Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Da, mejl, zvali i potvrdili.

Ja sam zbrisao na vreme. ☺️

@momsab Koji god ruter da uzme ovek, veću brzinu od 940Mbps na jednom uređaju videti neće jer Orionov kombo ONT/ruter ima 4x1Gbe interfejse. Jedino da uspe da nađe neki XGPON/GPON SFP+ modul koji bi uspeo da natera da se sinhronizuje sa Orion OLT-om.

BRMx1RZ.png

Каква су вам искуства са новим Орион телеком бежичним интернетом?
Како се Интернет понаша током олује, грмљавине, падања кише?

Posto sam uzeo njihov 2,5gbps paket, sta mi je potrebno da bih ostvario tu brzinu na kompu? Imam maticnu koja ima 2.5gbps port, cat 7 kabl. Koji ruter bi mi to omogucio?
ukratko mora svakako Orion da ti omoguci tu uslugu a to nece uraditi :)

Note1: Please note that the modem connected to your ASUS Router must support LACP-IEEE 802.3ad to make sure WAN Aggregation works. If you are not sure the front modem/router support LACP-IEEE 802.3ad or not, please contact your ISP.

Pozdrav,
u potrazi sam za internetom do max 2000 dinara. Dvoumim se izmedju A1 Kućnog Neta koji je sad neograničen ali koliko sam čitao nikad ne dostiže deklarisane brzine. Vidim da orion ima Net bez ugovora, pa me zanima da li neko ima iskustva sa tim, konkretno bih uzeo neki od 200/20 ili 500/50, ali mi zvuči previše dobro da bude istina za tu cenu.

Geknula Orion optika u Bloku 62 na nekih 5m upravo...

Da, mejl, zvali i potvrdili.
Meni su rekli da ako hocu mogu da mi ostave N1 do kraja UO, reko sam da ne zelim, da je moja konacna odluka raskid, poslali papire na mail , popunio i vratio nazad. Posle zvali i dali mi app 6 mes gratis bez UO , posto sam raskinuo pa su oni kao brizni i izvinjavaju se, reko da nema potrebe ne zelim ni besplatno :)

Meni su rekli da ako hocu mogu da mi ostave N1 do kraja UO, reko sam da ne zelim, da je moja konacna odluka raskid, poslali papire na mail , popunio i vratio nazad. Posle zvali i dali mi app 6 mes gratis bez UO , posto sam raskinuo pa su oni kao brizni i izvinjavaju se, reko da nema potrebe ne zelim ni besplatno :)
Mene isto zvali kada sam vec sve obavio i instalirao novu optiku,ali i da nisam ne bih se vracao,televizija im i posle toliko godina jos uvek nije bas jaca strana,a frljaju se sa nekim net brzinama koje ne mogu ni da iskoristim, a placam ih.

Pozdrav,
u potrazi sam za internetom do max 2000 dinara. Dvoumim se izmedju A1 Kućnog Neta koji je sad neograničen ali koliko sam čitao nikad ne dostiže deklarisane brzine. Vidim da orion ima Net bez ugovora, pa me zanima da li neko ima iskustva sa tim, konkretno bih uzeo neki od 200/20 ili 500/50, ali mi zvuči previše dobro da bude istina za tu cenu.
Ja imam 2 optike od 200/20 u pripejdu i to radi sasvim korektno i punom brzinom. Ako u zgradi imate njihovu optiku, uzmi slobodno. Za wifi prikljucke ne mogu nista da kazem, to je druga prica.

Da bi dobio prepaid mora se najpre imati postpaid ugovor od makar godinu dana da bi oni dozvolili prepaid. Onda ide plaćanje uvođenja usluge od 6000+ dinara za osnovni paket.

Nego šta se dešava sa internetom? Nestalo ga je noćas još pre nego što je oluja počela (oko 4) i još ga nema a skoro će podne. Stavili su obaveštenje da će biti radovi na području Beograda, a interneta nestalo na području Novog Sada!

Evo ovako je bilo:

Moi: "Dobar dan želim prepaid internet."
Orionaš: "Naravno samo da uzmem podatke..."
Orionašica (iz pozadine): Domunđavanje i govori nešto Orionašu.
Orionaš: "A Vi niste već naš korisnik? Žao mi je ali to je ponuda za naše postojeće korisnike... morate prvo potpisati ugovor pa posle može prepaid"

Onda smo se dogovorili da ne bude dve već godinu dana ugovor.
Tako je bilo pre nekoliko godina.

Edit: Net je došao tek kada sam sam prijavio nestanak. Od onih obaveštenja iz call centra da korisnici iz NS-a budu "strpljivi" jer će net da dođe slaba vajda.

Koliko se čeka da ove mlatišume izađu na teren? Skoro 30. sati bez usluge..

Da li je moguce dobiti vise slotova za TV aplikaciju od 2?

Dva je definitivno premalo, ili neki nacin da se koristi mobilna app na TV?

Ja imam 3 bilo koja uređaja. Kad je bilo neko poskupljenje, ja pretio raskidom, a oni nudili da povećaju na 5 uređaja. Izabrao sam d mi cena ostane ista.
Mislim da mobilna app radi na onim jeftinim kineskim Android boxevima sa slimbox-om, ali nisam siguran.

Kod mene u centru Novog Sada trenutno prekid.
EDIT: Kratkotrajno, srećom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno