na 09KETE, 31kg spoljašnja u odnosu na 23kg. Velika razlika za grejanje na minusu, veća snaga, ređi defrost, manja potrošnja struje. Za malu razliku u ceni ne bih puno razmišljao. Jedino ako baš taj KETE dizajn nije najvažnija stavka.

09KGTE je ozbiljniji uređaj u odnosu na 09KETE, 31kg spoljašnja u odnosu na 23kg. Velika razlika za grejanje na minusu, veća snaga, ređi defrost, manja potrošnja struje. Za malu razliku u ceni ne bih puno razmišljao. Jedino ako baš taj KETE dizajn nije najvažnija stavka.
Ma dizajn manje vise, jedino sam mislio što je General, ali svakako ima bolji COP, a i teža je, a vidim da težinu vidim ovde svi navode kao +. Hvala!

Ja sam sebi uzeo Mitsubishi LN 35
Sada bas tražim ovaj model što se o u njemu priča u BiH, nema ga nigde.
Hladio sam par dana sa Mitsubishijem, veoma sam zadovoljan ( klima se opšte ne čuje)

kriminalno losu ponudu imamo! sve razumijem ali ovakva ponuda po ovim cijenam je bolestina! da cekamo blackfriday i nadamo da ce nesto sto cekamo na multicom biti na neko ozbiljnje snizenje! pi pi

Ja sam sebi uzeo Mitsubishi LN 35
Sada bas tražim ovaj model što se o u njemu priča u BiH, nema ga nigde.
Hladio sam par dana sa Mitsubishijem, veoma sam zadovoljan ( klima se opšte ne čuje)
Ako si od onih koji dodju na forum samo kad imaju neki problem, necemo te vise ni gledati, sem ako si entuzijast, pa da delis grafikone onih ravnih linija finog rada pomenutog uredjaja.

Ma zato sam uzeo shelly da mogu pokazati kako radi klima
Problem u Banjaluci je velika zagađenost i magla
Zimi se temparatura vrti od -2 do 5 stepeni
Valjda su to najteži uslovi za rad klime.
Stan mi je na prvom spratu između dva stana ( ispod mene je frizerski salon)

Ako je adekvatna kvm i ima neke izolacije nema tu zime.
Kvadratura je OK, zime nema. Ali isto je ovo fin uredjaj, da je i 300€ skuplji kupio bih ga.
kriminalno losu ponudu imamo! sve razumijem ali ovakva ponuda po ovim cijenam je bolestina! da cekamo blackfriday i nadamo da ce nesto sto cekamo na multicom biti na neko ozbiljnje snizenje! pi pi
Ni tamo snizenje nije snizenje, podignu cijenu, pa stave snizenje. Tako sam ja cekao da kupim, pa mi je za black friday uredjaj bio skuplji nego prije njega🤣

Ma zato sam uzeo shelly da mogu pokazati kako radi klima
Problem u Banjaluci je velika zagađenost i magla
Zimi se temparatura vrti od -2 do 5 stepeni
Valjda su to najteži uslovi za rad klime.
Stan mi je na prvom spratu između dva stana ( ispod mene je frizerski salon)
Pa jeste, tako kad padne ispod plus 2 pa do -3-4, nekad i -5 ( kad su one magle kao prosle zime ovde kod nas ) DF zna da dosadi.
Kod tebe je dobra situacija sa prostorom, kod mene 3 spoljna zida, mada ima izolacije, pa se DF malte ne i ne oseti.
Jos imas plus sto Mitsa za 7-8 min otrese taj pusti DF, bilo kakvi da su uslovi.

Zdravo svima,

Hvala svima unapred!

Dok barem rukom ne skiciras raspored prostorija, oznacis vanjske zidove, i najvaznije OPISES izolaciju + stanje okolnih stanova i ispod, ne može ti niko preciznije pomoći.
Klima u sobama u kojima se spava se obično ne isplati, jer se koriste samo noću, i u nižoj temperaturi, a ja ne vjerujem da postoji stan u kojem ispod 20 pada temperatura, što je prilično dovoljno za spavnaje.

KHCAN je 2023. proizvedena. Made in PRC. Tek sam malopre otvorio kutiju spoljne da bih pogledao.

Evo i fotografija spoljne, sinoc nisam stigao da ih okacim

unutrasnju nisam raspakovao ....

Poslednja izmena:
Čudno objašnjenje.
@Mr.Wolf 1100gr R32 u 12-ci je pokazatelj da KHCAN nije šala. To je više nego u pojedinim 18-cama. A što se spoljašnje tiče, više mi liči na 18KMTE. 12LTCA ima veću masu, 40kg, sa 1200gr R410.
@NePa može li slika ODOZDO, tj slika tacne od spoljašnje? Baš me zanima kako su rešili rupe za odvod kondenzata.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno