Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Malo malo pa ode neki, ja sam ove moje od 20W sve razdelio, drugarici pas izgrizao kabl pa sam joj dao i kabl i punjac.

Dokle god ih uzimamo za malo para nije strasno

Pokloni. Uvek ima neko kome dobro dođe.

Ima li neki budzetski mišonja da valja kao ispomoć seniorima koji ne mogu da se naviknu na tačped laptopa… ako može da se izvoljeva onda bežični sa AA baterijom?

Baseus, bio je oko 2.5$ sa BT i WiFi konekcijom, danas sam ga probao na brzinu i radi fino.

Ispod ima taster kojim se bira konekcija, ima 2 BT i 1 WiFi (adapter je u delu gde je baterija)

I just found this on AliExpress:
US $21.69 | Baseus F01B Mouse Wireless Bluetooth 5.0 Mouse 1600 DPI Silent Click For MacBook Tablet Laptop PC Gaming Accessories 2.4G Mouse
Ovaj, samo cisto sumnjam da je sad 2.5$ ali sigurno nije papren

Taj sam gledao, sad je oko 9€… desetak % popusta samo.
Sačekaću koji dan da vidim hoće li možda cena malo spasti, pa ga uzimam.
Hvala na info 😉

Ja sam probao dosta AliExpress brendova i na svima sam imao problem sa skrolom, da li posle mesec ili tri meseca korišćenja, mada sam ja zahtevniji korisnik.
Jedini koji i dalje radi je ovaj model : https://ae01.alicdn.com/kf/Sb731ebd125e44ea3a1dfddc5e3c599f39.jpg i to sa "silent" mikroprekidačima.
Toliko je stara kupovina da više nema linka.

Narovičenije, na kraju sam napravio kolekciju Logitech miševa (G403, G602 i MX Master 2) koje menjam periodično i zaboravio na bilo kakve probleme sa istima.

Drugaru treba hitno neki projektor za predstojeće prvenstvo u košarci, nije zahtjevan korisnik. Da li je toliko popularni HY300 ok rješenje, može li poslužiti ?

Ako moze da se protegne do HY310 / HY320 jos bolja varijanta, samo su skuplji ali bacaju FHD za razliku od HY300 koji je HD. Mada sad ni HY300 nije nesto specijalno jeftin pa mu mozda ne bude smetalo

Drugaru treba hitno neki projektor za predstojeće prvenstvo u košarci, nije zahtjevan korisnik. Da li je toliko popularni HY300 ok rješenje, može li poslužiti ?
Po mom iskustvu to je odličan projektor. Po mogućstvu Magcubic. Dobre su i kopije, dok rade...

Da, to sam ukapirao, da gleda samo Magcubic. (50e koliko vidim)
Dakle ok je slika za kablovsku, nema problema sa nekim procesiranjem, nema trzanja i slično?

Ja sam ranije pisao, meni se uopšte ne sviđa košarkaški teren kako izgleda da tom magcubicu 300. Testirao sam ga u sobi sa par metara, i to može biti da je problem, ali sve ostalo izgleda korektno, čak i fudbal, ali košarka mi je nekako preeksponirana, tj. parket. Probaću još jednom na nekom zidu noću napolju ili na platnu, pa doneti konačan sud, kad budem imao više prostora da se odaljim. Ne bih davao ni više para za te jače modele iskreno dok ne vidim uživo kako to izgleda, možda uopšte nije do rezolucije već do procesuiranja slike, kvaliteta samog projektora tj. tog dela koji baca sliku (ne znam kako radi projektor, da se ogradim).
Ja sam svoj platio 35e preko mkd coina, brzo stigao.

Poručio sam pa javljam utiske.

Meni stigao neki dan HY300, fascinantno sta sve moze za taj novac.
Samo ni nije jasna audio reprodukcija, ne mogu da nadjem sta moze da pusta.
Imam problem sa Stremiom ne pusta nikakav audio, bez obzira da li je instaliran na njemu ili preko eksternog uredjaja.
Dok ostale strimere pusta bez problema, Disney+, Hulu, Prime, Max itd.
Ako neko zna resenje za audio reprodukciju preko Stremia bio bih mu zahvalan.

Jel neko probao da odigra nesto na tom projektoru? Znam da se inace projektori ne preporucuju za gaming zbog prevelikog laga ali za nesto tipa Forza Horizon, Dirt Rally...

Po kojoj ceni moze da se kupi ovaj Magcubic HY320 na Aliju? Trenutno vidim da se na KP mogu naci za 80-100 evra. A trenutne cene na AE nisu bolje od toga koliko vidim, pa kapiram da nalete neki popusti?

Šta preporučujete od trenutne ponude micro sd kartica?

Lexar je dobar.
Mada bih svejedno preskočio i uzeo kod nas Kingston. Za neke male pare više, dobiješ garanciju, sigurnost i brzu dostavu...

A na pošiljke sa Alija plaćaš PDV, otvaranje paketa itd.

I u svakom slučaju vredi zbog garancije, stiže za par dana a ne 2+ nedelje i znaš šta dobijaš.

Ne vidim poentu kupovine bilo kakvih flash memorija na Aliju jer ovde imaš bolje alternative za malo para više.

Izuzetak su možda one brze metalne fleške ali ako ti treba brzina M.2 enclosure + SSD je brže, sigurnije i flexibilnije rešenje...

Za sad nema PDV , imam 12 kamera pola od toga ove Kodak crno zute od 128gb ,ovih godina za sad ni jedna nije riknula ,vidim sad ima od 128 gb za 3.12 eu
kupicu nek se nadje
€6.01 | Kodak Ultra Memory Card 512GB 256GB 128GB 64GB 32GB Micro SD Card MicroSDXC Class10 SD Memory Card 100MB Original TF Flash Card
kodak.png

Hvala svima na odgovoru. Imao sam u android boxu Lexar 256 gb na kojoj su bili crtići, ali je ispustila dušu. Treba mi zamjena (nije hitno, mogu da čekam neku povoljnu ponudu), a mogao bih da uzmem u razmatranje i neku M.2 kombinaciju.

Mora da podelim ovaj punjac , za 1.31 eu ovo je za mene naj bolji i naj manje se greje , imam svi moguci odavde ali ovaj naj manje se greje , podrzava veoma brzo punjenje .
Koristim na Samsung A 52s., A55, S 21fe
€7.72 | Essager 30W Fast Charger PD Charger For iPhone 16 15 14 13 Huawei Quick Charger PD3.0 QC3.0 Phone Charger Type C Tablets Charger
Kako si zadovoljan sa ovim punjačem, treba mi nešto za ženin A56, dakle ništa specijalno, bitno da radi :) Imam u wishlist i neke Toocki, Ugreen... sve po preporuci iz ove teme ranije, ali svi su trenutno 2x skuplji...

Vrh Dno