Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Najveće vidljiva promena je prevlačenje prstom od vrha ekrana na desnoj ili levoj strani.
Takođe baterija u uglu ekrana. Sada je pilula i izgleda većini korisnika ružno. Mada sam se posle ovih mesec dana navikao.

Ima sitnih promena u svakodnevnom korišćenju. Nemaju ništa novo i bombastično da izmisle.
Da, sada moram barem 2-3 puta da prevlačim.

Upravo tako. Stalno za notofikacije vučem na desnom ćošku, po navici. Navićićemo se vremenom.
Isto sam uključio navigation bar, koristim prevlačenje, u početku je išlo teško, sada već ok.

Starinski navigation bar cu koristiti dok postoji ,nesto mi je bez veze prevlacenje (probao i ne svidja mi se ).

Nego , u poslednje vreme mi se dešava da mi mobilni net " crkne" iz čista mira, na ekranu mi pokazuje 4g a telefon neće da se loguje u igricu ili na Netflix ! Ima li neko pojma šta to može biti ?

Dali neko je imao problem uci u recovery mode putem Volume Up + Power dugme?

Telefon mora biti priključen data kablom na računar/laptop i onda radi bez greške ulazak u recovery mode pritiskom na Volume Up + Power.
Isprobano na: s23, s22, s21fe, A54, A71... trebalo bi da tako bude i na A55.

Da li se hard resetom preko recovery briše šifra za samsung account i moze li se pokrenuti telefon nakon toga?Prijatelj je dobio na poklon ali ne zna sifru od accounta,a trazi mu je kada pokusa soft reset.

Poslednja izmena:
Na telefonu je sluzbeni gmail,a privatni Samsung account vezan za drugu mail adresu:) Nije bitno,ako ne moze,neka zamoli ovoga sto mu je poklonio za sifru.

Koga će Milanče danas da... 😄 Elem, šerovao si njegov profil pa mogu samo da nagađam na koja podešavanja tačno misliš.
Ima ih više, uglavnom se tiču Google, koji troši bateriju na raznorazne procese, najčešće špijuniranje korisnika.

Poslednja izmena:
Ima ih više, uglavnom se tiču Google, koji troši bateriju na raznorazne procese, najčešće špijuniranje korisnika.
Razumem sad. Paradoksalno, TikTok full aplikacija srče bateriju i uništava je do tančina, te je TikTok Lite manje invazivna, za početak, kad smo tu gde smo, a reč je o telemetriji. Primetio sam da to radi i Temu. Xiaomi aplikacije su isto napadne sa telemetrijom pa je logika stvari da Kinezi prate korisnike po svaku cenu. Jeste da Google Play servisi dosta opterećuje resurse, u prilog činjenici ide i to što za telefone do 2GB RAM memorije sam ih eliminisao, ne samo zbog telemetrije, već i lagovanja, te je na njima ubačen Aurora store.
Mislio sam da pitaš nešto kao što na primer za Xiaomi ima MemeOS Enhancer pa ti otvara skrivena podešavanja poput onog da uključiš maksimalnu snagu za brzo punjenje na svoju odgovornost. Tako nešto mene zanima da li postoji za Samsung.

Ljudi probao sam više puta i nisam uspeo ... Koristio sam kabel koji sam dobio uz telefon. Sve uradim kako je rečeno ugasim telefon, kabel je priključen komp radi, (sačekam 10 sek.) i palim telefon Volume Up + Power, pojavi se logo pustim tastere i nastavai da se butuje.... Zato pitam da li mora neki specijalni kabel?

Ja bih probao dok je telefon upaljen i zakačen na PC da pritisnem prvo VOL+ i VOL - zajedno, a onda drugom rukom power dugme dok se ne ugasi.

A za šta je ovo bitno, mislim ovakav način resetovanja telefona ?
U čemu je razlika u odnosu na onaj "Fabrički reset" u opcijama u samom telefonu ??

Vrh Dno