Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Kod mene Optimise charging krene da radi posle 6-7 dana od reinstalacije IOS-a.

Zato što gleda navike korisnika i tako prilagođava kad ga puni 😃

Najpraktičnije je ovo što @Djilkosh_Ns piše, preko noći do 100% ili kad god stigneš tokom dana i do koliko treba, bez opterećenja oko tih procenata 😃

Baterija na mom 12 mini je pala na 76% i bas se primeti (posto je kapacitet svakako slab).
Da li platiti duplo skuplje zamenu u ovlascenom servisu ili odraditi u nekom od jeftinijih?

meni je na 79% jos uvek ok, kada budem menjao, menjacu u ovlascenom

Iphone 16 pro preorder, drži se lepo za sad. Punim magsafe punjačem u toku noći, optimized battery na 95% max, dopunjavam preko dana nekad po dva puta gledam da ne ide ispod 20% i to je sve.
Za sada bolji od 13 pro, on je posle 6 meseci počeo da spusta dok nije došao na nekih 86% bh posle nešto jače od 2 god.

Prilozi

• IMG_4319.png
    IMG_4319.png
    100.5 KB · Pregleda: 27
  • IMG_4320.png
    IMG_4320.png
    75.6 KB · Pregleda: 27
Pošto čekam svoj prvi, naručeni iPhone ikada (16e) razumite što imam potrebu da se raspitam oko maženja i paženja baterije... 😃

Dakle, njegova maksimalna brzina punjenja je 20W, to u principu za današnje standarde jedva da se može nazvati brzo, no da li bi na duže staze pravilo razliku da koristim 20W ili ima ovaj slabiji od 12W punjač?
Znam sigurno da ovaj od 12W će temperaturu držati niže, mada ni ovaj od 20W ne bi trebalo da je neki stres, ne?

Inače, ja poštujem prevashodno ono 20-80% pravilo. Na temelju ličnog iskustva sa telefonima, u realnoj upotrebi telefona koje sam imao min 2 a uglavnom 3+ godine, u svakodnevnom dojmu korišćenja jedva da sam primetio degradaciju njihovih baterija.

Moje misljenje je da se uzme GaN od preko 50w gde ces zavrsiti pricu sa punjacima.
Ne treba se opterecivati sa baterijom, puni do kraja i ne brini, samo je vazno da ne dozvolis da se tel isprazni skroz.

Juce mi se baterija na sekundarnom telefonu ispraznila do nekih 4-5%.. i evo danas nece da cuje dal se popne iznad 20%..

Jel ima neka fora kako da se “nagovori”? 😁

12 mini, bh 83%

ugasi ga pa ga puni ugasenog.

Ocistis rupicu za punjenje,probas drugi kabl/punjac?

Ocistio, nece i dalje.. ili je port ili kabal (onaj famozni ikein)

Nasao u kuci neki wireless punjac, i probao.. evo ga na 80%, puni bez problema

Imaš taman u TC Galerija Anker original da kupiš 😃

Interesantno da nema nigde cena za proizvode u toj radnji ili sam ja glup pa ne nalazim.

Nasao sam na kp iphone 13 pro 100% Bh kaze prodavac da je menjana baterija u svajcarsku ?
jedan nasao sa 86% sad pitanje dal je ta baterija original od 100% bh
Hteo da uzmem za mene telefon

Danas sam uzeo iphone 13 pro medjutim na telefonu bh je 85% dok na 3utools prijavljuje da ima 79% dal nesto radjeno ili laze 3utools?
na telefon nema nikakvu gresku

Ne bi trebalo da tako piše, proveri kapacitet u mA koliko je i odradi validaciju na pocetnoj strani da nije menjana baterija

Ne bi trebalo da tako piše, proveri kapacitet na koliko je i odradi validaciju na pocetnoj strani da nije menjana baterija
Ne nije menjana nije otvaran telefon mnogo mi cudno na 3utools
Probao iphone se 2020 kod njega 84% na telefon,a 3utools 86% pise
Ne bi trebalo da tako piše, proveri kapacitet u mA koliko je i odradi validaciju na pocetnoj strani da nije menjana baterija
Sad spojao iphone se 2020 otiso report dal nesto menjano pise da je menjan home dugme i nema serijski broj pise NA
A home dugme radi i otisak ili 3utools poludeo
a se isto nikad nije otvaran

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo iphone 13 pro medjutim na telefonu bh je 85% dok na 3utools prijavljuje da ima 79% dal nesto radjeno ili laze 3utools?
na telefon nema nikakvu gresku
3uTools ne meri kapacitet isto kao IOS. drugi parametri se uzimaju u obzir. Ali ako je tolika razlika vidi da li se baterija brzo prazni i gas vec na 20 procenata.

15Pro posle godinu dana i 256 ciklusa baterija pala na 94%... punjenje podešeno max na 85%, najviše punio original punjačem od 20W, ponekad USB C na računaru, Ikein punjač SJÖSS 30W, Xiaomijev punjač od 33W, Huawei 67W ili Huawei autopunjač od 18W.
Pišem čisto onako informacije radi ako nekog zanima, što se mene tiče ne mogu da se cimam koliko izdrži neka izdrži.

Ne nije menjana nije otvaran telefon mnogo mi cudno na 3utools
Probao iphone se 2020 kod njega 84% na telefon,a 3utools 86% pise

Sad spojao iphone se 2020 otiso report dal nesto menjano pise da je menjan home dugme i nema serijski broj pise NA
A home dugme radi i otisak ili 3utools poludeo
a se isto nikad nije otvaran
Ima ona fora za zdravlje baterije preko scortcuts. https://shortcutsforios.com/iphone-battery-health-check-shortcut/
Isprati samo uputstvo i javi šta piše

Moras Analytics da upalis...
Settings/Privacy & Security/Analytics & Improvements pa ukljucis Share iPhone Analytics
I treba da prodje 1 dan ako se ne varam pa ce ti se pojaviti...

Poslednja izmena:
Moras Analytics da upalis...
Settings/Privacy & Security/Analytics & Improvements pa ukljucis Share iPhone Analytics
I treba da prodje 1 dan ako se ne varam pa ce ti se pojaviti...
mali vise dana za preciznije podatke

Vrh Dno