Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Malo sam se zaigrao i izašao iz BTC na 107k, očekivajući ga da dodje na 100k pa da ponovo udjem. I onda kad je krenuo ka gore, na 111k rekoh ok sad će se vratiti nazad, pa isto na 116k, pa na 119k.
I evo sad već dočekaj 121k.

Razmišljao sam kako se uvek posle ATH, vrati malo dole, ali sad već razmišljam da se pomirim sa gubitkom i vratim se nazad dok nije kasno.

Neki pametan savet?
Kupi neke dobre altova koji još nisu skočili toliko. LINK, ETH, DOT, DOGE, LTC, ... biraj

Jel imaš neki predlog, posto ne pratim altove u opšte?
Mada to bi značilo da moram da pratim, da se njakam. Ja uglavnom kupujem DCA i držim. I onda tako povremeno, tipa 1-2 godišnje uradim ovo što sam sad uradio 😂

Malo sam se zaigrao i izašao iz BTC na 107k, očekivajući ga da dodje na 100k pa da ponovo udjem. I onda kad je krenuo ka gore, na 111k rekoh ok sad će se vratiti nazad, pa isto na 116k, pa na 119k.
I evo sad već dočekaj 121k.

Razmišljao sam kako se uvek posle ATH, vrati malo dole, ali sad već razmišljam da se pomirim sa gubitkom i vratim se nazad dok nije kasno.

Neki pametan savet?
Javi nam kad se vraćaš, da znamo, tad će sigurno pasti malo.😉

Sa ovim gore mogu se sloziti jedino ako je neko u njih usao prosle godine to je nekih x5. ALi na zalost znam ljude koji su isli u riple januara meseca ove godine. Stara boljka.

ide ovo navise, bez straha, bar jos dva tri dana...

Ja rekao sebi da cu bataliti al ponovo usao :D ETH na 2950, SOL 162, XRP 2.85. Dosta sam razmisljao dal da metnem nesto u SUI i nisam, a vidi ga kako divlja.

Ako je taj iz FED-a smenjen ili ce biti smenjen mozda je vec uracunato ili ce biti uracunato u momentu njegove smene to cuveno smanjenje kamatnih stopa koje dolazi nakon toga..

Imajte u vidu da se blizmo cenama iz Aprila prosle godine..

Dosta vas je pisalo "da dodje do tih cena pa da prodam"..

Nemojte da za godinu dana bude opet joj kuku lele..

Svakako veliki skok Bitkoina koji nisam ocekivao, ali cekam jos minimum godinu dana do sledece kupovine ( jel smo upravo imali All Time High )

Ako je taj iz FED-a smenjen ili ce biti smenjen mozda je vec uracunato ili ce biti uracunato u momentu njegove smene to cuveno smanjenje kamatnih stopa koje dolazi nakon toga..

Imajte u vidu da se blizmo cenama iz Aprila prosle godine..

Dosta vas je pisalo "da dodje do tih cena pa da prodam"..

Nemojte da za godinu dana bude opet joj kuku lele..

Svakako veliki skok Bitkoina koji nisam ocekivao, ali cekam jos minimum godinu dana do sledece kupovine ( jel smo upravo imali All Time High )
Izvini, nisam te razumeo dobro da se blizimo " cena Aprila prosle godine " bar ove moje altove sto ja drzim su sad 3, 4 puta nize od aprilskih cena prosle godine..

I kod mene je isto, Octa, Anyone, Orai, Phala, Boson, sve je nekoliko puta manje ne samo od aprila nego i iz decembra prosle godine

Izvini, nisam te razumeo dobro da se blizimo " cena Aprila prosle godine " bar ove moje altove sto ja drzim su sad 3, 4 puta nize od aprilskih cena prosle godine..
Mislio sam ako dodjemo do tih cena..

Neki su blizu ( etherium nije bas toliko daleko ).

FED smanjenje kamata i na kraju i štampanje love nije neka leva “vest” koja može da bude priced in, već upravo gorivo za pumpanje.

Šta misliš odakle ono silno pumpanje 2021?

Jednostavno ne vidim da je scenario iz 2021. moguc tako da mozda mogu altovi jos malo gore na krilima BTCa ali cim bude "...sell the news", sledi potop altova.

To je dosta puta vec vidjeno pa sto ne bi moglo opet.

Od toh
FED smanjenje kamata i na kraju i štampanje love nije neka leva “vest” koja može da bude priced in, već upravo gorivo za pumpanje.

Šta misliš odakle ono silno pumpanje 2021?
Vise faktora.

Ali jedan od razloga je da su tada povecali broj dolara u opticaju za 30-35% u roku od par meseci

Ne verujem da ce bas tako nesta da ponove ovaj put..

Kamatne stope su bile spustene na nuli ili su otisle u minus.. ( ako se smanje sad ne znaci da ce pasti na nulu.. )

Od toh

Vise faktora.

Ali jedan od razloga je da su tada povecali broj dolara u opticaju za 30-35% u roku od par meseci

Ne verujem da ce bas tako nesta da ponove ovaj put..

Kamatne stope su bile spustene na nuli ili su otisle u minus.. ( ako se smanje sad ne znaci da ce pasti na nulu.. )

Tako je brda su nastampali tada, i ne kažem da će se identično ponoviti, ali poenta je da se ide ka spustanju stopa i još emisije dolara (a ne kontra) sto samo može da bude bullish za kripto.

Svako ko ne prati likvidacione nivoe, nema sve informacije koje su potrebne za ulaz i izlaz (ponajviše za spot ulaz/izlaz). Mnogo puta je ovo bio slučaj ove godine (rekao bih 90% koliko pratim). Iznad su short-ovi, ispod long-ovi.

Marty-Party14jul2025likvidacije01.png

Marty-Party14jul2025likvidacije02.png

I ... to bi bilo to . Ono KAda sam pametniji kada cutim . cim zinem ono se desi suprotno.
To bi bilo to/
Ja mogu da napravim servis da prodajem informacije sta radim i onda ljudi da rade suprotno :) Re-buy na 122k mi je bio cist FOMO, sad se samo nada mozda jos jednom talasu do tog nivoa da mogu da izadjem. Nije nemoguce da se desi, al ne verujem da ce u narednim danima.

Nazad
Vrh Dno