Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Bilo bi lepo da takve informacije stoje u prvom postu kao objašnjavanje osnovnih stvari umesto onih linkova...
Hvala!

Znači stiže iz Holandije, onda mogu da očekujem ubrzo paket :D

Bilo bi lepo da takve informacije stoje u prvom postu kao objašnjavanje osnovnih stvari umesto onih linkova...
Hvala!

Zavisi, Holandija je izgleda generalni hub za dosta pošiljki, treba nekad vremena da dođe do nas (pričao sam sa njima, kažu da je obično brzo kod njih na aerodromu ali da zna zaglaviti).

Stigla zbindžovano 4 paketa, naručena pre 39, 47 i 64 dana. Smejurija, ne kupujem više ništa preko 300 dindži.

Dobio sam posiljku narucenu na ebay ali je ista roba i sve isto kao i da je sa aliekspresa. Prvo su stavili broj posiljke SYRM... pa se onda promenio na Departed Sunyou Facility, Carrier tracking number: LP...PP. Na track17 pise da je neki postplus. onda su oni prebacili u BEX i oni su me klepili 240 dinara. Znao sam da postoje ovakvi slucajevi ali se meni desava prvi put. Bitno mi je pre svega da izbegnem poslovanje sa ovim kuririma za koje znate kako se ponasaju a i da izbegnem doplatu na free shipping. Da li postoji sistem kako se posiljke prebacuju na kurire i kako da to znam unapred pa da probam da izbegnem?

Pretpostavljam da je ovo neki bag. Zanimljivo što ga Madjarska pošta ne vidi.

Prilozi

• Screenshot_20250604_124450_Chrome.jpg
    Screenshot_20250604_124450_Chrome.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 71
zlocinacka 21137 stigao paket od 11 mart sto se je stigao kod nas UC... masa njih je sad preko 3-4 meseca i vec ih je ali potvrdio tako da za masu vise ni ne znam sta mi nije stiglo

Da li je neki zastoj u pošti?
Imam vise od 10 paketa koji stoje tamo ako je verovati besplatnom praćenju.
Recimo paket porucen 13 Aprila mi nije stigao a 15 Maja jeste. Dosta paketa porucenih u Aprilu mi je stiglo.

Da li je neki zastoj u pošti?
Imam vise od 10 paketa koji stoje tamo ako je verovati besplatnom praćenju.
Recimo paket porucen 13 Aprila mi nije stigao a 15 Maja jeste. Dosta paketa porucenih u Aprilu mi je stiglo.
verovatno roboti prave vece pauze haha

Zna li neko, ove SF express pošiljke sa brojem za praćenje SF pa 13 cifara, da li se prate do uručenja ili samo do ulaza u Srbiju?

Stiglo juce na gomili 15ak paketa. Kao da su culi :)
Vecina bila u paketomatu a 2 kom ostavili u sanduce :D

Postal ninja, tracking sajt za praćenje pošiljke.

Ovo mi se prvi put dogadja za sve ove godine, da su se 2 paketa od istog trgovca, "zaglavila" u pocetnom CNG trackingu. Jedan mi je Aliexpress po automatizmu refundirao posle isteka vremena isporuke bez da sam otvarao dispute. Samo su napisali da trgovac nije dostavio validan tracking ID. Trgovac nije scam. Da li se ipak odlucio za neki lazni manevar, ili se izgubila posiljka u startu ili ko zna sta.

Prilozi

• Screenshot 2025-06-10 092020.png
    Screenshot 2025-06-10 092020.png
    43.3 KB · Pregleda: 27
Isto kao i kod mene. Prekjuče prošla carinu danas sam očekivao da će doći ali nisu doneli

Deluje da je Dexpress u problemu/zastoju. Ja cekam dve preko njih, a treca kao kod tebe PT(Posta) ce brze stici iako je poslednja narucena.
Meni su doneli pocetkom nedelje 3 dana posto su preuzeli od spedicije. Doneo covek u obicnom automobilu ? Nikakav kombi ili furgon, obican putnicki auto. Totalno neorganizovan, verovatno tek poceo da radi pa mu uvalili Temu jer nema nista samo das paket. Nema para nema papirologije. Jedva nasao paket ? Iskusni kuriri spreme unapred paket koji trebaju da uruce on trazio na gomili 5 minuta na parkingu.
Sada opet imam dva preko njih. Jedan je stigao ali juce nisu preuzeli nego tek danas od spedicije. Ne ocekujem ga pre Utorka. Temu im je poslednji prioritet.
Sto vise dave i sporije rade, to ih temu vise forsira ? Ranije sam dobijao 90 % preko poste, sada tek poneki. PE doneo za dan cim je proslo carinu, ovi kileve max.

Zna li neko da protumači ovo? E u Srbiji je na carini, e stigao je u Srbiju...
Je l' ovo neko foliranje ili ja to ne znam da pročitam?
1000065233.jpg

UC083...HU
ALCF 4-9.6
LPC SM - tece isporuka na kucne adrese

Poslednja izmena od urednika:
Prvo napiši vrstu pošiljke pa zatim koji je traker u pitanju, svaki traker ima svog prevodioca pa bude gomila nebuloza a na nekima i po 3 ista statusa sa različitim vremenima.

Hvala!

Linkovano u #3 post ove teme.

Kao i u svakoj temi, ako smatrate da postoji korisna informacija koja bi mogla da stoji u nekim "najčešćim pitanjima" - budite slobodni da taj post prijavite pa će neko od moderatora obraditi zahtev. ;)

moja LR...NL isto prijem 02.06. u 12:50, a stigla na carinu 13.06. 10:04 :)

Danas u paketomatu ostavljena UC…HU porucena 21. aprila, a vec sam se oprostio od nje 😁

Ja jos cekam od marta sto su stigle u srbiji posta 21137 ako ima jos neko da ceka iz iste nek javi, jer nisam pametan sta rade tamo

Masala, na jedno 5-6 je isteklo 75 dana a i period sa produzenjem, nadam se samo da su zapele negde. Sve iza je stiglo za sad.

Ja jos cekam od marta sto su stigle u srbiji posta 21137 ako ima jos neko da ceka iz iste nek javi, jer nisam pametan sta rade tamo
Ja cekam jedan toocki usb kablic od 1 metar.Stigao je u glavni postanski centar 11 marta i od tada ga nema.Verovatno je negde zagubljen paket ili se neko posluzio u posti.Poslato je sigurno,e sad gde se zagubio ko ce ga znati?Placen je nesto smesno kroz coine mislim oko pola eura.

Nazad
Vrh Dno