Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

moze btc sada i 130 da dostigne ta temperatura ce biti neprimetna.

Otvorio sam jednu kratkorocnu long pozicijj na Sol. Da vidim mogu li napraviti u narednih desetak dana 20% profita ulaz je bio na 151

dok se btc d ne odbije (ako se uopste to desi) od 70% nema nista od alt sezone, cenim jos pola godine minimum i da jos uvek nismo udarili dno za eth/altove itd

Nikad se za altove nisu vratile cene iz marta 2024. godine. Cudno je to, ne lici ni malo na bull, bar iz te pozicije

Kakve crne pola godine. Za par meseci kreće bear. Ako se altovi oporave do oktobra, to je to.

Fud.

Bitkoin ima puno OG kitova. Upravo prisustvujemo prelasku njihovih bitkoina u ruke institucija.

Možda se neko od njih i oseća dovoljno jakim da još uvek utiče na cenu, pa odatle i tako jak sell pritisak, pomeranje velikih količina i plasiranja ovakvih vesti radi kreiranja fud-a.

Ne znam da li će uspeti u obaranju cene, ali je sve ovo klasičan fud.

Vrlo verovatno je fud. Mada, secam se i vremena kad se pricalo o ASIC-ima i svi se kleli da to ne postoji a oni vec tada kopali i u srbiji.
Vise covek ne moze biti 100% siguran ni u sta.
Od altova vise ne ocekujem nista u ovom ciklusu. Samo neka veliki kupuju BTC, to me jako raduje, trebala bi i cena lagano gore.

D lli će probiti i doneti nam dugo čekanu "alt" sezonu, neznamo ali smo na korak od nje, mislim da smo veoma bližu pa makar da krene pa ko dokle živcima izdrži. Dok BTC kruži oko ath i naviše (trebalo bi da bude) biće relly.

Prilozi

• Screenshot_2025-07-09-21-10-34-216_com.tradingview.tradingviewapp.jpg
    Screenshot_2025-07-09-21-10-34-216_com.tradingview.tradingviewapp.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 61
ETH bi mogao do 2800-3000 sad sam usmocio u njega sa ovom sicom koja mi je ostala na 2600 pa da vidimo ..
MIsliš li da moze preko 3k u nekom kracem roku? Recimo sad i odma🤣,ja sam uzeo 4.35 na 2577, jedan prodao na 2670,jedan ipo na 2780,.0.8 stavio na 2880,i onaj jedan cu videti ako bi prosisao 3k

Ja mislim da postoji izvesna šansa da altovi ipak krenu, BitDirect i još neki pokušavaju da sa ETH ponove infinite money loop koji je Microstrategy izveo sa BTC. Ako to ne uspe, altovi su verovatno trajno završili svoje, čime bi se završilo i to malo mog preostalog interesa za kripto.

Ja mislim da postoji izvesna šansa da altovi ipak krenu, BitDirect i još neki pokušavaju da sa ETH ponove infinite money loop koji je Microstrategy izveo sa BTC. Ako to ne uspe, altovi su verovatno trajno završili svoje, čime bi se završilo i to malo mog preostalog interesa za kripto.
Upakovao si i ti nešto za skok ;)

oko ponoci 116.4k

Tebi jos nije kliknulo, posle svih ovih godina nisi shvatio da Bitcoin nije isto što i “kripto” i da je kripto obican scam
Ethereum ne može biti dobar novac kao Bitcoin, jer je centralizovan i grupa ljudi može sama sebi da „printa“ novac. To je povratak na fiat valute.Kripto je fiat u novom ruhu.Jedno od glavnih monetarnih svojstava novca je da je rijedak , ako neko može da stvara još novca kad mu se prohtije, to ne može biti dobar novac.Vitalik i njegova prevarantska ekipa mogu da ‘printaju ETH ’ koliko hoće kad im se prohtije .Zato Ethereum nikad neće biti dobar novac kao Bitcoin jer dobar novac mora biti rijedak i niko ne smije moći da ga stvara iz ničega
Zlato je bilo novac jer ne postoji alhemičar koji može da ga stvori ni iz čega. Bitcoin je sličan zlatu jer treba uložiti mnogo resursa, isto kao kod kopanja zlata, da bi se dobio Bitcoin.Zato postoji pojam hard money , tvrd novac, koji niko ne može tek tako da stvara jeftino iz ničega

Novac koji se može stvoriti jeftino iz ničega nikad ne može biti dobar novac .Probaj da pročitaš knjigu Bitcoin Standard , vjerovatno će ti tada kliknuti

Poslednja izmena:
Da li mozes da objasnis na koji tacno nacin Vitalik i njegova prevarantska ekipa mogu da printaju ETH?

Tebi jos nije kliknulo, posle svih ovih godina nisi shvatio da Bitcoin nije isto što i “kripto” i da je kripto obican scam
Ethereum ne može biti dobar novac kao Bitcoin, jer je centralizovan i grupa ljudi može sama sebi da „printa“ novac. To je povratak na fiat valute.Kripto je fiat u novom ruhu.Jedno od glavnih monetarnih svojstava novca je da je rijedak , ako neko može da stvara još novca kad mu se prohtije, to ne može biti dobar novac.Vitalik i njegova prevarantska ekipa mogu da ‘printaju ETH ’ koliko hoće kad im se prohtije .Zato Ethereum nikad neće biti dobar novac kao Bitcoin jer dobar novac mora biti rijedak i niko ne smije moći da ga stvara iz ničega
Zlato je bilo novac jer ne postoji alhemičar koji može da ga stvori ni iz čega. Bitcoin je sličan zlatu jer treba uložiti mnogo resursa, isto kao kod kopanja zlata, da bi se dobio Bitcoin.Zato postoji pojam hard money , tvrd novac, koji niko ne može tek tako da stvara jeftino iz ničega

Novac koji se može stvoriti jeftino iz ničega nikad ne može biti dobar novac .Probaj da pročitaš knjigu Bitcoin Standard , vjerovatno će ti tada kliknuti

Pročitaj knjigu, morbiuse, kako je alhemičar Satoši pretvorio bazu podataka u digitalno zlato. Bacio čovek magiju "decentralicus" na nju i to je sad zlato. Drugi projekti nemaju tako dobre čarobnjake, njihova abrakadabra nije tako dobra. sve te baze podataka ne vrede ništa. Kako može da bude digitalno zlato bez strogo ograničene količine? Pa još dobijanje bez traćenja struje, kako to može da valja? Našao pre neki dan u šetnji čovek grumen zlata od kilo i po, to naravno ne vredi ništa, kad nije rad uložen u njegovo dobijanje. Uzmeš da glancaš go*no ceo dan i to je sad mnogo vredno go*no jer je mnogo rada uloženo u njega. Ko šljivi upotrebu, svrhu, smisao, kada imamo indoktrinaciju da kaže ljudima šta vredi? Nit mogu da gledam kakve sve besmislice pišeš, nit imam snage da ti odgovaram, al ti se vidim nikad ne umoriš.

Vrh Dno