Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ne razumem, kako?

Snimi kako izlazi kod mene :

Screenshot_20250704_230112_com_alibaba_aliexpresshd_PlaceOrderActivity.jpg

Mizaran popust sa novčićima.
Isto 256.

Moras iz Coins sekcije da bi novcice povukao meni je oko 1500 skinuo plus MKda budes.

Prilozi

• IMG_5943.png
    IMG_5943.png
    391 KB · Pregleda: 49
I koliko dolara pored tih novcica?
31 долар и 2540 новчића тако да је 3170 динара било тачно, видех сад у апп банке.

@faXcooL

Пребаци новчиће на Мкд и отвори пар пута линк флеша па би касније требало да се појави попуст у делу за новчиће.

2 сонизона купљена, никад достављена, хвала, никад више!

Ja necu prezaliti sto nisam uzeo 512gb za nekih smesnih 15-16eu kad su bili lol

Bio je mnogo jeftiniji nekad ranije na nekoj rasprodaji, oko 18-20$ ili tako nesto.

Odavno nisam kupovao sijalice na Aliju (2-3god). U sustini sada ako ne nadjete neku dobru ponudu sa coins i ne isplati se. Imam neka nocna svetla sa GU10 sijalicama i svakih 2-3 meseca crkne jedna (LED kupovane ovde razne). Sad sam uzeo nekoliko komada cena je dobra (oko 0.3eur sa coins). Da vidimo samo trajnost.

Zar nimo tad uzimali one crne MLC?

Ne, prvobitno su ove sive isle za 10-13$, jer davali su i kupon od 3$ u pocetku.

Posle su isle i crne za oko 9$.

256GB verzija

Prekjuce mi je prvi put dostavljena Aliexpress posiljka (mala baterija za misa) putem Bex kurirske sluzbe za ovih skoro 20god koliko narucujem. Malo je reci da su teski indijanci. Prvo nikakvo ni sms ni viber obavestenje, kada sam rekao da nisam na adresi, kurir je rekao da ce paket ostaviti u paket shopu. Racunam dobicu neko obaveštenje sa adresom il nesto, nista naravno. Dosao tamo, morao da platim 100din za licno preuzimanje. Teska kaubojstina.

Prekjuce mi je prvi put dostavljena Aliexpress posiljka (mala baterija za misa) putem Bex kurirske sluzbe za ovih skoro 20god koliko narucujem. Malo je reci da su teski indijanci. Prvo nikakvo ni sms ni viber obavestenje, kada sam rekao da nisam na adresi, kurir je rekao da ce paket ostaviti u paket shopu. Racunam dobicu neko obaveštenje sa adresom il nesto, nista naravno. Dosao tamo, morao da platim 100din za licno preuzimanje. Teska kaubojstina.
Pa eto, odes na sajt BEX-a i procitas... Al' ajde, ja cu za tebe to da uradim ;) -

"Kurir će pokušati isporuku na Vašu adresu dva puta. Ukoliko niste bili na adresi, preuzimanje pošiljke možete izvršiti naredna 2 radna dana u izabranom paket shopu. Nakon isteka ovih rokova, pošiljka se vraća pošiljaocu. Izuzeci su kada primalac odbije prijem pošiljke, tada se pošiljka vraća pošiljaocu bez dodatnih zadržavanja."

AKS kuriri su probali da mene tako odrade, sa paketomatom, pa me nije mrzelo, okrenuo sam centralu, rekao o cemu se radi, da sam bio nedostupan, i nisam bio na adresi, i zena mi je rekla da se dostava vrsi dva puta i da ce ostaviti obavestenje da mi se posiljka sutra dostavi.

AKS - "Dostavu vršimo dva puta. Ukoliko i nakon drugog pokušaja dostave nema mogućnosti za isporuku, pošiljka se vraća pošiljaocu."

Odavno nisam kupovao sijalice na Aliju (2-3god). U sustini sada ako ne nadjete neku dobru ponudu sa coins i ne isplati se. Imam neka nocna svetla sa GU10 sijalicama i svakih 2-3 meseca crkne jedna (LED kupovane ovde razne). Sad sam uzeo nekoliko komada cena je dobra (oko 0.3eur sa coins). Da vidimo samo trajnost.
Ja dugo godina koristim i GU10 i E27 i E14... ali one - Corn, svugde sam ih stavio, ne crkavaju ali posle nekih par godina pocinju da slabe pa ih polako menjam.

Poslednja izmena:
Slagali su u naslovu - to je adapter na 2,4GHz

@r!sc!

Kakav problem si imao ?
Sa kojim ruterom ga uparujes ?

Kako beše za carinu i pdv - do 50e se plaća samo pdv, a preko i carina od 10%?
Zanima me od kog iznosa stvarno počinju sa zaračunavanjem pdv, koja je smislena granica od koje to rade (znam da ne naplaćuju za robu vrednosti par eura, ali računaju li pdv za robu od 1.000 rsd, recimo)?

@Toshiro Mifune

Zavisi sta narucujes i da li ide preko BG , NS ili Nisa...
Ako je to sto trazis dostupno na TEMU , naruci sa Temua

Zanima me od kog iznosa stvarno počinju sa zaračunavanjem pdv, koja je smislena granica od koje to rade (znam da ne naplaćuju za robu vrednosti par eura, ali računaju li pdv za robu od 1.000 rsd, recimo)?
PDV bi trebalo da se plaća na sve, ali nešto puštaju bez, a na nešto naplaćuju i to valjda metodom slučajnog uzorka (a u Nišu im je slučajni uzorak sve što ima praćenje). Ako je vrednost pošiljke preko 50€ onda ide 10% carine pa 20% PDV-a, tj. 32% odozgo plus 100 din carinski pregled i 60 din provizije Pošti za uplatu tog iznosa.

Tako je.

Što se tiče drugog dela pitanja, nema pravila, šarenilo. Kako koja carina i kako im šta padne pod ruku... Meni u NS su povremeno naplaćivali PDV + otvaranje paketa i na pakete od 2-3$ vrednosti, a i na 35$, a na recimo pakete od po 10-15 nisu još ni jednom. Bukvalno šta im se učini zanimljivo, oni rebnu.
Znam i za slučajeve da su paketi i iznad 50$ stizali bez dažbina, mada ne računaj na to.

Kome odgovara placanje Paypalom, ko nije provalio, samo skinite poslednju verziju aplikacije.

Hvala obojici. Znači verovatno rade po principu slučajnog uzorka, što znači da se većina pošiljki do 50e provlači bez pdv-a, ali se na to ne može osloniti.

@r!sc!

Comfast AX286 radi na 2.4G - nije dual bend
i treba da je uparen sa WiFi6 ruterom da bi postigao dobre protoke.

I sve je to tehnika koja se masovno proizvodi i uvek se nadje falican primerak

Hvala obojici. Znači verovatno rade po principu slučajnog uzorka, što znači da se većina pošiljki do 50e provlači bez pdv-a, ali se na to ne može osloniti.

Nikad mi ništa nije naplaćeno, čak sam poručivao i sat od 70e (Kinez stavio vrednost 20e). Možda jednom pre 10god pdv na neku bateriju za laptop. Sve ove sitnice prolaze bez pdva i carine

Vrh Dno