Nije bolji venting od tesle ni po ceni ni po opcijama.Momci hvala vam, znaci bolje venting nego tesla, ipak je to midea ?
Venting i tesla su dosta slični a razlika je što svaka tesla ima pomeranja krilca vertikalno na daljinski i na aplikaciju a venting nema.
Aplikacije su im iste 99posto. Tesla je i cenovno uglavnom bolja kupovina i skoro sam liku ugradio teslu sa grejačem tacne sasvim pristojnih gabarita a platio je oko 37k na ananasu. Taj model ima filter prašine ogozgo i mnogo lako se skida i čisti bez potrebe da otvaraš poklopac. Realno za te pare mislim da je bolja kupovina od svih marki jedino je VOX jeftiniji ali nisam našao adekvatan model za upoređenje.
Lepo pozoveš tog što ti uzeo 120e za ništa i kažeš mu da ti vrati pare ili će da ide prijava inspekciji. To je što se njega tiče a kad ti vrati pare pozoveš te sa pečatom da ti pregledaju gde curi freon i da reše problem. To nije baš uvek jednostavno i po mojoj proceni košta nekih 100-120e ali sa otklanjanjem kvara a ne samo vakumirane i dopuna.Imam sledeci problem sa klimom i garancijom, pa bi mi znacili saveti:
Naime, "prvi" majstori (preko izvodjaca) su mi ugradili klimu u Januaru (Mitsubishi HR25VF inverter). Testirana je taj dan i radila je. Par meseci kasnije, drugi majstor je dosao da mi pomeri unutrasnju jedinicu malko pomeri i nagne (razlog estetske prirode). Nisam bio u stanu i verovatno nije proverio uopste da li klima radi. U medjuvremenu, niko ne zivi u stanu.
Ja se useljavam sad u Junu, i ta klima koja je dirana ne hladi. Pokusavam da se izvucem na garanciju, to vidim da ce da potraje 10 dana. Zovem "prvog" majstora, ali on posto je svestan da je "drugi" pomerao unutrasnju (izvodjac je bio u stanu), okrivljuje "prvog" da freon curi jer nije nesto dobro uradio prilikom pomeranja. Zovem "drugog" da dodje u nadi da ce da prizna gresku i eventualno mi sitno naplati popravku. On mi lepo uzme 120e za freon i zamenu. Klima radi, ne ispusta freon, sve super. On okrivi samu klimu da fabricki verovatno nije imala freon. Sutradan opet ne radi klima. Sada kada ga zovem kaze da se vadim na garanciju, jer mora da se otvara spoljasnja jedinica (mogao je to da mi kaze kad je dolazio, govnar).
Ja popizdim, zovem opet ove za garanciju (Steelsoft). Oni traze pecat od ovlascenog servisa koji je ugradjivao klime. "Prvi" majstori jesu ovlasceni ali su svesni da je bio "drugi" da pomera unutrasnju jedinicu, pa verovatno ne bi ni hteli da daju pecat. A, drugi iako je rekao da saradjuje sa Steelsoft sada kada mu trazim pecat, kaze da vise nema taj pecat (govnar raspali).
Ubacio sam se u ova ***** ne znajuci koliko su rigorozne garancije za klima uredjaje. Plasi me situacija da je ceo uredjaj neispravan. Moracu da platim i demontazu i novu klimu i montazu. 😡
Bilo kakav savet koji bi mi pomogao da se izvucem na garanciju su dobrodosli.
Pozdrav i ne budite glupi kao ja.
Nije mi ni jasno za šta si ti platio 120e? Samo za dopunu freona?
Cenim da pošto ima freon mora da ima i firmu jer sada nije moguće to lako nabaviti bez licence tako da ili da popravi brljotinu ili ga prijavi inspekciji ako neće da vrati lovu.
Mada malo ti je i priča malo šuplja jer bi ti svakako trebao da imaš pečat na garanciji od prve montaže.
Poslednja izmena: