Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

TDi3PxE.jpeg
Nsync ili Backstreet boys 🤣🤣🤣

Ha, a meni jedan od najboljih iz prošle godine :D

40 Acres (2024)

Ne znam što sam se uhvatio ovih post apokaliptičnih filmova da li sam mislio da mi ovo bude uvod u 28 Years Later, ali nisam se nešto usrećio sa ovim. Zanimljiv u tolikoj meri da nisam dobio nagon za gašenjem bar do pred kraj, ali već je bilo kasno za to spasonosno rešenje.
Nisam u materiji jer i ne pratim filmove sa primesima akcije, ali ovo mi je toliko gameplay sa brzim kadriranjem, površnom karakterizacijom i akcija koja mi više deluje kao misija u nekoj pucačini, nego stvarna drama. Ništa posebno.

28 Years Later

Što se ovoga tiče, kao samostalan film sa amnezom na prethodna dva, ovo mi možda i ima neku prođu, ali ono što me je najviše izbacilo u vezi ovog filma je sama atmosfera sa čudnim spojem epoha.
Nisam se mogao oteti utisku da sam se celo vreme borio sa osećajem da gledam postapokaliptičnu "Robin Hood" zajednicu u haosu.
Gotovo neki bajkovit ton putovanja u drugi svet van ostrva, pa onda sudar savrremenog... Isti problem kao i sa 40 Acres, prosto nisam spreman za ovakve filmove i baš nemam mišljenje u smislu da ga kotiram kao đubre, a sa druge strane, jedna ravna linija, bez volje da mu nađem neke pozitivne strane.

Bitno je da su za prvi film čak i u opisu morali da naglase "...a Black family of Canadian farmers..." jer da to nisu uradili još pre gledanja mogao bi da se stekne potpuno drugačiji dojam o filmu...

28 years later
7/10 nije loš a nije ni wow a opet mi deluje da je to moglo puno bolje, imalo.je potencijala

500 days of Summer (2009)

"Casablanca" savremenog doba. Obožavam ovaj film. Vanvremenski.
100/10

Domaći film „Oaza“ reditelja Ivana Ikića. Potpuno nekorektno ocenjen na IMDB. Ja bih mu dao ocenu 8. Ovo nije film za svakoga, dosta je težak - i priča a posebno gluma.

https://www.imdb.com/title/tt10577318/

Bitno je da su za prvi film čak i u opisu morali da naglase "...a Black family of Canadian farmers..." jer da to nisu uradili još pre gledanja mogao bi da se stekne potpuno drugačiji dojam o filmu...
Мени се на основу пРостера филма учинило да је прича о кинеској породици у ШвеЦкој :unsure:
Тотално сам похрешно закључио. Срећом ту је опис који ме је разуверио.

Krenuo da gledam novog Supermena pa me skoro i na kraju sa detetom odgledao Lilo i Stič koji mi je bolje legao da se opustim što dovoljno govori o kvalitetu samog Supermena.

Domaći film „Oaza“ reditelja Ivana Ikića. Potpuno nekorektno ocenjen na IMDB. Ja bih mu dao ocenu 8. Ovo nije film za svakoga, dosta je težak - i priča a posebno gluma.

https://www.imdb.com/title/tt10577318/

Zagrabi malo na ukupan skor od datih ocena (370). Zanimljiva raspodela ocena po državama, gde se vidi da je najbolje prošao u Srbiji sa 7.5, (čak 48% mu je dalo ocenu 10.0), a onda i logični pad ako gledamo dve velike zemlje filma, 6.4 i 6.1, da bi Španija i Brazil ukenj... sa 5.5 i 5.9, što sve ukupno daje skor od 6.5.
Ovo može biti dobar pokazatelj da film ako gledamo domaće podneblje i "zaslužuje" visoku ocenu koju si mu ti dao, e sad, da li je do njih i u različitim mentalitetima, ili ga mi favorizujemo to je već druga priča. Svakako mi je na listi pa ću ga pogledati.

Zanimljiva raspodela ocena po državama, gde se vidi da je najbolje prošao u Srbiji sa 7.5, (čak 48% mu je dalo ocenu 10.0), a onda i logični pad ako gledamo dve velike zemlje filma, 6.4 i 6.1, da bi Španija i Brazil ukenj... sa 5.5 i 5.9, što sve ukupno daje skor od 6.5.
Ovo može biti dobar pokazatelj da film ako gledamo domaće podneblje i "zaslužuje" visoku ocenu koju si mu ti dao, e sad, da li je do njih i u različitim mentalitetima, ili ga mi favorizujemo to je već druga priča. Svakako mi je na listi pa ću ga pogledati.

Ja mislim da ga stranci ne razumeju. Treba živeti ovde, proći što šta, i tek tada može da se oseti težina filma. Mada mi se čini da ni u Španiji, a i Brazilu, ne cvetaju ruže po ovom pitanju.

Što jes' - jes'...

Elem

Film koji može da se pogleda i ne zažali da je bačeno vreme ali da me je nešto oduševio - i nije.
Ocena 5,5.

Btw ni glavna glumica me baš nešto nije oduševila - pokušao sam da dokučim zašto je ljudima bila slatka ali na mene jednostavno nije uspela da ostavi takav utisak.

Pa u Yellowjackets je bila super, sad ovaj film sa Ai ne govori nista novo vec vidjeno 10x

Nisam mislio na glumu - što se toga tiče ona je bila sasvim OK, mislio sam na izgled. Devojka nije ni nešto lepa, ni zgodna, ni nešto naročito simpatična/harizmatična a ovde sam kada se film pojavio čitao oduševljene komentare o njenom izgledu.

Ja mislim da ga stranci ne razumeju. Treba živeti ovde, proći što šta, i tek tada može da se oseti težina filma. Mada mi se čini da ni u Španiji, a i Brazilu, ne cvetaju ruže po ovom pitanju.
Film kao film, ne zasluzuje vise od 4/10. Druga stvar je tema ali nacin na koji je sve to ispricano jednostavno nije dobar. Ni rezija, ni gluma... bas nista ne valja.

Ona je vec C klasa, i sa ostalima odradjuje uloge koje ove spomenute ne mogu da stignu :)

Ne gledati.
Zanimljivo je kako rusi cim pokusaju da imitiraju holivud uvek naprave takav krindz fest da je to jezivo. Ni indijci/turci/afrikanci ne mogu tako nesto postici.
Takodje ove godine izlazi isti takav film samo ga rade norvezani i deluje isto jadno.
Nekako mislim da bi obe drzave trebale da spoje kes od ova 2 filma i daju ga japancima da snime kako se Godzila maklja s Krakenom i da svi lepo gledamo.

My Oxford Year (2025)
"Me Before You" sa Temua. 😁
Skroz okej film, znao..sam šta da očekujem i to je to, Sofia Carson mi je svakako gotivna.
5/10

Svi viking filmovi su takvi. Stereotipni do koske, skoro kao samurajski samo sto japanci znaju da naprave zanimljiv twist sa njima povremeno. Kurosava je maltene samo taj period i radio pa mu svaki kadar remek delo.

Gledao sam film pre xy godina tako da sam dosta toga zaboravio. Večeras cu drugi deo za koji mislim da sam pročitao da je lošiji.(čini mi se da sam i njega gledao) Generalno dobro se drži film s obzirom da je star preko 40 godina. Ipak moram reći da mi nekako prvih sat vremena filma nisu legli, dok druga polovina jeste. Imao sam osećaj da ima previše praznog hoda u prvih sat vremena. Dok u drugoj polovini filma sve dolazi na svoje mesto i bio sam zadovoljan kada se film završio. Radnja poprilično jednostavna ali ta atmosfera koja je dočarana u filmu je fantastična.

Vrh Dno