Šta je novo?

GREE klima uredjaji

ja podesio cliviu krilca na gore, onaj usmerivac ka prozoru na 26+, najtise, juce je prvi put bila ceo dan ukljucena i mogu reci mnogo prijatnije nego sa predhodnom obicnom klimom.
Kada izadjemo popodne u setnju sa decom ide max brzina ventilatora otvorim krilca da malo ode i do spavace sobe posto mi je u spavacoj 1c vise nego u dnevnoj i trpezariji
prostor koji ona dohvata je 40ak m2, cak se i u nogama manje oseca da duva

Pa to je to:
Min. moze 220w, a Max. da povuce 1400w na hladjenje, a na grejanje 1650w

Prilozi

• Screenshot_20250620-120938~2.png
    Screenshot_20250620-120938~2.png
    30.4 KB · Pregleda: 41
Kupljena clivia 12, je l moze neko od iskusnih ili neko ko ima istu da mi kaze da li mu se podudaraju serijski brojevi? Nije mi jasno otkud ovo pro sad u nazivu. U tehnomaniji kupljena za 65.000.

Prilozi

• 844b2205-bdf0-45fd-8634-f125af970bd0.jpeg
    844b2205-bdf0-45fd-8634-f125af970bd0.jpeg
    172.3 KB · Pregleda: 33
  • 2c6a324c-c670-4b3c-92da-0357f78771f8.jpeg
    2c6a324c-c670-4b3c-92da-0357f78771f8.jpeg
    163 KB · Pregleda: 43
E vala niko ne moze da zavrne nazive modela kao Gree. Samo dodaju Premium Comfort Pro Ultra Giga Mega

E vala niko ne moze da zavrne nazive modela kao Gree. Samo dodaju Premium Comfort Pro Ultra Giga Mega
Navikli smo se :LOL:
Kao kad izasla Amber Pro i dalje se gurao na Netu stari Amber Comfort jos dodali Pro na Comfort pa si morao da gledas na tezinu spoljasne da li je nova ili stara! :unsure:
Iako je Amber Comfort bila veoma dobra klima koja isla ispod 200w
Koji djavo im trebao Amber Pro koji opet ne ide ispod 500w :rolleyes:

Poslednja izmena:
Ne bi bilo lose da znamo sta tacno planiras da grejes/hladis?
Iskreno nisam video da se neko tokom zime zalio na Clivia! Potrosnja zavisi i do prostora! Leti svaka klima dobro hladi i malo trosi!
Uglavnom dobra klima i kako izgleda resili sto se tice modulacije :LOL:
Clivia 18btu ide do 400w, 12btu ide sigurno i nize, neko rece da je uhvatio na 230-250w!
Planiram dnevnu i hodnik, to je nekih 25kv, 12-icu, nova pvc stolarija, starogradnja je u pitanju, nije najsjajnija izolacija, ali nije ni najlosija, iz 60ih je zgrada, sto se tice leta, to svakako hladi pa hladi, al sto se tice grejanja, vidim potrosnja kao dobra, ali ima ono jedno + u specifikaciji, mada kontam to toliko nije ni merodavno sta znam

ali ima ono jedno + u specifikaciji, mada kontam to toliko nije ni merodavno sta znam
Zbog toga ne treba da se opterecujes da li je + ili +++
Amber Ultra je +++ i ne ide ispod 500w dok npr. neka Fujitsu takodje je samo + a ide ispod 200w i radi bolje nego mnoge druge klime sa ++/+++!
*** sto bi rekli japanac :)
Gree voli da se igra na papiru!

Poslednja izmena:
SE (Energy Saving mode) - da li neko ovo stalno koristi, da li je adekvatno ili postoje neke bolje opcije? Još sam lenj da istražim sve, bukvalno sam tek danas instalirao aplikaciju i skapirao da imam tu opciju, dok je na daljinskom to naravno neka kombinacija tastera :D

SE (Energy Saving mode) - da li neko ovo stalno koristi, da li je adekvatno ili postoje neke bolje opcije? Još sam lenj da istražim sve, bukvalno sam tek danas instalirao aplikaciju i skapirao da imam tu opciju, dok je na daljinskom to naravno neka kombinacija tastera :D
Meni je, takođe, aplikacija lakša i preglednija za upravljanje klimama. Obe klime su mi tu. Ne moram da ustajem po daljinski ili da idem u drugu sobu za drugu klimu. A i funkcije su mi prehlednije. Jedino što aplikacije nema sve funkcije npr. samočišćenje.

Pozdrav da li imate nekog pouzdanog coveka za ugradnju i servisiranje gree klime u Nisu?

Pozdrav da li imate nekog pouzdanog coveka za ugradnju i servisiranje gree klime u Nisu?
Imam, prezadovoljan sam. Ovlašćeni serviser. Našao sam ga preko ..kov sistem-a. Oni su ga preporučili za ugradnju na njihovom portalu. I još ti je mislim ugradnja za 1000 dinar jeftinija za klime kupljene kod njih. Tako je bilo prošle godine. Ljudi bili brzi, uredni, registrovali klime... za svaku pohvalu!

imam, meni sto ugrađivali, e sad meni ih preporucio covek preko koga sam uzeo klimu u energinetu.
Kkao se radi to samočišćenje?
Ne sećam se kad asam listap uputstvo da sam video

Pozdrav. Molim za savet.

Uzeo sam klimu sa ugradnjom GREE AMBER PRO SMART UV COMFORT TOPLOTNA PUMPA 12k.(unutrasnja jedinica 10.5 kg a spoljna 29 kg)
Majstor je ugradio (spojio cevi varenjem ne znam sta je meni izgledalo kao mini brener) manje vise sve je izgledalo uredno. Dok je bio prisutan klima je radila na grejanju 30 C svega 1 minut pre nego je otisao i to je to.(mesec maj 2025)

Palim klimu nakon mesec dana da hladim jer pre toga nije bilo potrebe kad ono posle nekog vremena javljalju se vibracije kroz zidove kao tenk da prolazi ispod prozora dok stojim pored spoljne jedinice deluje normalno (dupli zid spolja cigla, sredina 5 cm staklene vune i unutra blok obicni na sta je majstor upozoren i kao stavio je vece srafove).
Vibracije velika se desava jednom u 20 minuta u trajanju max 1 minut recimo+neko povremeno zveckanje pozadi gde je komresor. Unutrasnja jedinica je ok cevi nemaju vibracije ali sam merio oko 2.7 m su duzine cevi.

Zovem majstora kaze: "Ja sam to dobro ugradio bla bla zovi Energynet oni daju garanciju". Oni me kao proslede njima medjutim Energynet mi kaze da oni treba da izadju na teren da provere i da ce to sto izadju naplatiti. Ne zovu me evo skoro mesec dana niko.

Moje pitanje sta je meni ciniti klima radi ali ima te jake vibracije koje ne mogu da snimim dok radi 90% vremena normalno jaka vibracija se pojavi u odredjenom momentu dok spusta potrosnju moja procena(nekad se cuje kroz 2 zida u kupatilu) i to povremeno zveckanje. Da li imam pravo na povrat novca neki rokovi itd u slucaju da nastave da me zavlace kakva su vasa iskustva?

Ja sam imao istu situaciju da mi je prethodna Vivax klima brundala, kroz celu kuću se širile vibracije kao da mlaznjak poleće. Isto varene cevi (što ne bi trebalo, osim ako vare propisno, a koliko vidim svi nešto priručno). Mada kod mene je "majstor" stavio 1.5m cevi.
Može tu da bude dosta razloga, da je zakačio prilikom bušenja armaturu pa da sad malo dodiruju cevi i prave vibracije, da je nešto zasrao ugradnjom majstor, da postoji neki problem u spoljnoj jedinici itd.
Možda da pokušaš da staviš amortizere na nosače da vidiš ima li razlike.
Ja sam uspeo da vratim tu klimu i posle kupio baš tu kao tvoju Amber Pro, i sa njom nisam imao nikakvih problema.

Pozdrav. Molim za savet.

Uzeo sam klimu sa ugradnjom GREE AMBER PRO SMART UV COMFORT TOPLOTNA PUMPA 12k.(unutrasnja jedinica 10.5 kg a spoljna 29 kg)
Majstor je ugradio (spojio cevi varenjem ne znam sta je meni izgledalo kao mini brener) manje vise sve je izgledalo uredno. Dok je bio prisutan klima je radila na grejanju 30 C svega 1 minut pre nego je otisao i to je to.(mesec maj 2025)

Palim klimu nakon mesec dana da hladim jer pre toga nije bilo potrebe kad ono posle nekog vremena javljalju se vibracije kroz zidove kao tenk da prolazi ispod prozora dok stojim pored spoljne jedinice deluje normalno (dupli zid spolja cigla, sredina 5 cm staklene vune i unutra blok obicni na sta je majstor upozoren i kao stavio je vece srafove).
Vibracije velika se desava jednom u 20 minuta u trajanju max 1 minut recimo+neko povremeno zveckanje pozadi gde je komresor. Unutrasnja jedinica je ok cevi nemaju vibracije ali sam merio oko 2.7 m su duzine cevi.

Zovem majstora kaze: "Ja sam to dobro ugradio bla bla zovi Energynet oni daju garanciju". Oni me kao proslede njima medjutim Energynet mi kaze da oni treba da izadju na teren da provere i da ce to sto izadju naplatiti. Ne zovu me evo skoro mesec dana niko.

Moje pitanje sta je meni ciniti klima radi ali ima te jake vibracije koje ne mogu da snimim dok radi 90% vremena normalno jaka vibracija se pojavi u odredjenom momentu dok spusta potrosnju moja procena(nekad se cuje kroz 2 zida u kupatilu) i to povremeno zveckanje. Da li imam pravo na povrat novca neki rokovi itd u slucaju da nastave da me zavlace kakva su vasa iskustva?

Za garanciju zoves prodavnicu u kojoj si kupio i prijavis kvar, najbolje i emailom. Kako ce oni dalje to da resavaju, tebe ne zanima, i.aju rok 45 dana da otklone kvar, a jos kraci da odgovore na reklamaciju, proveri za nekom zastitom potrosaca. Imas i na instagramu grupu zastitnik potrosaca, pa ih iscimaj.
Ne daje tebi instalater garanciju, nego prodavnica.

Ako nije instalater preko njih dosao, to varenje cevi moze da bude osnov za gubljenje garancije.
Ti o da imas pravo da tuzis instalatera sto on kao strucno lice nije instalirao po uputstvu.

Pozdrav. Molim za savet.

Moje misljenje je da je to samo do onog ko je instalirao. Prinauceni ih je sada previse

Pozdrav forumasi.
Treba mi savet. Trenutno radim izolaciju na kuci, unutrašnji radovi su pri kraju i ideja za grejanje je bila toplotna pumpa na radijatorsko. Posto je vreme ovakvo kakvo je (pakleno), pozvao sam majstora da provucemo cevi za klimu dok se radi izolacija da se ne bi videle kasnije. Preporuka za dnevni sa kuhinjom od oko 40mkv je clivia 18. Bice pozicionirana iznad prozora(PVC Novi) a na 4,5m od prozora su dupla vrata koja vode u hodnik od 10ak kvadrata. Nasuprot tih vrata su vrata od jedne spavaće sobe. Posto sam ispitao 50ak stranica foruma, dolazim na ideju da ugradim Jos jednu klimu u sobi do ove spava i da probam da se i grejem na klime. Izolacija je 12cm stiropora i 10cm vune u plafonu. Pod izolovan sa 5cm stirodura. Ukupna površina 95mkv. Moje osnovno pitanje je dal ostati trenutno na clivia 18 u dnevnoj? Jer u konsultaciji sa majstorima nisam pomenuo ovo sto mi je kasnije palo na pamet (da se grejem samo na klime). Da li je pametno sad uzeti neku jacu i bolju klimu za dnevnu sobu i sta uzeti kao drugu klimu za spavaću sobu? Hvala svima unapred i izvinjavam se na vecem postu...

Nazad
Vrh Dno