Šta je novo?

Xbox Series X / S

Turski nalog na kom imam nešto Lira, kupovina prošla bez ikakvih problema i bez VPN-a preko browsera.
1000157965.jpg

Izgleda da sam popio neki ban, ne dozvoljava mi da dodjem do te stranice za redeem koda. Pokusavao sam incognito da se ulogujem, sa i bez vpna, sa telefona i PC-a i uvek izbaci neku gresku ne daje mi uopste onaj prozor gde se ubacuje kod. Cak sam probao i redeem preko konzole i tu mogu da ukucam kod ali izbaci neku gresku. Probao sam sa drugim nalogom na PC-u i tu izgleda da moze, dao mi je taj prozor za redeem. Mogu da se nadam samo da nije trajni ban :(

Pa pogledajte samo na redditu kolko se ljudi zale na blokadu regiona , blokadu VPN-a i eventualno banovanje.

Izgleda da sam popio neki ban, ne dozvoljava mi da dodjem do te stranice za redeem koda. Pokusavao sam incognito da se ulogujem, sa i bez vpna, sa telefona i PC-a i uvek izbaci neku gresku ne daje mi uopste onaj prozor gde se ubacuje kod. Cak sam probao i redeem preko konzole i tu mogu da ukucam kod ali izbaci neku gresku. Probao sam sa drugim nalogom na PC-u i tu izgleda da moze, dao mi je taj prozor za redeem. Mogu da se nadam samo da nije trajni ban :(
Da je ban dobio bi mail.
Nađi par mojih poruka unazad, ostavio sam adresu koju koristim za redeem. Nalog mora da bude na TR podešen, sve preko web-a sam radio bez problema.

Nalog je podesen za TR odavno i ima GPU koji sam uredno aktivirao juce bas preko tog istog redeem-a. Danas sam hteo da dodam credit preko gift carda i ne mogu da pridjem tom delu gde se ubacuje kod. Moguce je da sam nakon aktivacije GPU-a aktivirao neki mehanizam provere.

Uspeo sam da ubacim gift card tako sto sam izbacio karticu sa naloga. Medjutim sada kada hocu da kupim nesto bilo preko weba ili xboxa izbacuje da region store-a i region sredstva za placanje moraju da budu isti, iako sam izabrao kredit za placanje. Probao sam i da izbacim karticu i ostavim samo taj kredit u lirama i dalje izbacuje da se regoni ne podudaraju. Probao sam sa i bez vpna-a kao i sa konzole diretno bez vpna.

Uspeo sam da ubacim gift card tako sto sam izbacio karticu sa naloga. Medjutim sada kada hocu da kupim nesto bilo preko weba ili xboxa izbacuje da region store-a i region sredstva za placanje moraju da budu isti, iako sam izabrao kredit za placanje. Probao sam i da izbacim karticu i ostavim samo taj kredit u lirama i dalje izbacuje da se regoni ne podudaraju. Probao sam sa i bez vpna-a kao i sa konzole diretno bez vpna.
Sacekaj dva tri dana pa probaj opet.

Znaci probao sam i na UK i USA nece isto, makar kod mene, znaci skroz su zaklucali po regionima. ostalo je jos da vidim da li ce skinuti za gamepass kad dodje ako i to ne radi onda ovo postaje previse mucno i bezveze

Znaci probao sam i na UK i USA nece isto, makar kod mene, znaci skroz su zaklucali po regionima. ostalo je jos da vidim da li ce skinuti za gamepass kad dodje ako i to ne radi onda ovo postaje previse mucno i bezveze
Ako imas drugi nalog, probaj sa njim. Moguce je da si popio neku zabranu na nalogu, jer te je sistem oznacio kao neku sumnjivu osobu :D

Ne znam što bi, bukvalno igram dve igre, nit se dopisujem preko konzole, nit išta specijalno kupujem, ne bih ja rekao da je to samo kod mene. S druge strane neću na druge naloge jer na njemu imam progres u igrama od par godina i više.

Ne znam što bi, bukvalno igram dve igre, nit se dopisujem preko konzole, nit išta specijalno kupujem, ne bih ja rekao da je to samo kod mene. S druge strane neću na druge naloge jer na njemu imam progres u igrama od par godina i više.

Jesi li probao paypal preko USA?
Inače nije samo kod tebe, i kod mene ne radi od pre 5-6 dana (TUR), taman da kupim system shock 2 remastered i puče, sad vidim digli cmu cenu :/

Jesi li probao paypal preko USA?
Inače nije samo kod tebe, i kod mene ne radi od pre 5-6 dana (TUR), taman da kupim system shock 2 remastered i puče, sad vidim digli cmu cenu :/
Turski store zeza ali je USA uvek radio, a njemu ne radi. Moraću da probam sa mojim nalogom ako su nam zabranili sve regione za kupovine, onda je konzola poluupotrebljiva.

Turski store zeza ali je USA uvek radio, a njemu ne radi. Moraću da probam sa mojim nalogom ako su nam zabranili sve regione za kupovine, onda je konzola poluupotrebljiva.
Istu karticu sam doduše probao ali znam da je pre radilo na USA a probao sam jednom na USA i isto je pisalo kao za Tursku. Ne znam al ako je tako, onda Xbox gubi smisao totalno...

Meni jučer uredno skinuo pretplatu za turski gamepass sa naše kartice, kao i uvek...

Ja sam kupila konačno forzu preko cdkeys worldwide a refundirali su mi onu verziju za eu i uk bez problema. Što se mene tiče završili su sa mnom. Ako nešto treba kupiću ovako. Sestrin klinac i onako igra fortnite ili zajedno igramo unravel i uzeh preko sajta it takes two. Sve do sad što je bilo instalirano bez veze zauzima prostor a ne igra se. P.S Nego što deinstalirah 150gb igru jer sam mislila da je u tome problem sa prvim kodom. Skidaj sad na a1 netu ispočetka.

Kod mene paypal na USA prolazi, TUR još uvek ne funkcioniše.

Ja već skoro godinu dana ne mogu ništa da kupim na turskom store-u sa karticom koja je ranije radila bez problema.
U međuvremenu mi je istekla Master kartica PŠ pa sam pokušao da dodam novu Master karticu (isto PŠ) i uvek mi javlja istu grešku, problem sa CVV kodom, iako ga ukucam dobro.
Pretragom teme sam pročitao da je neki kolega imao takođe isti problem i da ga je rešio tako što su mu u banci "odblokirali" korišćenje kartice za internet plaćanje u Turskoj jer navodno banka to vidi kao neki sigurnosni problem.
Zvao sam PŠ i rekli su mi da su upućeni u to i samo trebaju da odblokiraju karticu za korišćenje (ja sam rekao da ne mogu da koristim karticu za plaćanje na Microsoft Store-u) ali da moram preko mail napismeno da im napišem to jer to tražim na svoju odgovornost.
Kada sam i to uradio, onda su mi tražili da odem lično do poslovnice da ažuriram i e-mail adresu iako je ta ista e-mail adresa u sistemu već 5-6 godina, još iz vremena mts banke. Kada sam i to uradio (radnica u poslovnici je videla da je ista e-mail adresa u pitanju), moralo je da prođe još nekoliko dana i nekoliko mailova da bi mi na kraju odgovorili da sada mogu da koristim karticu za internet plaćanje na Microsoft-u.
Međutim i posle toga (to je bilo pre 20-ak dana) ja nisam mogao da dodam karticu na Xbox account-u. Uvek mi javlja problem sa CVV kodom. Probao sam i da promenim adresu u Turskoj i opet isto, stim što mi sada ponekad "zacrveni" i broj kartice i ime i prezime sa kartice iako su dobro ukucani.
A klinac mi se popeo na glavu da mu kupim V-buckse za Fortnite i za to mi samo treba.

Vrh Dno