Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Bila je puna, 3x, vise engo sto sam ocekivao. Da sam odmah stavio novu gumu, bila bi i previse. Dopumpavanje na 1-2km i nije bas neko resenje, mada mozda te i dotera do kuce brze nego da pesacis.
stvar je u tome sto su to situacije koje ne mozes nikako da predvidis i ne znas da li ce ti trebati da pumpas nijednom ili 5x za redom.

To je zgodno da imas kuci a nije zgodno 100km od kuce gde nema struje, tu je i najgora pumpa vredna.

Mada ja nosim u bidonu za alat usb c kablic za ne daj boze pa se moze izvuci baterija iz telefona, koristio mi par puta za lampu koja se isprazni.

Do sada sam nosio veliku bateriju, ali sam je izbacio. Porucio sam malu 10k upravo za ove namene. Hteo anker kod nas, ali je neko okacio toocki u AE temi pa sam uzeo nju uz nadu da ce nekada da stigne.
Telefon verovatno moze da odradi jos 2 punjenja gume.
Inace, sve zavisi i gde se vozi. Ovo sa mostanicom je nakrcano naseljenim mestima, cak i autobusi prolaze. Nije kao da ne bih mogao da nadjem nekoga sa auto pumpom, punjacem za telefon, makar u pekari. Sve i kada zelim, jedva mogu da zadjem u divljinu.
Suze mi krenu kada vidim slike prirode sto ljudi ovde kace. ***, BG zivot

@TwistedMind

Imao sam sličnu muku kada sam vozio mtb, marfijev zakon, kada krene sve nizbrdo ide skroz do kraja i gurao bicikl tako 15 km.

Što se tiče pro biciklista, ja ih ovde često vidjam i stvarno idu kao munje ali uvek ih vidim kada mi dolaze iz suprotnog smera. Jednom ću zakočiti, okrenuti i pokušati da ih ganjam i ako uspem da im se nakačim, biće top 😁💪

Sport Tracker sam najviše koristio sve dok nisu tražili da lokacija bude non stop uključena. Inače po meni ima bolji interfejs od strave i drugih.

Super što ste se našli da vozite u paru, mnogo je bolje i lakše kada voziš sa nekim jer tu je neko da vuče tebe ali i ti njega.

I ja često ne slikam lepote Srbije jer realno slika ne može dobro da prikaže. Mora se to videti lično.

Ove nedelje od ponedeljka do petka, ne vozim bicikl zbog posla. :( Zanimaću se vežbanjem u kući.

Meni bi vredio ali cekaj strucnjake,ja sam subjektivan.

@nightmare

U eri 1x11 i 1x12, 2x11 i 2x12, oni stavili da bude 1x10.

70000 je mnogo za ovaj bicikl. Uvek sam naginjao da se kupi polovni bicikl ali kvalitetniji, odnosno sa boljom grupom delova.

Za taj novac na kp ili cikloberzi, možeš naći dobre primerke.

@mirza82
Naravno da nismo ništa slikali jer smo ko svekrve neke, ne zatvaramo :)
Mnogo tema za razgovor, a i vozili neke rute po prvi put pa smo bili koncentrisani na okoliš. Bilo je top.

@nightmare

U eri 1x11 i 1x12, 2x11 i 2x12, oni stavili da bude 1x10.

70000 je mnogo za ovaj bicikl. Uvek sam naginjao da se kupi polovni bicikl ali kvalitetniji, odnosno sa boljom grupom delova.

Za taj novac na kp ili cikloberzi, možeš naći dobre primerke.
Jel moze neka preporuka koja grupa da se gleda za slične novce i na šta da se obrati pažnja prilikom kupovine?

Vidis to i sam ne znam, uvek sam imao mtb, ali uglavnom bude gradska voznja.
Idealno bi bilo nesto za izmedju 😁
Okvirno max budzet bi bio nekih 1k evra bilo za novo ili polovno.

Ako je između, onda neki Gravel 2x10 ili 2x11 46/30 - 11/34 (da budeš u trendu)
ili ovako nešto (i sam bih voleo da ga imam):

Pa nesto slicno kao ovo, ali koji model da se uzme polovan sa solidnom opremom, ovaj Canyon nije jos dostupan, a i ako dodje kod nas ima da kosta bar duplo sigurno.

pogledaj na cikloberzi. ako nadjes nesto sto ti se svidja, mozes ovde da pitas da li vredi. kada vec tri meseca istrazujes, moze jos malo, znaci da neces bilo kakav bicikl do radnje i nazad

video nema veze sa tobom, samo ubacio

Evo ture od juče.
Vozio sa kolegom @r!sc!.
Dobra i za mene teža tura, priroda pelepa, al ništa slikali nismo. 😀

Ja iz Kragujevca da dodjem do Ćuprije pa da cepamo sva trojica rute 😁

Edit: Pitao sam nekoliko osiguravajućih kuća za osiguranje, samo mi jedna izašla u susret.

Stavke obezbeđenja:
Smrt
Invaliditet
Prelom kosti

Poslednja izmena:
a za bicikl?

pa dobro :D

ali opet za skup bicikl znaci osiguranje, samo mislim da u SRB ne postoji to....

cube je noviji, manje vozen, ali ima losiju opremu (mehanicke disk kocnice)

specialaized je vise rabljen, ali koliko vidim ovako na slikama ima bolju opremu (kvalitetnije, izdrzvljivije)

trebalo bi videti uzivo, probati, ovako ako gledam slike ja bih pre uzeo specialized, ali ne znam u kakvom je stanju, cube deluje novije ali ima losiju opremu (ne mnogo, ali je i skuplji 70eur)

deluje ok, ali opet toliko (skoro) kosta nov, ovaj nije nov :) ali deluje da nije mnogo vozen

ali Srbija... mozda ako mozes da spustis 150-200eur

ovako na slikama deluje ok, dt swiss tockovi

edit: pogotovo kada za 100eur vise imas carbon gravel

Poslednja izmena:

deluje ok, ali opet toliko (skoro) kosta nov, ovaj nije nov :) ali deluje da nije mnogo vozen

ali Srbija... mozda ako mozes da spustis 150-200eur

ovako na slikama deluje ok, dt swiss tockovi

edit: pogotovo kada za 100eur vise imas carbon gravel
Ovo vec deluje jako impresivno ☺️

Sport Tracker sam najviše koristio sve dok nisu tražili da lokacija bude non stop uključena. Inače po meni ima bolji interfejs od strave i drugih.
Super što ste se našli da vozite u paru, mnogo je bolje i lakše kada voziš sa nekim jer tu je neko da vuče tebe ali i ti njega.
I ja često ne slikam lepote Srbije jer realno slika ne može dobro da prikaže. Mora se to videti lično.
Ove nedelje od ponedeljka do petka, ne vozim bicikl zbog posla. :( Zanimaću se vežbanjem u kući.
Sportstracker je po meni ok programčić koji zadovoljava moje amaterske (hobi) zahteve, navikao sam se na njega.
U paru je najbolja vožnja, di max 4 čoveka, sve preko je previše u rizično po meni.
Sam kada vozim mi ja kao da sam osuđen na robiju.
Ovog puta sam ja bio teretna prikolica. :D

@mirza82
Naravno da nismo ništa slikali jer smo ko svekrve neke, ne zatvaramo :)
Mnogo tema za razgovor, a i vozili neke rute po prvi put pa smo bili koncentrisani na okoliš. Bilo je top.
Od muke sam više pričao nego motao. :ROFLMAO:
Mnogo tema, priči nikad kraja.
Najslađe je kada se ide u nepoznato, tu je čar videti nešto prvi put.
Bilo je odlično.

Ja iz Kragujevca da dodjem do Ćuprije pa da cepamo sva trojica rute 😁

Edit: Pitao sam nekoliko osiguravajućih kuća za osiguranje, samo mi jedna izašla u susret.

Stavke obezbeđenja:
Smrt
Invaliditet
Prelom kosti
Dogovoreno, javi se kada budeš mogao, pa da se organizujemo za neku turu.

Ja ću sad u subotu da idem preko Rekovca za Jagodinu pa iz Jagodine preko Dragocveta nazad ka Kragujevcu. Ako hoćete da se nadjemo u Jagodini pa da idemo prema prema Sabanti, posle možete da se obrnete i da rokate nizbrdo do Jagodine.

Nazad
Vrh Dno