Ha, a meni jedan od najboljih iz prošle godine
40 Acres (2024)
1h 53m | R
www.imdb.com
Ne znam što sam se uhvatio ovih post apokaliptičnih filmova da li sam mislio da mi ovo bude uvod u 28 Years Later, ali nisam se nešto usrećio sa ovim. Zanimljiv u tolikoj meri da nisam dobio nagon za gašenjem bar do pred kraj, ali već je bilo kasno za to spasonosno rešenje.
Nisam u materiji jer i ne pratim filmove sa primesima akcije, ali ovo mi je toliko gameplay sa brzim kadriranjem, površnom karakterizacijom i akcija koja mi više deluje kao misija u nekoj pucačini, nego stvarna drama. Ništa posebno.
28 Years Later
1h 55m | R
www.imdb.com
Što se ovoga tiče, kao samostalan film sa amnezom na prethodna dva, ovo mi možda i ima neku prođu, ali ono što me je najviše izbacilo u vezi ovog filma je sama atmosfera sa čudnim spojem epoha.
Nisam se mogao oteti utisku da sam se celo vreme borio sa osećajem da gledam postapokaliptičnu "Robin Hood" zajednicu u haosu.
Gotovo neki bajkovit ton putovanja u drugi svet van ostrva, pa onda sudar savrremenog... Isti problem kao i sa 40 Acres, prosto nisam spreman za ovakve filmove i baš nemam mišljenje u smislu da ga kotiram kao đubre, a sa druge strane, jedna ravna linija, bez volje da mu nađem neke pozitivne strane.