Šta je novo?

Amazon Fire TV

Kupio sam Amazon Fire stick(2.gen.)2023 iskljucivo zbog gledanja filmova i serija u 4K rezoluciji na Netflixu.Tv je Hisense U7QF 55".Potreban mi je savet oko dodatnih podesavanje slike i zvuka(koristim i sound bar Hisense).Isto tako daljinac od stika ne mogu da koristim za sve opcije koje su na njemu.Procitao sam skoro celu temu ali nisam uspeo da pronadjem bas sto mene interesuje.Ako moze pomoc ili na stranicu gde se otprilike nalazi odgovor mog upita.
Na hisense ukidaš sve post processing funkcije, sharpness i ostalo.
Ako želiš, možeš da ispratiš ovog lika i njegoova podešavanja

Kada dođem kući, probaću da nađem koji kod sam iskoristio za taj tv pa da ti javim za daljinac

Kupio sam Amazon Fire stick(2.gen.)2023 iskljucivo zbog gledanja filmova i serija u 4K rezoluciji na Netflixu.Tv je Hisense U7QF 55".Potreban mi je savet oko dodatnih podesavanje slike i zvuka(koristim i sound bar Hisense).Isto tako daljinac od stika ne mogu da koristim za sve opcije koje su na njemu.Procitao sam skoro celu temu ali nisam uspeo da pronadjem bas sto mene interesuje.Ako moze pomoc ili na stranicu gde se otprilike nalazi odgovor mog upita.
IR profil je Code group EU 2. Sa tim profilom mi rade sve komande.
A prilikom setupa sam normalno stavio hisense tv. ne secam se sada bas svih detalja.

Uspeo sam sa Code EU2.Morao sam da ubacim i sound bar zbog pune kontrole sa Fire daljinskog.Imam jos jedno pitanje.Poslao sam sliku sa tv o signalu.Ako mozes da napises tvoje misljenje.Da li ovako treba da izgleda signal preko stika.Film je sa Netflixa.Buni me Kodek koji nije dostupan i sve ovo ispod?

Prilozi

• IMG_20250621_084646.jpg
    IMG_20250621_084646.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 36
Ne moze tv da zna kodek ako pustas sa sticka. To je ako pustas film direktno sa tv kroz vidaa, a ovo ispod kodeka je, pretpostavljam, za signal sa antene, sto takodje ne koristis.
Ne traumiraj se, sve je ok.
Mozes da produzis radni vek tv tako sto ces u podesavanjima da ukljucis adaptive hdr, odnosno, da se hdr pali samo kada video podrzava, a ne da radi stalno. Stick default stalno ima.
Brightness se napuca kada je hdr ukljucen, a meni su i boje prezasicene u menijima, tako da nema potrebe za time.

Mislim da samo na FS Max može da se ugasi taj forsirani hdr, bar je tako bilo ranije.

Ne moze tv da zna kodek ako pustas sa sticka. To je ako pustas film direktno sa tv kroz vidaa, a ovo ispod kodeka je, pretpostavljam, za signal sa antene, sto takodje ne koristis.
Ne traumiraj se, sve je ok.
Mozes da produzis radni vek tv tako sto ces u podesavanjima da ukljucis adaptive hdr, odnosno, da se hdr pali samo kada video podrzava, a ne da radi stalno. Stick default stalno ima.
Brightness se napuca kada je hdr ukljucen, a meni su i boje prezasicene u menijima, tako da nema potrebe za time.
Mene interesuje odakle 8bita kada u stiku ima podesavanja a i podesen je na 10bita.Ima jos tu nedorecenih stvari kao format boje RGB i primarna boja??

Mislim da to zavisi od netflixa. Kod mene je podseno na max 12bita i boje na auto pa neka bira sta mu se svidja

I ja sam podesi na 12bita ali u statusu slike u podesavanju kao na slici je 8bita.Ako imas isti model tv proveri,mislim da model ovog tv U7QFnije bas sposoban da istera pun kvalitet.Ja sa u preplati premijum paketa.

Jel Firestick blokira nekome Stremio+Torrentio, nista ne otvara?
Imam obican , 4K i 4k second gen svuda isto.

Nije do neta Nvidia Shield na istoj mrezi Stremio radi.

Narucio sam fire tv stick 4K Max sad za Prime day preko Francuskog naloga. Ponecu ga u Srbiju, da li ce raditi stick sa francuskim nalogom iu Srbiji?

Можеш креирати и свој налог у Србији, стик ће радити најнормалније.

Radiće bez problema, ali da bi imao veću lokalnu ponudu treba imati Prime nalog te zemlje, britanski prime nalog uz vpn dobijaš UK tv programe plus sport koji je Amazon otkupio, uz US prime dobijaš uz vpn sve US tv kanale, plus Pluto tv , tako da osnovni "paket" Netflix, Prime, Disney to će funkcionisati ...elem bez brige ako hoćeš više Prime nalog i vpn ili smart dns

Radiće bez problema, ali da bi imao veću lokalnu ponudu treba imati Prime nalog te zemlje, britanski prime nalog uz vpn dobijaš UK tv programe plus sport koji je Amazon otkupio, uz US prime dobijaš uz vpn sve US tv kanale, plus Pluto tv , tako da osnovni "paket" Netflix, Prime, Disney to će funkcionisati ...elem bez brige ako hoćeš više Prime nalog i vpn ili smart dns
Ionako cu otkazati taj prime pre isteka Free 30 dana. Aktivirao sam Prime samo zbog popusta i dostave. Jedino sto planiram gledati preko fire stika je MAX.

Htedoh nešto slično da pitam, Stick 4K naručen sa amazon de - da li će ARD, ZDF i arte aplikacije sa amazon store raditi u Srbiji sa lokalnog naloga?

Amazon Fire Stick do sada je bio u HDMI ARC na Hisense tv U7QF.Sound Bar Hisense je sada na HDMI ARC,u koji HDMI port ukljuciti Stick da bude u funkciji sa 4K rezolucijom i Dolby Atmos?

Kod mene Hisense 50' HDMI arc soundbar Fire stick HDMI port 2, Roku Stick HDMI 3 na tv audio passthrough i dobijam Dolby Atmos, a imam i vaijantu hdmi dva ulaza u soundbar Majority Sierra, sto su dodatna dva hdmi ulaza

Probacu sutra tvoju varijantu prikljucivanja.Ja sam odradio tako da je sound bar(out HDMI ARC) u tv HDMI ARC a u sound bar HDMI in Amazon fire stick.

1. Povezivanje:​

• Fire Stick mora ići u HDMI IN na soundbaru (ne direktno u TV).
  • Iz HDMI OUT (ARC ili eARC) na soundbaru ide HDMI kabl u HDMI 1 (ARC) port na TV-u.

Da li ti radi tako kako si povezao? Ako radi, onda nema razloga da menjas.
Koliko hdmi konektora ima uopste taj soundbar? Po netu vidim da HS205 ima samo jedan za povezivanje sa TV.
Ako ne radi onda probaj ovako
Soundbar povezujes na tv preko jednog hdmi kabla
firetv stick u tv u hdmi 2. Ono sto je caka sa hisense TV je da portovi ne dolaze podeseni za dolby vision i atmos vec da mora da se omoguci da to radi kroz podesavanja.
U sound podesavanjima na tv biras da se koristi arc za zvuk, a ne tv speakers.

Generalno danas sve opcije povezivanja Sound Bar Hisene AX5125H,Fire Stick Amazon 4K i tv Hisense U7QF su sledece i najbolje.Sound Bar sa HDMI ARC na Tv HDMI ARC,Amazon Fire Sick 4K u Sound Bar u HDMI IN.Dobija se rezolucija u 4K i sve opcije Audio,Souraound i Atmos.Sve ostale varijante smanjuju rezoluciju ekrana na FullHd i bez Audio Atmos i Souround.

da li tako imas dolby vision na tv

Pluto TV, Xumo Play, Tubi Tv... ništa od navedenih nema u appstore-u. Ne rade ni sa US vpn serverom, šta radim pogrešno?

Nazad
Vrh Dno