Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Glumio je i u Top Ganu 2 i stekao sam utisak da je posle neprikosnovenog Pedra Paskala najforsiraniji glumac današnjice.
Taj mi je prvi pao na pamet, nego ga Srki vec spomenuo. Slazem se, krenuli su solidno da ga guraju, najverovatnije zbog "izgleda". Ima tu neku spec facu, plus je fino nagruvan.

Nije loša komedijica. Ima čudnu njusku tip ono tipa 10% antipatičan 🤣
Ok su mi bila oba filma. Nista spec, ali korektno za gledanje. Mislim, jasno je zasto sam gledao drugi film 😄
PS rekao bih da je malo vise od 10% 😂

Ufff, da... kad sam vec u temi za filmove.... odgledao sinoc

Dobar film, definitivno preporuka. Iako mi je Ezra zesce antipatican/odvratan lik (da ne obrazlazem zasto 😄), moram da priznam da je dobro izneo ulogu.
Kasting sina su odlicno odradili i takodje uklopili sa majkom. Odlicno prenesen taj odnos izmedju majke i sina, a otac mi je isao na nerve, sutnuo bih ga kroz ekran u glavu da sam mogao.
Tilda je bas dobro prenela stanje osobe koja bi bila u situaciji u kojoj je ona.

Nije bas spojler, ali za svaki slucaj cu ubaciti u tag.
Sama tema filma me je podsetila na neka desavanja kod nas od pre par godina. Ko je gledao film, zna na sta mislim. Nesto me ne bi cudilo da je doticna osoba iz tog domaceg "dogadjaja" gledala ovaj film.

I pravi spojler
Nije mi samo bilo jasno zasto toliko ne podnose majku. Kao da je ona kriva sto je mentol pobio decu u skoli, plus joj je ubio muza i cerkicu. Mislim, kontam dalimicno da neko bude kivan na roditelje, apsolutno roditelji mogu da budu krivi, ali ona bas nije bila primer roditelja koga treba kriviti u ovom slucaju, POGOTOVO sto je lik pobio ostatak porodice, a pogotovo cerkicu. Ok, mozemo da kazemo da ljudi nisu svesni nekih detalja, ali mi je malo prejak "hejt" prema njoj. Kontam da je moralo tako zbog filma, ali mislim da su mogli to malo bolje da uklope.

mali nema pojma. ni ocekivati previse od glumca, ali se po zvuku da zakljuciti da je ceo bolid podesen da bude sto stabilniji moze.
konkretno se motor cuje kao da se vrti na 2/3 snage, hibridni sistem se ne cuje uopste, koci mnogo ranije nego vozaci, antistall sam cuo da je radio par puta pri kocenju u spore krivine...

komentar je dobar sa linka :)
Pitwall: Brad, box box
Brad: WHAT'S IN THE BOX?

The Naked Gun (2025) - 1/10; vjerovatno su htjeli da naprave glupo/humorističnu komediju, ali ovo je toliko glupo da je negledljivo.

Takođe sam stekao takav utisak plus mi nakon neponovljivog Lesli Nilsena izbor glumaca za ovakav tip filmova uopšte ne uliva ni trunku poverenja.

Takođe sam stekao takav utisak plus mi nakon neponovljivog Lesli Nilsena izbor glumaca za ovakav tip filmova uopšte ne uliva ni trunku poverenja.
Kako ne, pa skinuo se u gace pobogu. If that`s not hilarious I don`t know what is.. :p

It comes at night (2017)
Solidan. Ima potencijal koji bas i ne ispunjava sto je steta. Scenografija je dobra, cast isto nije los, samo eto neki klisei koji pokvarise utisak.
Lako mi je bilo da se delimicno poistovetim sa filmom jer sam pre par godina imao period sa ******im snom koji je kulminirao paralizom sna i Inkubus fenomenom.
Nedelju dana kasnije, eto meni teskog gripa za koga se ispostavilo kasnije da je bio kovid, koji jos uvek nije bio ni u prici ovde kod nas. Tek 2 meseca kasnije je krenula pandemija.
Kolegenica koja se vratila iz Austrije je prenela celom timu. Isla slinava i bolesna kao pas na posao.

Lik sa reddita je perfektno objasnio stvar u vezi 28 Years Later, za moj ukus malo preopširno ali ne menja stvar, pogodio je u centar. Nema spoilera u daljnjem tekstu

"Just saw 28 Years Later and honestly, the more I think about it, the more I appreciate how Danny Boyle and Alex Garland completely refused to go the fan service route.

When you look at recent horror franchise entries like Alien: Romulus or Predator Killer of Killers, they're absolutely stuffed with winks, nods, and callbacks that feel more like fan fiction than actual movies. It's like the entire purpose becomes checking boxes on a nostalgia checklist rather than telling a compelling story.

28 Years Later does the complete opposite. It trusts its audience enough to create something genuinely new within the established world rather than constantly reminding us "hey, remember this thing you liked?" It's not trying to be a greatest hits compilation, it's trying to be a legitimate continuation of the story.

This kind of restraint feels revolutionary in today's franchise landscape where Easter eggs and callbacks seem mandatory. Most modern sequels are creatively bankrupt, just recycling moments from previous films instead of creating new ones.

Boyle and Garland basically gave the middle finger to that entire approach, and the film is so much stronger for it.
It respects the legacy of 28 Days Later while having the confidence to forge its own path."

Nemojmo sad ubacivati filozofiranja nekih internet sizoida i botina.
Film je pravljen iskljucivo da na prevaru uzme pare na staru slavu.
Sacekajmo box office sledeceg filma.

Ja ga započeo pre neki dan, 15-ak minuta, ugasio i obrisao.

Trebao si da pogledas zadnjih 5 min.

Po meni, filmu ne da nista ne fali, film je odlican, ali i pre nego je izasao je Deni Bojl i rekao pre premijere da ce biti 3 part film...
@Uriel, sta ti mislis...
hoce li takvi likovi iz poslednjih 5 minuta filma, preziveti, preovladati, ili ce ih alfe pojesti sve redno i predatorski lobanju im sa kicmom vaditi?
konacno nesto novo, pored brace Philippou.. ili kako se vec pise... braca sa YT (Talk 2 me i ovaj poslednji Bring Her back..)...
u horor zanru, konacno nesto da valja, pozdravljam!
Deni Bojl je to digao na jos vecu lestivcu... i jedva cekam nastavke.

Poslednja izmena:
Dobar je 28 Years Later aka "Prvi Put sa Ocem na "Zombijanju"

Screenshot 2025-08-01 034034.png

@srkiller
Krelci sa kajlama ce da smaraju malog mozda i siluju. On ce im reci da nije mocni rendzer vec Rambo (posto mu je bilo dovoljno jedno prepodne s caletom u sumi da postane Rambo) i da pali.
Onda ce Marfi da ga spasi i cao.
Gledam sutra Bring her Back. Iako mi ta braca deluju kao mentoli i predhodni film im je katastrofa (posebno glumci) dajem sansu jer deluje zanimljivo.

Za sada MadS i Ugly stepsister najbolje sto je izaslo ove godine.

28 years later
Kakvo smeće od filma ovo je neverovatno
Ovi englezi za mnoge stvari nisu baš čisti u glavu
Krst naopako u filmu, satanizam

Dobar film, definitivno preporuka. Iako mi je Ezra zesce antipatican/odvratan lik (da ne obrazlazem zasto 😄), moram da priznam da je dobro izneo ulogu.
Kasting sina su odlicno odradili i takodje uklopili sa majkom. Odlicno prenesen taj odnos izmedju majke i sina, a otac mi je isao na nerve, sutnuo bih ga kroz ekran u glavu da sam mogao.
Tilda je bas dobro prenela stanje osobe koja bi bila u situaciji u kojoj je ona.

Nije bas spojler, ali za svaki slucaj cu ubaciti u tag.
Sama tema filma me je podsetila na neka desavanja kod nas od pre par godina. Ko je gledao film, zna na sta mislim. Nesto me ne bi cudilo da je doticna osoba iz tog domaceg "dogadjaja" gledala ovaj film.

I pravi spojler
Nije mi samo bilo jasno zasto toliko ne podnose majku. Kao da je ona kriva sto je mentol pobio decu u skoli, plus joj je ubio muza i cerkicu. Mislim, kontam dalimicno da neko bude kivan na roditelje, apsolutno roditelji mogu da budu krivi, ali ona bas nije bila primer roditelja koga treba kriviti u ovom slucaju, POGOTOVO sto je lik pobio ostatak porodice, a pogotovo cerkicu. Ok, mozemo da kazemo da ljudi nisu svesni nekih detalja, ali mi je malo prejak "hejt" prema njoj. Kontam da je moralo tako zbog filma, ali mislim da su mogli to malo bolje da uklope.

Znam da zvučim kao i svaki knjigoljubac, ali ako ti se svideo film (a jeste dobar), pod obavezno nađi istoimenu knjigu od Lione Shriver. Mene je knjiga raspametila (predlagao sam je u "poslednje pročitane knjige" i ostavio par rečenica u vezi nje.

Mislio sam po dobrom strarom običaju da repriziriam film, ali posle knjige zaista nema potrebe za tim. Knjiga je druga dimenzija jer film prati drugačiju formu sa sličnim narativom od knjige, koja je u stvari, serija pisama majke, bivšem suprugu o sebi, njima i njemu. Te emocije, a posebno ogoljavanje emocija prema "njemu" (književni Majkl Majers), je surovo i bolno... Ne bih dalje.

Ubeđen sam da je mali Kosta imao dodir sa ovom knjigom čija je radnja fikcija, ali je nastala u duhu tog vremena i Columbine High School masakra.

28 years later
...
Krst naopako u filmu, satanizam
Stvar ukusa... 😅
Da sam ja @Uriel , a nisam, a mnogo ga postujem na forumu inace, zaista..
ja bih posle tvog posta momentalno zapao u kognitivnu disonancu!
mene licno ni krst, ni polumesec, ni davidova zvezda, ni zuti, beli, crni, komunjare, cetnici, partizani, kmerovi raznih boja, ne doticu u zivotu!
Ali sa satanizmom si mi uvredio drugara na forumu, jer taj film nema veze sa satanizom, za sada, ipak je 1/3 izaslo :)

Poslednja izmena:
Znam da zvučim kao i svaki knjigoljubac, ali ako ti se svideo film (a jeste dobar), pod obavezno nađi istoimenu knjigu od Lione Shriver. Mene je knjiga raspametila (predlagao sam je u "poslednje pročitane knjige" i ostavio par rečenica u vezi nje.
Hvala na preporuci, ali ne čitam knjige. Gotovo ni jednu knjigu nisam pročitao jer sam to želeo, započeo nekoliko i ni jednu zavrsio.

28 years later dosta dobar film, svakako delom original iako me alfe previse podsecaju na animu Attack on Titan, ovako jedva cekam ostala 2 dela....

Obrnuti krst nema veze sa satanizmom.
Horor filmovi su zaslužni za taj mit i glupost.
To je Svetpetrovski krst.
Izvinjavam se na offtopicu.

Odgledah i ja sad 28 years later povucen utiscima ostalih.

Apsolutno ne vidim nikakvu poentu za raspravom o krstu koji se pojavljuje na svega par sekudni, i koga nosi jedan lik.
Totalno je njegovo pravo da vidi simboliku u tome sto nosi i nacin na koji nosi.
Ove sto se trigeruju na ovakve stvari, ne znam... ono polijte se vodom i otpevajte u sebi 3 oce nas...

Hteo sam da mrzim film i nesto mi ne uspeva ali nisam bas ni fan, narocito ako uzmemo u obzir da je ovo delo jednog od mojih omiljenih rezisera. Ali dobro, na samom pocetku filma pise Sony, tako da znamo unapred na sta ce film najvise da lici i kako da bude produciran je li... kao odredjeni produkt koji do nedavno bese ekskluziva za platstation.

Dakle paralela sa igrama je obavezna jer je puno pokupljeno iz istih. Gde prva dva filma po atmosferi podsecaju na left for dead, ovaj vise vuce na kombinaciju dayz, hellblade, last of us, cak i fortnite (na kraju oni likovi sa sarenim trenerkama sto skacu kao majmuni.

Film je meni produciran na nacin na koji je uvreda za oci. Mozda ne u bioskopu, ali na mom ekranu kuci onoliki leterbox (merio sam, oko 45% ekrana je crno, neiskorisceno i to na widescreenu) je tragikomican za 2025. godinu. Boje su prezasicene i poprilicno sam morao slajdere da smanjim ne bi li dobio nesto sto izgleda kao da je snimljeno kamerom. Color gradinga nema uopste, sto je nepojmljivo za jedan zombi film. Ceo izglda kao da je snimljen iphonom, ili gopro kamerom, sto pored uzasne muzike koja je neki mix freestyle amater trash uopste ne doprinosi atmosferi i ne pomaze da se uvucete u film. Ne bi seuklopilo ni u nastavak trainspotinga a kamo li neke depresivne postapokalipticne buducnosti.

Sad dolazimo do pitanja zombija i nacina na koji su oni odradjeni i slicno, a to je da su poprilicno neubedljivi.. barem meni. Nikad nisam mislio da cu ovo reci ali su trebali da se ugledaju malo vise na walking dead. Tamo su sminka i prakticni efekti sto se zombija tice vrh. Na svakom postoji drugaciji stepen raspadanja, cak i ako su u istoj grupi/hordi. Ovde to nije slucaj, i svi su zapravo goli statisti sa malo zapustenijom bradom/dlakama po telu i malo uvaljani u blato. To je sve. E da i okice su im malo zakrvavljene. Big whoop. Bravo Deni. Trudio si se da autenticnost bude na mestu sto se landarajucih pimpeka tice, ali zato svaki zombi isti, sa svim ekstremitetima funkcionalnim. Vrlo uverljivo. One spore sto se vucaraju po zemlji kljuca vrana i ima svega par uboda po ledjima. Ja sad da se namazem necim i krenem tako da se vucem vise bi mi stete nanele za vreme dok kucam ove utiske. Veliki minus filmu.

Glavni protagonsita, onaj klinac je poprilicno antipatican. Sve razumem, i ljubav prema majci, i taj drajv i ocaj da joj se pomogne bez obzira koliko pomoc nerealno izgledala u takvom okruzenju, ipak je malo verovatno da neko ko je jednom bio u lovu, i kome je cale namestio par ubistva da se odvazi i krene sam sa bolesnom majkom koja samo moze biti teret na tom putu, ne bi li nasli doktora koji bi eventualno u onoj divljini mogao da joj pomogne sa bolescu *******om kao sto ima.
Ralf Fajns je dobar mada je ovo daleko od njegovog kalibra glume koji je iznosio u grand budapest hotel i sindlerovoj listi. No uloga mu je generalno sra*je u filmu tako da mu i nisu dali previse pa da moze da zasija.

Dakle film je poprilicno deciji - skakavci na kraju filma u trenerkama, onaj svedski vojnik koji mora da se poistoveti sa mladim generacijama i mobilim telefonima obavezno i objasni nekome ko je postedjen poprilicno cele price zato sto je odrastao na jednom izolovanom ostrvcetu. Tu je u tim scenama i satira na estetsku hirurgiju doduse, i podeljenim misljenjima o njenog efikasnosti, za koje mislim da su na mestu. Cak i malo smesne u svojoj iskrenosti.

Svidele su mi se neke stvari. Imamo call of duty kill cams za headshotove nad zombijima, koji mislim da izgledaju adekvatno za klince za koje je namenjen film. Zombiji su malo drugacije prikazani, neubedljivo i dalje po meni, ali eto imaju krda, imaju alfe, neke svoje socijalne navike po svemu sudeci. Neka vrsta evolucije da se kaze da se malo mislilo o tome. Malo.

Dakle suma sumarum, jedan nebitan film bez koga je reziser mogao u svom portfoliu. Utisak je da ovo nije nesto sto je on strastveno rezirao kao filmove pre, vec vise kao projekat koji je Sony hteo da sprovede jer je tako procenio da bi bilo profitabilno u nekom trenutku. 28 dana, nedelja kasnije - je ipak bio solidan IP u svoje vreme, koji je poprilicno zasenio konkurenciju kada su se zombi filmovi stancali ko blesavi. Valjalo je izmusti jos malo novca, jos ako se osrednji scenario poveze sa dobrim reziserom, to nema da omane? Da bar...

5/10 od mene. 28 dekada kasnije necu gledati. Vidim kojim putem ovo ide.

TDi3PxE.jpeg

Bring her Back... ovaj aussie ogranak A24 produkcije mi se ne dopada, ima kvalitet (znaju da naprave film) ali ogromna praznina u celokupnom delu, jednostavno me ne uvlaci u njihov svet!
Novocaine... vise ne gledam filmove sa ovim D. Quaid-ovim sinom, jos od Boys-a me iritira, mislio sam da je takva uloga, zapravo on je takav glumac ! bezvz film skroz

Poslednja izmena:
Vrh Dno