Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Potrebna mi je pomoć ako se neko razume. U petak od 02h do 06h su trebali da mi prebace broj iz MTS mreže u Yettel mrežu i od petka MTS kartica mi nije aktivna a nije ni Yettel.
Kad sam pozvao Yettel, oni su mi rekli da MTS nije prebacio broj i da vidim sa njima šta se dešava, a kad sam pozvao MTS oni kažu da su ga prebacili i da vidim sa Yettel-om što ne mogu da aktiviram u njihovoj mreži. Na sajtu RATEL-a stoji da je broj u MTS-u a kad se pozove broj ide poruka od MTS-a da je izabran nepostojeći broj. Da li mogu od MTS da tražim pismeno da su oni uradili sve što treba za prebacivanje broja. Situacija je izuzetno neprijatna jer ni jedni ni drugi ne žele da se potrude da problem se otkloni a ne znam na koji način mogu da ih nateram da to reše.
Mene su tako mučili 4 dana .
Nemoj te da Vas išta čudi .
Još ako ste bili Post Paid , sve je moguće ...

Zovi oba operatera i trazi da otvore tiket. Zvanično da postoji problem. Ovako te samo otkače...

50% na pretplatu i dalje radi, ali isključivo uz zahtev za prenos broja... Istekao mi i drugi Soko lite, nudili 10%,20%,30%...ma bezte bre... Hteo da idem na copy/paste, ali može samo ako je broj na KT, sokolcicu i tim minimalnim tarifama, a imam 2 KT po extra cenama i nisam hteo da ih diram... Na kraju morao podneti zahtev za prenos broja kako bi izvukao max uslove... Mozes divaniti sa njima i natezati oko veće popusta, ali ga neće dati dok ne pokreneš prenos..

50% na pretplatu i dalje radi, ali isključivo uz zahtev za prenos broja... Istekao mi i drugi Soko lite, nudili 10%,20%,30%...ma bezte bre... Hteo da idem na copy/paste, ali može samo ako je broj na KT, sokolcicu i tim minimalnim tarifama, a imam 2 KT po extra cenama i nisam hteo da ih diram... Na kraju morao podneti zahtev za prenos broja kako bi izvukao max uslove... Mozes divaniti sa njima i natezati oko veće popusta, ali ga neće dati dok ne pokreneš prenos..

Prenos u A1 pretpostavljan?

Da, zahtev za prenos u A1 radi sigurno ali mene interesuje da li radi zahtev za yettel?
Naime, ženi mi je istekao ugovor u mts-u i kad bi podneli zahtev za prenos u A1 postoji velika šansa da je pozovu a de se ona ne može javiti, često je zauzeta ili na sastancima. Koliko shvatam, ako se ne javiš, odobre prenos.
E sad, za yettel nije problem, nek joj prenesu ali ako prenesu u A1 jeste problem jer na našoj lokaciji A1 signal kao da ne postoji iako je Beograd u pitanju.
Da li daju iste uslove i za zahtev za prenos u yettel? Ja sam nešto sumnjičav s obzirom da su yettel i mts u poslednje vreme maltene ista kompanija, odnosno pod istom kapom.

Mislim da radi i sa yettelom, svojevremeno sam i tamo podnosio zahteve, i prolazilo je,sad sam poslednja 2-3 puta u a1,samo zato sto mi je lakse do njega.

Drugarica ima neki SBB paket - fiksni, TV i internet. Ne trebaju joj ni fiksni ni TV, samo bezveze plaća skoro 5.000.

Pitanje: Koja je najbolja opcija da u kući ima samo internet, bez TV-a i fiksnog? Nudi li šta MTS na tom polju, pošto kod njih već ima mobilni telefon na Soko lite tarifi? Može li tu nešto da se upakuje?

Mogao bih da guglam, ali nemam više živaca, tako da ako je neko bio u sličnoj situaciji - molim za savet.

Unapred zahvalan.

Drugarica ima neki SBB paket - fiksni, TV i internet. Ne trebaju joj ni fiksni ni TV, samo bezveze plaća skoro 5.000.

Pitanje: Koja je najbolja opcija da u kući ima samo internet, bez TV-a i fiksnog? Nudi li šta MTS na tom polju, pošto kod njih već ima mobilni telefon na Soko lite tarifi? Može li tu nešto da se upakuje?

Mogao bih da guglam, ali nemam više živaca, tako da ako je neko bio u sličnoj situaciji - molim za savet.

Unapred zahvalan.
Mts Box2 sa 50% popusta (fiksni+ optika)...

Da li neko zna da li paket Soko Lite ima roming net bonus 3+3gb, ili 6+6gb? Meni u app stoji 6/6, ali nisam siguran, jer je ranije bilo 3+3, pa su pojacavali pakete

tako pise - 6gb, ali ranije koliko se secam, a postoji mogucnost da se ne secam dobro, je pisalo 3gb, ali je bilo dodatnih 3, kada se ovih prvih 3 koja pisu potrose. Zato pitam da li je sada 6, pa kad se potrosi jos 6, ili je to sve ukupno.

1750684314029.png
odbijam da verujem da ne znaš šta znači kosa crta / kad proveravaš stanje PREOSTALOG SAOBRAĆAJA

to znači da imaš ili neki nestandardni bonus sadržaj posebno dodeljen na tvom broju za roming ili ti se nije lepo resetovao i dodelio redovan sadržaj iz paketa.
Ponavljam, za Soko Lajt, mesečno se dobija 6 GB mesečno, što je jasno i navedeno u prilogu ugovora koji si potpisao.
Pritom, nisi ni naveo da li si već tokom tekućeg juna meseca potrošio svih 6 GB pa dokupio još 2 GB rominga ili ne.

to znači da imaš ili neki nestandardni bonus sadržaj posebno dodeljen na tvom broju za roming ili ti se nije lepo resetovao i dodelio redovan sadržaj iz paketa.
Ponavljam, za Soko Lajt, mesečno se dobija 6 GB mesečno, što je jasno i navedeno u prilogu ugovora koji si potpisao.

Ne znam za nestandardni bonus, znam da sam dok nije bio pojacan paket imao 3/3 (pod pretpostavkom da znam sta je kosa crta), nakon cijeg isteka sam imao dodatnih 3. I to znam da nije pisalo odmah, nego tek nakon sto potrosim (novih 3/3). Medjutim od kada su pojacali paket stoji 6/6. Zato sam se pitao koliko dodatnih gb imam, i da li imam. A i aplikaciju su menjali, pa verovatno zato sada ne stoji pokazatelj kada krenu da se trose ti dodatni bonus gigabajti

5813.jpgReko i ja da proverim kad vec citam.
Net 1000 mi nisu ni skinuli,taj dodatak jos sa stare Omorike.Pri obnovi na Soko lite ostavili

@alek6legenda to što ti pominješ ne postoji još od novembra meseca, od kako su startovali novi paketi, gde više nema dupliranja roming gigabajta.
Šta stoji u prilogu ugovora za sadržaj i benefite paketa ?

Ako si potpisao ugovor posle novembra onda je sigurno ovako kako jason13 kaže. Ako si ranije, moguće da im se vuče neki bag od pre kad su imali te bonuse.
Mada se ja ne bih pouzdao u to, da mi posle ne naplate papreno jer su papirološki pokriveni i svi su prebačeni na nove pakete

Ako si potpisao ugovor posle novembra onda je sigurno ovako kako jason13 kaže. Ako si ranije, moguće da im se vuče neki bag od pre kad su imali te bonuse.
Mada se ja ne bih pouzdao u to, da mi posle ne naplate papreno jer su papirološki pokriveni i svi su prebačeni na nove pakete
Za preko stavim A1 Tomato karticu, kada se potroše 6gb i nema brige

U avgustu 2023. sam potpisao.

Zato sam i pitao, bas zbog toga, da ne bude posle jeste 6 nije 6 jeste 8 nije 3, pa izvolite gospodine racun.

Dakle gledam sada tj citam zadnje postove,a u drugom tabu FF gledam cene MTS postpaid paketa.MTS tako cudno daje opis ispada,samo "Kontrola Troskova" 1200dinara i "Omorika S" 2600dinara,imaju mogucnost ceo mesec neograniceno min/sms ka svim mrezama...uz nesto malo interneta?Dakle delju sa cenama svi jedva sam u Yettelu izvukao Yettel 20 uz 50% popusta,na 2g. fingirao prenos broja u Globaltel oni cutali 4 dana pa zovu.Nude neki paket 100min/sms ka svima za 800d mesecno,ja uvijam reko da razmislim nazovite sutra.Zove lik tacno u podne sutradan i pita sta sam resio,ja kao iz topa a moze li Yettel 20 uz 50% popusta bez kupovine telefona...on se nasmeja kaze a sto ne bi moglo.I tako sam dobio Yettel 20 paket po 1450d mesecno.Neograniceni pozivi/sms ka svim mrezama+20Gb mesecno+jedan slot sve drustvene mreze caste po 10Gb za svaku.Jeste to lepo ali proci ce i te 2g. sta onda,neverujem da bi opet dali isto?Sa druge strane kad bude bilo to isteklo prelaz u MTS,najblaze receno paketi su im prilicno cudni i poskupi...ima dotle jos ali zasta sta tada kad prodju te 2g.?A vec sam jednom nogom u MTS-u naime kao bivsi korisnik SBB Total Tv,prodajom istog sada sam korisnik mSAT Plus paketa cena 1900d.Da se nasalim da imam ko Mask love ok,ali nema obican prosecni gradjanin :unsure:

Dakle gledam sada tj citam zadnje postove,a u drugom tabu FF gledam cene MTS postpaid paketa.MTS tako cudno daje opis ispada,samo "Kontrola Troskova" 1200dinara i "Omorika S" 2600dinara,imaju mogucnost ceo mesec neograniceno min/sms ka svim mrezama...uz nesto malo interneta?Dakle delju sa cenama svi jedva sam u Yettelu izvukao Yettel 20 uz 50% popusta,na 2g. fingirao prenos broja u Globaltel oni cutali 4 dana pa zovu.Nude neki paket 100min/sms ka svima za 800d mesecno,ja uvijam reko da razmislim nazovite sutra.Zove lik tacno u podne sutradan i pita sta sam resio,ja kao iz topa a moze li Yettel 20 uz 50% popusta bez kupovine telefona...on se nasmeja kaze a sto ne bi moglo.I tako sam dobio Yettel 20 paket po 1450d mesecno.Neograniceni pozivi/sms ka svim mrezama+20Gb mesecno+jedan slot sve drustvene mreze caste po 10Gb za svaku.Jeste to lepo ali proci ce i te 2g. sta onda,neverujem da bi opet dali isto?Sa druge strane kad bude bilo to isteklo prelaz u MTS,najblaze receno paketi su im prilicno cudni i poskupi...ima dotle jos ali zasta sta tada kad prodju te 2g.?A vec sam jednom nogom u MTS-u naime kao bivsi korisnik SBB Total Tv,prodajom istog sada sam korisnik mSAT Plus paketa cena 1900d.Da se nasalim da imam ko Mask love ok,ali nema obican prosecni gradjanin :unsure:
Total Tv drži Mts a SBB kablovsku Yettel.
Sto se tice popusta ,biće i toga dalje sve dok ima konkurencije .Bore se oni međusobno. Nesto gledam ,pripejd vise nije toliko loša varijanta.Ima dobrih dodataka.Koliko se toga potroši iz pretplate,...
Meni lično, sledeće god.istice za Soko Lite 40% popusta ,ozbiljno razmišljam o pripejd,pogotovo što imam i službeni broj.

Ja iskreno ne znam kako može ista biti bolje od soko lite koji je oko 1000 prvih 12 meseci a posle je koliko, 1600-1700? Znaci sve ti je neograniceno, ni u jednom trenutku ne mislis o potrosnji, cak kad odes preko imas 6GB neta i neograniceno sve u Austriji, Nemackoj, CG, BiH… Samo 1GB za EU je 1000 din u nekim mrezama cini mi se pa sad sracunaj koliko i tu ustedis. Ako ti treba malo manje od toga a ti uzmes jos malo jeftiniju omoriku, sad je skoro sve isto kako su uveli mtel plus za sve pakete… Nije mi drago ali moram priznati da mts ubija sa ponudom, naravno samo ukoliko gledamo sa 50% popusta. Opet sve to ide subvencionisano iz budžeta svih građana ali to je vec moralna? dilema pojedinca

Edit: Jos ako cemo da guramo do kraja, ima box4 za 3400 ili ovaj beli za 3700 sa ekstra optikom, hbo itd… Znaci za 2k dobijas optiku i hbo i tv ako to neko i gleda. Kod ostalih ti je samo neki skrnav internet 1500-2000 din

Vrh Dno