Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

LA08018....HU pošiljka, mislim da je do lokalne 11030 pošte, nema šanse da je paket zaista i dalje u GPC-u:

12.06.2025 03:27:0910200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
10.06.2025 11:11:21RSBEGCОтпремa
10.06.2025 11:02:2911003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
04.06.2025 16:36:00 Пријем

Imam jednu abnormalnu situaciju,pa ako neko ima ideju kako da izvedem da posiljka stigne do mene bio bih beskonacno zahvalan

Tj jos pocetkom aprila covek iz Meksika mi poslao paketic,ja mu dao moju adresu u Srbiji,on tako i napisao na paketu i poslao.....posiljka krenula ,posle 10 dana napustila Meksiko (?) putovala sedam dana i stigla u Prag,Ceska....odmah mi je to bilo sumnjivom,postavljao sam ovde screenshotove,javili se ljudi i tvrde da je to normalno,da je to samo jedna od "stanica" na putu ka Srbiji,da nece direktno iz Meksika da ide u Srbiju itd,itd....medjutim ispostavilo se da to ipak nije normalno,jer su Česi uzeli da carine pošiljku (?!) i kad su videli da nema češke adrese,oni vratili pošiljku u Meksiko (?!?!).....ja obavestio meksikanca da se pošiljka vraća,ne razumem zašto,on mi kaže da čim stigne do njega,poslaće je ponovo....i kad je konačno stigla do njega nakon neke 2 nedelje,on mi pošalje ponovo....

Opet mučenje,izlazak pošiljke iz meksika 10 dana,putovanje od 7 dana i na moje zaprepašćenje vidim jutros status da je pošiljka opet stigla u Češku,tj Prag (?!?!) i Češka stoji kao "destination country" :eek::eek::eek:

Snimak ekrana 2025-06-17 080447.png

Znači opet će verovatno glupi česi da uzmu da je carine i shvatiće da nije za češku i umesto da je pošalju u Srbiju,oni će verovatno da je vrate ponovo za Meksiko...:sick::sick:

Pa ***,da li neko ima ideju šta se ovde dešava već dva puta?.....kako je moguće da neka pošiljka iz tog jebenog Meksika stigne do Srbije a ne do Češke?.....da li postoji neki druga pošta kojom bi čovek mogao da pošalje i da zaista stigne do Srbije,tj na adresu koju je on naveo?......msilim,stvarno neverovatno,gledam i ne mogu da verujem šta se dešava...😳

Da li je uopšte moguće da neka pošiljka koja je poslata iz Meksika stigne u Srbiju? :oops:

Poslednja izmena:
Ocigledno jedino brzom postom tipa DHL, FedEX itd...
Ili je on pogresno napisao adresu.
Al brzom postom em ti stigne za najvise cca 7 dana em ce ti sigurno stici na adresu, jeste da ce te kostati vise, al ako ti je to unutra jako bitno j b g.

Covek nije pogresno napisao adresu,slikao mi je paket i stoji adresa koju sam mu dao gde da posalje......zasto stize stalno u Cesku a ne u Srbiju,mislim da bih dao 50 eura da saznam :eek:

Realno niko od nas ti ne može dati neki savet jer ne znamo šta piše na adresnici

Pa piše moja adresa (i SERBIA velikim slovima),kazem meksikanac je slikao paket pre nego sto ga je poslao i poslao mi sliku....znaci ko uzme taj paket u ruke nemoguce da ne vidi ogromnim slovima napisano SERBIA...kako sad to oni glupi česi ne vide,nije mi jasno

Odeš u Češku na pivo (odlična piva imaju) i rešiš problem.
Po trakingu pošiljka je za Srbiju i naša pošta je obaveštena da postoji pošiljka.
Ako su bili takvi statusi za prethodno slanje može biti da je neka roba koja ne može da se šalje na takav način i zato česi vraćaju.

Ma nemoguće da je roba koje ne može da se šalje tako,unutra je omanja igračka,tj akciona figura :)

Poslednja izmena:
Sto ne vidis preko DHL ako ti je bitno to?
Igracka kazes, a sta je u igracki😂😂😂 mozda zato vracaju ko zna sta su na rengenu videli😂

Evo najnoviji današnji status "item presented to import Customs".....znaci opet uzimaju česi da ga carine.....:sick::sick::sick::sick::sick:

Opet onda moram da čekam da stigne nazad u Meksiko,pa da zamolim prodavaca da pošalje DHL om ili Feedexom uz doplatu za veću poštarinu...jer ovom običnom "registered mail" ne može da stigne do Srbije....neverovatno :oops:

Ali ne mogu da se načudim,uzme taj češki carinik ili ko već paket u ruke i vidi da nigde na njemu nema češke adrese nego velikim slovima ispisano SERBIA,pa da li se zapita koji će andrak onda to tu u češkoj??...i što vraćaju onda nazad u Meksiko,što ga ne proslede dalje za Srbiju??

Moguce da je nesto sto je zabranjeno za uvoz u Cesku pa ga zato vracaju, znam da nije krajnja destinacija Srbija ali izgleda da ne sme da se krsi ni propise zemlje u tranzitu.
Ne znam nagadjam.

Probaj da nadjes neki mail kontakt ceske carine pa im pisi , pitaj sta je u pitanju. ima lepo tracking code iz kog se vidi da je posiljka za Srbiju a ne za Cesku, inace bi sajt za pracenje stavio destination country Ceska a ne Srbija

Temu je odredio AKS Express kao kurira, jel' treba zasebnu app da skinem (osim Direct4.me), dodatne troškove možda, da li bilo šta rade drugačije od pošte?

Imam neki cudan status kod LA....HU posiljke (pisma), nisam se susretao do sada. Naime, juce, tj. 16.6. je status (i na postinom trekeru) da je primljena u Madjarskoj, a jutros me obaveste "delivery attempt unsuccessful", sto je nemoguce da za 1 radni dan bude primljeno u Madjarskoj, poslato nasima na izmenicnoj, oni u GPC, pa do lokalne poste i meni na vrata.
Da li je u pitanju bug neki? Jel imao neko slicnu situaciju?
Na sajtu poste i dalje stoji samo HU-HU 1005 - prijem.

LA08018....HU pošiljka, mislim da je do lokalne 11030 pošte, nema šanse da je paket zaista i dalje u GPC-u:

12.06.2025 03:27:0910200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
10.06.2025 11:11:21RSBEGCОтпремa
10.06.2025 11:02:2911003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
04.06.2025 16:36:00Пријем
Sigurno da je do pošte, jer je meni jedna LA0802...HU sa istim statusom i istim datumom kao i kod tebe uručena posle dva dana (14.06.), pošta 11120 Beograd, Kraljice Marije.

Imam neki cudan status kod LA....HU posiljke (pisma), nisam se susretao do sada. Naime, juce, tj. 16.6. je status (i na postinom trekeru) da je primljena u Madjarskoj, a jutros me obaveste "delivery attempt unsuccessful", sto je nemoguce da za 1 radni dan bude primljeno u Madjarskoj, poslato nasima na izmenicnoj, oni u GPC, pa do lokalne poste i meni na vrata.
Da li je u pitanju bug neki? Jel imao neko slicnu situaciju?
Na sajtu poste i dalje stoji samo HU-HU 1005 - prijem.
Zanemari i prati na sajtu nase poste

Kada pise na temu za paket
Postupak carinjenja
Obavestite preduzeće za carinsku proceduru da preuzme
BEG

Koliko dana to pise ja kolliko se secam 3 dana? Posle ide carinjenje?

Cao ljudi, imam posiljku RE...NL postnl poslata, kako ide za carinu, posto sam imao vec jednom paket koji je vrednosti bio oko 1000€ isto postnl i nije isao na granicu , i sad imam jos jedan paket postnl vrednosti 300€, da ga ocekujem da se carini ili ce isto da prodje kao i prosli
(vrednost je stavljena na paketu 50€ oba puta)

Izgleda je neka shiping akcija u toku ,dobijam LA HU i za sitnice od 3-4 $

Tumači da je za carinjenje, ostaće tamo dok ne carine. Prati pa ćeš videti kada puste.

Ma sta da carine, obicna A3 format tabla-plaketa koju mi salje prijatelj.

Ne znam sta je, samo tumačim status pošiljke.

Zna li neko, ove SF express pošiljke sa brojem za praćenje SF pa 13 cifara, da li se prate do uručenja ili samo do ulaza u Srbiju?
Na 17track je stigla potvrda da je uruceno (po urucenju naravno). Na sajtu nase poste ovaj broj nije mogao da se prati. Nigde nisam naisao na promenu broja u standardni format. E sad da li je dodeljen taj novi broj ne znam posto pakovanje nisam video.

Da li se sa paketomata poste moze podici paket pozivom sa drugog broja? Ili mora sa ovog koji je unet

Cekam paket iz Subotice...Juce me zove kurir, otisao na drugi kraj grada paket... On u cudu kako i zasto, kaze vratice i stize danas. On ga vrati, ovi nocas ga opet posalju u pogresnu postu...

Prilozi

• Screenshot_20250620_154411_Pota Srbije.jpg
    Screenshot_20250620_154411_Pota Srbije.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 25
Svaka čast kineskoj braći, narudžbina poručena 17. Juna ujutru, onda nikakav update do jutros, stiglo "Пријем" na rs_post za LR...NL paket.
Očekujem da naši drže paket mesec dana min.

Ma propast, moj LA...HU paket koji je 12.06. izašao iz GPC-a još uvek nije skeniran u lokalnoj pošti 11030 Banovo brdo, stigla još 3 komada sa istim statusom od 14.06. Ali šta reći kada im je trebalo 4 dana za isporuku post ekspres pošiljke.

Drugaru naručio par na NBGD poštu 11070, uredno LA Hu stižu za 15ak dana.

Nazad
Vrh Dno