optokapler
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 155
To nije nacin za ocistiti klimu. Napisao sam gore sve. Dzaba ti sprej.
Koliko znam To je koncentrat tj kiselina za ispiranje isparivača. Ne znam kako se ponaša za čišćenje turbine i plastičnih delova, mada po nekoj logici stvari trebalo bi biti dobro. Za kućne radinosti više je primenjiv neki odmašćivač poput Diplo, Smac, Axel Sgrasso..Za sredstvo za čišćenje, pretražite za "Mabosol" ima ga na oglasima i kod domaćih prodavaca. Pravi se rastvor sa vodom, jačina zavisi od zaprljanosti, najbolje u boce pod pritiskom.
Nemam taj džak ili vreću za pranje.To nije nacin za ocistiti klimu. Napisao sam gore sve. Dzaba ti sprej.
Kupiš na Ali ili Temu za 10-15e. Dobiješ i četkice i sve.Nemam taj džak ili vreću za pranje.
Skida se kompletna maska sa unutrašnje jedinice. Na donjem delu se sve drži na dve prednje žabice i više zadnjih žabica. Ostatak, tj. veći deo maske se drži na dva šrafa. Tek kada to skineš pristupaš pranju izmenjivača, skidanju kadice...Da, vidim da ima na Temu taj set za čišćenje.
Samo moraću da malo vidim, kod roditelja i na jednoj staroj klimi je filter, a onda i rebra koja se čiste, sa prednje strane klime, inače je valjda tako, ali na ovoj mojoj LG Dual Inverter je to gore na vrhu, sa gornje strane se pristupa filtrima, a valjda se onda i odozgo čisti, ili ne, moraću to da vidim. Nemam tu baš lak vizuelni pristup tome, ako je to sve odozgo.
Vjerujem da stanje klime zavisi koliko se koristi, ja sam za cijeli jun potrošio 4.17 kW na klimi, a na drugoj temi sam vidio da su neki toliko trošili dnevno.
Gdje si kupio crijevo sa prskalicom kod nas ili kinezi? I ja sam kontao uzeti tako, cini mi se da je lakse i bolje...Vreca s Temu ceka vec 2 mjeseca spremna. Crijevo 6 metara,nastavak za cesmu je tu. Spojit cu u kuhinju i lagano.
Valja i za ciscenje terase ljeti. Naci ce namjena jos pored klime.Ovo sam sve ja posebno uzimao. Crijevo 6 metara kupio na mjeru,imaju radnje koje režu koliko ti treba. Ove spojnice i prskalicu ima svaka radnja,bingo fis itd. Jedino ovaj mesingani nastavak sto se uvrne na cesmu e on je s Temu jer ovo nisam vidjao po nasim radnjama. Lakse ovako imas vrucu ,hladnu vodu,imas pritisak bolji. Ova prskalica 5 modova prskanja ima. Bolje nego one pumpice
Vidis o tome nisam ni kontao. Na onoj vreci i jest onaj odvod ko za k. Starom metodom cu ja. Najlon zaljepim ispod unutrasnje i dole veliku kantu stavim i voda samo klizi u kantuPazi samo da dobro namestis tu kesu, da se slucajno ne pomeri dok radis, jer ces na ovaj nacin imati mnogo vise vode nego sa pumpicom, lako moguce da nece sve uspeti odma da ode kroz odvod same klime pa da ne pocne da curi po zidu.
To je valjda ovo: Cleaning maintenance LG Dual CoolSkida se kompletna maska sa unutrašnje jedinice. Na donjem delu se sve drži na dve prednje žabice i više zadnjih žabica. Ostatak, tj. veći deo maske se drži na dva šrafa. Tek kada to skineš pristupaš pranju izmenjivača, skidanju kadice...
Planirao sam da uzmem jer se bavim svakodnevno ciscenjem, nije neka velika cena. Doduse jedino me plasi pritisak koji izbacuje da ne bude preslab, inace su to bacene pare!Da nema neko mozda nesto slicno:
Condensate Drainage Pumps, Hvac Coil Cleaning Machine - Wipcool
WIPCOOL is a national high-tech enterprise that focuses on providing customers with products in the air conditioning drainage, maintenance, and installation fieldwww.wipcool.com
Kakva su iskustva, je l' bolja stvar nego rucna prskalica za bastu koju vec imam.
Ne vjerujem da je slabiji pritisak nego na rucnoj pumpici za baštu. Meni ona zavrsava posao (za izmjenjivac, ostalo poskidam i turbinu i kadicu i sve), cistim samo svoju klimu, 1-2x godisnje. Jedino sto smara rucno podizanje pritiska (pumpanje).Planirao sam da uzmem jer se bavim svakodnevno ciscenjem, nije neka velika cena. Doduse jedino me plasi pritisak koji izbacuje da ne bude preslab, inace su to bacene pare!
Ovo je glupost....Da nema neko mozda nesto slicno:
Condensate Drainage Pumps, Hvac Coil Cleaning Machine - Wipcool
WIPCOOL is a national high-tech enterprise that focuses on providing customers with products in the air conditioning drainage, maintenance, and installation fieldwww.wipcool.com
Kakva su iskustva, je l' bolja stvar nego rucna prskalica za bastu koju vec imam.
Apsolutno netacno, zasto bi bila neupotrebljiva ako nema crevo? Gde da je zavlacis? Ako ima podesiv mlaz, sve moze da se predje.Ovo je glupost....
i rucna pumpa pravi sasvim dobar pritisak,
ali je neupotrebljiva zato sto nema crevo.
Znaci nije bitno da bude elektricna, nego treba pumpa sa crevom kako bi mogao da je zavuces.
Gde??Gde da je zavlacis? Ako ima podesiv mlaz, sve moze da se predje.
Ne znam za tebe, ali ja sve lepo operem prskalicom. Kacio sam slike pre, savrseno opere.Gde??
Kako ćeš tim da operes zadnju stranu spoljnje jedinice, ili gornju stranu unutrašnje?
I to sve pod pretpostavkom da si turbinu skinuo, jer sa crevom može i u turbinu da se zavuce bez skidanja
Danas uradjeno ciscenje. Ovo s crijevom je pun pogodak,puno lakse sve odraditi. Turbina samo naspricana zutim diplom i sve ostalo je odradio mlaz vode,nikakva cetkica nije koristena a cak su mi se i gljivice pocele javljati na turbini .Vreca s Temu ceka vec 2 mjeseca spremna. Crijevo 6 metara,nastavak za cesmu je tu. Spojit cu u kuhinju i lagano.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari