Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Ma nisu pustili niti ce, ne zanosite se, i ako, voleo bih da polako izgube ogroman broj korisnika, narocito kad su ovakvi ciketani i daju losiju uslugu i dizu cene, znaci ne postuju korisnike... Uvek ce postojati alternativa...

Kakvih dezinformacija? Imam sve arene sem onih premium.

Nije mi bila ta loŝija namera...u pitanju su Premium 4 i 5...koji su tada radili kada sam i poslao poruku na forumu. Radilo na 2 TVa sa CAM modulima. Sad kad sam hteo da slikam na jednom TVu su sklonjeni kanali a na drugom je skremblovano normalno. Sve je na LG...

Nije mi bila ta loŝija namera...u pitanju su Premium 4 i 5...koji su tada radili kada sam i poslao poruku na forumu. Radilo na 2 TVa sa CAM modulima. Sad kad sam hteo da slikam na jednom TVu su sklonjeni kanali a na drugom je skremblovano normalno. Sve je na LG...
Brzi prsti...... :) Da si ćutao i dalje bi gledao, videli oni šta si napisao i brže bolje ispravili grešku..... :)

Poslednja izmena:
apsolutno nije tema ponude drugih provajdera i gde preći sa SBB-a. naredni takav off-topic povlači za sobom udaljenje sa teme

A okej, nisam znao da postoji to izuzece u zakonu
Izuzeće je utoliko što operater nije imao uticaj na to. AJ kao kanal imali su i drugi. Kad bi na osnovu toga bio moguć raskid, sutra bi svi mogli da raskinu ugovor i sa MTS-om i sa ostalima.
Gde u zakonu ili koji tačno deo zakona navodi da promena specifikacije usluge usled više sile nije pravno valjan razlog za raskid?

Čisto sa formalnog aspekta korisnik je stupio u ugovorni odnos da bi npr. pratio jedan od X kanala i sad taj kanal prestane da postoji, a korisnik je prinuđen da ispoštuje ugovor do kraja uprkos tome u što u trenutku stupanja u odnos nije bilo nikakve naznake da će nestati ono što je njegov primarni motiv a što je u trenutku potpisavanja ugovora bilo deo ponuđene usluge?

Znam da je cepidlačenje, ali dok neko ne citira deo zakona iz koga proizilazi suprotno tumačenje deluje mi potpuno formalno pravno valjano, a čisto moralno posmatrano mnogo je veće cepidlačenje s njihove strane kad ti formalno ostave neki kanal, a standardni sadržaj tog kanala premeste na novi kanal koji se dodatno plaća.

sto moralno posmatrano mnogo je veće cepidlačenje s njihove strane kad ti formalno ostave neki kanal, a standardni sadržaj tog kanala premeste na novi kanal koji se dodatno plaća.
Ovo je najveca poenta uglavnom celog nezadovoljstva, i apsolutno razlog za bilo kakav raskid ugovora, jer koja je razlika od ukidanja kanala i toga da imas sve kanale koje si imao, ali oni naprave nove i premeste sadrzaj, apsolutno ista stvar... A uz to imas premium koji treba da ima SVE.
I ako se budu drzali ovoga, sta god da ponude, bilo kakve popuste za nove pakete treba ih otkaciti zbog moralnih razloga jer sa ovakvim firmama i politikama ne treba imati posla...

koliko pamtim, već je bio ovakav slučaj. fora je da provajder da drugi kanal slične tematike i da tako doržava broj kanala. inače, uvek može da se raskine ugovor, samo je pitanje plaćanja penala 🧐

a realno, prevazilazi okvire ove teme. ima tema za pravna pitanja u podforumu "clubbing"

Realni da budemo SBB nista nije kriv sta ce i kako da se prikazuje na Areninim kanalima, oni imaju pravo da te kanale prenose i to je to. Druga stvar je koj ce kanal u koj paket da ide, ali da, slazem se da bi trebala da bude mogucnost raskida bez penala u slucaju da se vise ne prikazuje na Arenama ono sto se ranije prikazivalo - tenis na starim paketima, kao najbolji primer. Moze neko da se pozove da jedino taj sport prati, jedino to voli, i sta moze da gleda sad? Jedino na eurosport :D

Realni da budemo SBB nista nije kriv sta ce i kako da se prikazuje na Areninim kanalima, oni imaju pravo da te kanale prenose i to je to. Druga stvar je koj ce kanal u koj paket da ide, ali da, slazem se da bi trebala da bude mogucnost raskida bez penala u slucaju da se vise ne prikazuje na Arenama ono sto se ranije prikazivalo - tenis kao najbolji primer

Naravno da su krivi, placam premium (SVE) + giga dodatak vec godinu dana.. Znaci bukvalno sve.. I sada da bih imao SVE moram da potpisem jos 2 godine ugovor za nesto sto se zove NET TV Premium + umesto DIGITALNI EON PREMIUM. Ako sam premium i placam sve, onda mi i das sve, a ne da me uslovljavas novim ugovorom. Ovom logikom arena moze dodati sutra arena basket i oni da naprave paket koji se zove NET TV Premium ULTRA GIGA LUX + i ajde ti lepo jos 2 godine. To je toliko bedno da nemam reci.

Naravno da su krivi, placam premium (SVE) + giga dodatak vec godinu dana.. Znaci bukvalno sve.. I sada da bih imao SVE moram da potpisem jos 2 godine ugovor za nesto sto se zove NET TV Premium + umesto DIGITALNI EON PREMIUM. Ako sam premium i placam sve, onda mi i das sve, a ne da me uslovljavas novim ugovorom. Ovom logikom arena moze dodati sutra arena basket i oni da naprave paket koji se zove NET TV Premium ULTRA GIGA LUX + i ajde ti lepo jos 2 godine. To je toliko bedno da nemam reci.
Правно нису криви - вечита трка између корпорација и права. Они те нису закинули својом услугом, то што је емитер променио садржај канала - није њихов проблем. Као ни то што су у дилу са емитером :(

Наравно да је јадно...

Jel zna neko mi koji smo pod ugovorom stari korisnici dokle ćemo imati ovo što danas imamo (ja imam arena premium 1-3) jel do isteka ugovora?

Poceli su da zovu i nude mobilnu telefoniju (Yettel).
Nude za 1500 din, neogranicene minute i poruke, 30GB i 11GB Zapadni Balkan.

…… to je neki rastegnuti Go Extra+, sa više GB Zapadnog Balkana i dosta višom cenom…

Поздрав свима!
Читам али не налазим - шта се дешава када истиче уговор а не обновите претплату али ни не раскинете?
Раније је важио неки пропис да цена пакета остаје иста а занима ме да ли садржај пакета остаје исти или су овим преименовањима пакета заобишли тај пропис (ако је он и даље важећи)? Да ли смо у обавези да прихватамо нове уговоре и претплате?
Нпр. мајци остао пакет код једног мобилног оператера кога више нема у понуди али су и цена и услови остали исти - пуна цена и иста спецификација услуге.
Само да додам да смо на време предали захтев за раскид уговора по истеку, што је половином месеца али ме занима горепоменута ситуација и можда ће људима значити одговор.
Хвала!

@lafa011 Ostaju ti isti uslovi, eventualno mozes da placas vise za 300din vise ako je na paketu naznacena i cena bez UO, a to je SBB skoro uveo. Retko se desava da operater prislino vrsi migraciju korisnika na nove pakete, ali tada uvek moze da raskine ugovor bez obzira i da si pod UO a nisi. U SBBu do sada to nikada nije bila praksa. Znam dosta korisnika koji su jos na onim starim DUO paketima s brzinama od 50mbps, a ima i dosta takvih korisnika ovde na forumu.

Interesantno je da Y. svojim korisnicima dopusta promenu paketa bez potrebe za obnovom UO i uz zadrzavanje promotivnih uslova, a SBB uslovljava sa novom UO i gubitkom promotivnih uslova.

Konkretno, ko prati f1 - kvalifikacije i trening 3 u subotu uživo samo na Areni Adrenalin... Trening 1 takođe samo na Adrenalinu.
f2 i f3 kompletno prebačeni na Adrenalin. Uživo trka paralelno na Adrenalinu i A2P

Konkretno, ko prati f1 - kvalifikacije i trening 3 u subotu uživo samo na Areni Adrenalin... Trening 1 takođe samo na Adrenalinu.
f2 i f3 kompletno prebačeni na Adrenalin. Uživo trka paralelno na Adrenalinu i A2P
A MotoGP?

Па исто - адреналин

Realni da budemo SBB nista nije kriv sta ce i kako da se prikazuje na Areninim kanalima, oni imaju pravo da te kanale prenose i to je to. Druga stvar je koj ce kanal u koj paket da ide, ali da, slazem se da bi trebala da bude mogucnost raskida bez penala u slucaju da se vise ne prikazuje na Arenama ono sto se ranije prikazivalo - tenis na starim paketima, kao najbolji primer. Moze neko da se pozove da jedino taj sport prati, jedino to voli, i sta moze da gleda sad? Jedino na eurosport :D
Zanimljivo kako si od stava da ja "pricam nebuloze", dosao do toga da je SBB u pravu...

Poslednja izmena:
Imam Premium i nemam opciju Adrenalin u aplikaciji, valjda ce biti i dalje dostupne F1 trke. Kakvu zbrku su napravili.

1754042665840.png

Odgovor podrške (vrv chatbot) :

SBB je distributer kanala dok je programska šema i uređivačka politika u nadležnosti samih TV stanica. Mi kao kompanija nemamo uticaj na programsku šemu i uređivačke politike pojedinačnih TV stanica koje su deo naše ponude.
Imam Premium i nemam opciju Adrenalin u aplikaciji, valjda ce biti i dalje dostupne F1 trke. Kakvu zbrku su napravili.

Pogledajte prilog 500857

Pogledajte prilog 500857
Za sada su same trke dostupne uživo na nekoj od Arena, paralelno sa prenosom na Adrenalinu.

Gde u zakonu ili koji tačno deo zakona navodi da promena specifikacije usluge usled više sile nije pravno valjan razlog za raskid?
Ne treba čekivati da ćeš tako nešto naći eksplicitno navedeno. Pravo korisnika na raskid proizilazi iz jednostrane izmene uslova ugovora od strane pružaoca usluga. Ni SBB ni osali nisu odlučili iz hira da izbace AJ, kanal se sam ugasio, tako da ne bih predvideo pozitivan ishod po tužioca u tom slučaju. S druge strane, kada su Arene u pitanju, ako bi se npr. desilo da sav tenis pređe na Arenu Tenis, stava sam da ima dobrih šansi za pozitivan ishod, budući da je SBB stvarno jednostrano odlučio da taj kanal (a zapravo sadržaj) pruži samo novim korisnicima. Ne mogu baš lako da se izvade na to da ne utiču na uređivačku politiku kanala, mada je očigledno da to planiraju. Svakako, okačio si pitanje i u drugoj temi, pa će ti se javiti tu neko ako bude hteo.

…… to je neki rastegnuti Go Extra+, sa više GB Zapadnog Balkana i dosta višom cenom…
Ja bih zapravo rekao da je to Yettel 20 sa 50% popusta i 10 dodatnih GB ili 10 oduzetih, hahah, pošto trenutno daju duplo u letnjoj promociji. Svakako nije ništa ekskluzivno, budući da to može apsolutno svako da dobije (ako već nije pod ugovornom obavezom), a ne samo SBB-ovi korisnici.

uz zadrzavanje promotivnih uslova
Ne odnosi se baš na sve promotivne uslove, tipa popust 50%, ali jeste glavno što ne utiče na dužinu ugovorne obaveze.

Znaci ja imam paket x koji kosta 4.000 onda mi provajder prebaci 50% kanala iz paketa x u paket y i kaze e sad je to 6.000 i ja nemam pravo na raskid, ma da vazi, slobodno mozemo i na sudu da se vidimo.

Vrh Dno