Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Sinoć sam pogledao F1 u bioskopu, vredi pogledati, dobri efekti, zvukovi.
7/10

Superman 2025

Nekako moze da se gleda a i ne mora, takav mi neki osecaj. Nista posebno, sve nekako razbacano.
Ni likovi nisu razradjeni kako treba. Man of steel mi je mnogo gledljiviji od ovog.

5/10

upscaling na animeu i crtacima radi poprilicno dobro vec godinama.

Baš me čudi kad sam video da glumi Georgiu Kasaev bivši moskovski cirkuzant očekivao sam spektakl 😅
Koga on glumi u filmu?
Marvel od Endgame nema film da iole valja. Ovaj nije izuzetak. Do pola filma je čak i ok (bolji od svih marvelovih "postendgame" filmova), a onda se pretvara u jednu od 2 najgore stvari u Marvel univerzumu. Multiverzum i ovde neka alternativna stvarnost od prošlosti likova, gde se odvija radnja vise od pola filma. Uzas.

Koga on glumi u filmu?
Marvel od Endgame nema film da iole valja. Ovaj nije izuzetak. Do pola filma je čak i ok (bolji od svih marvelovih "postendgame" filmova), a onda se pretvara u jednu od 2 najgore stvari u Marvel univerzumu. Multiverzum i ovde neka alternativna stvarnost od prošlosti likova, gde se odvija radnja vise od pola filma. Uzas.
Ma zezam se video na imdb, kad vidis mu sliku bice ti jasno. Neki zahebant

Mary and Max (2009)

Odlican. Humor je u detaljima, i ponekad vrlo brutalan/crn, sto mu daje tu dozu ekstra zacinjenosti.
Gledao sam ga sa prekidima jer nisam zeleo da propustim detalje a ima ih u skoro svakom kadru, i onda zna da bude malo zamorno, ali se isplati.
8/10

Da da, Adri Hepbrn kida glumom dok kao slepa osoba trci uz stepenice... 🤪
Sreca njena sto je bila lepa...

Film je bolji od vecine novih koji moraju iz nekoliko puta da se gledaju jer su dosadni i cesto traju preko dva sata. Prethodnih godina je sve manje dobrih glumaca a filmovi su uglavnom deja vu ili su to stare price prilagodjene novoj publici. Nekada su reziseri i glumci dobro radili svoj posao a danas bez kompjuterske obrade filmskih scena ne bi znali sta da rade. Ako ljudi sa ovog foruma ne gledaju "bajate" filmove onda neka zaobidju filmove koje sam preporucio.
Filmska industrija je prethodnih godina toliko postala bezidejna da je pocelo snimanje rimejkova koje verovatno niko nece gledati.

100% promasaj, pa i svetogrdje u najavi.
Inace je trebalo u najave filmova temu... ali ok

Ма какав промашај???
Још ако главну улогу буде глумио Клинтов син Скот... :cool:

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Taj rimejk sam spomenuo jer je kolega nepotrebno kritikovao film koji sam preporucio. Prethodnih godina se snimaju akcioni i SF filmovi koji vise lice na sinematik neke igre nego na nesto sto se moze nazvati sedma umetnost.
Lako je kritikovati filmove koji su snimljeni pre pola veka ali treba i postovati ljude koji su ih pravili.
U proslom veku su reziseri uspevali da nam ispricaju pricu sa kamerom a njihovim danasnjim kolegama nisu dovoljni ni kompjuteri da ponove slavu nekih legendarnih filmskih serijala.

Kompjuterska obrada filmskih scena ne bi smela da se toliko primeti kao sto je to slucaj u vecini novih filmova a u proslom veku se to radilo na drugi nacin.

Ne kritikuje se film, vec gluma. Ni jedan film nije idealan, ali ona je poznata po tome sto se nije ni trudila.
Jednostavno je bila tad privelegija imati je na setu, pa cak i takvu brljivu. No gluma nije sve. Svarceneger je tu cist primer kao suza.
Vo je dobijao vodece uloge a jos ni engleski nije naucio. Bitno je bilo samo da su misici namazani i nategnuti za kamere.
I to je sve ok, mislim mi smo kao klinci njega obozavali. I Aodri takodje.
Samo sto covek sa godinama postane vise sofisticiran, primecuje stvari koje pre nije i u skladu sa tim menja stavove.
Nema nikakve veze sa sadasnjim niti sa predjasnjim filmovima. Uvek je bilo losih i dobrih, i pretpostavljam da ce ih uvek biti. Samo se nadam vise ovih dobrih.

Ja sam među prvima kada su nostalgičari za starim filmovima u pitanju i koji više voli da odgleda po n-ti put neki stari film na koji naleti na TV nego po prvi put neki novi film koji se bombastično gura kroz medije ali moram da priznam da neki filmovi baš loše stare i sa današnje tačke gledišta su zaslugom svojih "specijalnih efekata" bukvalno negledljivi i pored nekih drugih kvaliteta. Recimo jedan od tih i takvih filmova je Hičkokov "Ptice" koji pre desetak dana uopšte nije uspeo da kod mene izazove nikakav efekat za razliku od prvog gledanja pre jedno 40+ godina... Naravno nije ista situacija sa svim filmovima i ima mnogih iz pedesetih i kasnijih koje mogu da gledam ponovo po ko zna koji put ali eto nečiji filmovi (Hičkok) u dobroj meri imaju tu nesreću da to više nije to.

Mislim da obojica nismo kompetentni da kritikujemo bilo kog dobitnika Oskara.
Negde sam procitao da je tokom 1990ih godina proslog veka izaslo najvise kvalitetnih filmova i saglasan sam sa tim.
U to vreme je bilo mnogo vise legendarnih glumaca nego danas i zbog toga su se snimali fantasticni filmovi.
Svarci je glumio u filmovima koji ce dugo biti popularni i njegovu glumu ne treba kritikovati jer je uvek pametno birao uloge.
O ukusima se ne raspravlja i ponekad se treba pomiriti sa tim da nemamo svi isto misljenje o filmovima, muzici, igrama...
@Martin Mystere
Zamisli na sta bi licio rimejk tog filma.
Meni ne smeta da ponovo gledam Hickokove filmove.

Ne znam na šta bi ličio rimejk naročito jer je retko koji rimejk na mene ostavio pozitivan utisak ali u najgorem slučaju bi bio poput ovog sada u ovom momentu - negledljiv.
Stari filmovi imaju čar u atmosferi i/ili dijalozima i specijalni efekti nikad nisu bili njihov moto - ako im oduzmeš ili im je u startu nedostajalo bilo šta od ta dva a efekti su bili nešto što je u tom momentu bilo plus za taj film onda on danas jednostavno ni kod koga nema šta da traži.

Bitno da te film drzi, izaziva neku emociju, pa makar se desavao samo u jednoj sobi/kuci.
Glumci su po meni na zadnjem mestu, i ne mogu svojom glumom da izvuku los film i pisanje...

12 angry men = pisanje, gluma.
There Will Be Blood = pisanje, rezija, kinematografija, kostimografija i gluma.
Hereditary = pisanje, kinematografija, rezija i gluma.
Jagten = pisanje, gluma, rezija.
King of New York = muzika, gluma, pisanje.

Da ne nabrajam vise iz glave, skontali ste o cemu pisem?
Magija je u sto vise dobrih sastojaka... ne samo u jednom, koji ce magicno da izvuce ceo film,
a to ne postoji, pa cak ni kod Svarcnegera.. :)

@Martin Mystere
Stari filmovi su imali dobru atmosferu jer su na njihovoj izradi ucestvovali dobri glumci i reziseri pa je zbog toga za kvalitetan SF film bila potrebna samo sminka da bi se napravio filmski klasik npr. Planet of Apes iz 1968 ili Soylent Green. Meni su negledljivi novi filmovi zbog lose glume ali to je samo moje misljenje koje ne planiram da namecem drugima.

Nazad
Vrh Dno